Poraďte psa do domu pre osamelé 30 ročné dievča

bylinkaa
8. apr 2015

ahojte, chcela by som kúpiť k narodeninám šteniatko pre svoju sestru, ktorá má handikep......býva s rodičmi na dedine...poradte, akú rasu, príp. ponúknite na predaj.../ Prešovský kraj /

bylinkaa
autor
8. apr 2015

sestra má 30 rokov...

sissy27
8. apr 2015

@bylinkaa a sestra s rodičmi chcú psa, budú schopní a ochotní sa oňho starať, investovať doňho peniaze?
nepíšeš ani aký hendikep sestra má...
ale keď už teda, tak obehnúť útulky v okolí, resp. na fb je kopa ľudí, čo stále hľadajú domov pre psíka... kľudne nejakú "pouličnú zmesku", bývajú zdravotne odolnejší a inteligentnejší ako kadejaké prešľachtené plemená, a asi bude lepší aj trošku odrastenejší psík, ktorý má už zvládnuté hygienické návyky a je socializovaný...

sashka22
8. apr 2015

Podla jej zdrav. stavu, ktory nepoznám, by som predsalen radsej volila sučku, kedze su kludnejsie.

bylinkaa
autor
8. apr 2015

podmienky na to majú, mať psíka, ja by som chcela šteniatko, nech si ho vypiplú od malá.....

bylinkaa
autor
8. apr 2015

jej stav je taký, že má handikep na koži, preto sa cíti osamelo....

mojamoda
8. apr 2015

@bylinkaa Presovsky utulok stale hlada domov pre psikov. Na ich FB stranke najdes viacero psikov, aj steniatka, aj psikov s nejakym hendikepom, ktorych mnohi ludia zavrhnu prave kvoli hendikepu a potrebuju najst prave chapaveho cloveka s citlivou dusou.
https://www.facebook.com/pages/Prešovskí-havkáč...

sissy27
8. apr 2015

@bylinkaa nie je to otázka podmienok, ale toho, či CHCÚ... pretože pes nie je vec, nedá sa odložiť keď nemáš náladu a žije dlho... nie je to chvíľkové potešenie, ale zodpovednosť a záväzok na pár rokov (u nás to bolo 17 rokov)...
čo je to hendikep na koži? naozaj by si mala napísať tú diagnózu na rovinu, ak je to nejaký alergický prejav, otvorené rany - tam neviem či je pes ideálny, kvôli alergii či možnej infekcii, resp. treba potom pozerať plemeno aj toho...
malé šťeňa je náročné, treba ho naučiť zvládnuť hygienu, striehnuť, aby neničil veci - nie je to nemožné, ale naozaj treba zvážiť, či sú oni ochotní to absolvovať...
ja si naozaj neviem predstaviť, čo je to "hendikep na koži" - napadá ma niekoľko možností, ale neviem, či je to dôvod, aby sa sestra stránila ľudí... takisto so psom treba chodiť pravidelne von, za každého počasia a nie len na 5minút, takže pokiaľ má problém kontaktovať sa s ľuďmi, pes môže byť na príťaž...

mojamoda
8. apr 2015

@bylinkaa Len mala rada - psika by som nekupovala ako darcek tak, aby clovek, ktory sa ma onho starat, o tom nevedel a sam si ho nevybral. Ak teda nie si pripravena sa onho postarat ty sama, ked darcek nebude prijaty s nadsenim 😉

bylinkaa
autor
8. apr 2015

sissy27 máš ip

bylinkaa
autor
8. apr 2015

praveže ona psa chce....

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bylinkaa
autor
8. apr 2015

miriam11 , aj ja som myslela na labradorskeho retriviera ....dik

natuska87
8. apr 2015

@bylinkaa Navstivte psi utulok, aj tam su osamele duse vsetkych ras, velkosti a pôvodu...Netreba kupovat...