Poraďte s výberom dámskeho bicykla

ema13
18. aug 2015

Ahojte, chcem poprosit tych, ktori maju viacrocne skusenosti s bicyklovanim a prehlad v ponuke bicyklov, aby mi poradili. Mam zaujem o kupu bicykla. Budem bicyklovat prevazne na cestach, cyklistickych chodnikoch a mozno v nejakom menej narocnom terene. Uvazujem o kupe crossoveho/trekingoveho bicykla (je v tom nejaky zasadny rozdiel?). Preferovala by som damsky model. Moja vyska je 168 cm. Mate, prosim, nejake tipy? Zvolila som si spravny typ bicykla na tie trasy, ktore budem absolvovat? Cenovo by som sa chcela zmestit do 350 EUR. A pravdepodobne budem este vozit v seacke aj dieta. Vdaka vopred za uzitocne rady.

ichbinich
18. aug 2015

@ema13
Najdolezitejsia je spravna velkost ramu a spravne nastavene riadidla, sedadlo atd. Lebo inak ta bude po case boliet zadok/zapastia/chrbat/...
Trekking bicykel by mal byt pre teba OK, aj ked sa tym presne nezaoberam.
Takze, urcite si chod dat poradit do kamenneho obchodu, najma kvoli velkosti.
A urcite spomen aj sedacku. Lebo my sme kupili sedacku aj so super drziakom, a na nase bicykle nepasuje. Takze bude najlepsie kupovat spolu alebo si uz dat poradit, ze presne ktora sedacka pasuje na ten bicykel.

My sme sa nastvali a investovali, mame bicykle Kalkhoff (nemecka firma), ale stali myslim az 700€. Nase predchadzajuce bicykle boli v akcii za 250 za oba. Tomu aj zodpovedali. Chodime ale takmer denne ca. 10km, tak sme brali nieco lepsie. Teraz sme spokojni.

ema13
autor
18. aug 2015

@ichbinich Ahoj, vdaka za tip. Ano, dlzka ramu je dolezita. Predtym som mala nevhodny bicykel - zrejme pansky, lebo mal dlhy ram. A komplikovalo mi to zivot presne v tom, co si pisala - bolesti chrbta a ramien a neprijemny pocit z jazdy. 700 EUR je pre mna v tejto chvili vela - mozno neskor, ked budem pravidelne bicyklovat 🙂 Vdaka za upozornenie pri tej detskej sedacke.

elenkataki1
22. apr 2016

Ahoj, aj ja si teraz pozerám bicykle, i keď doteraz som si požičiavala v topski v Žiline- nemali sme ho kde skladovať, tak to bola efektívnejšia cesta🙂 ale už do okolia Žiliny nebudem chodiť, tak musím kupovať, na dlhšie trasy sa oplatí investovať

ichbinich
22. apr 2016

@elenkataki1
Urcite si daj poradit v kamennej predajni, a ked nebudu mat v jednej, chod do druhej/tretej...
My sme synovi hladali bicykel. V jednej predajni by teoreticky mal pasovat, ale nepasoval a ani sa nechcel na nom odviezt. V druhej predajni mali uz vhodnejsi, napokon sme kupili v tretej. Vyzera velmi velky (oproti jeho staremu malemu bicyklu), ale v pohode sa na nom vozi...
Takze fakt len skusat.
Dufam, ze si najdes ten spravny bicykel!