Dobrý deň vám prajem prosím vás chcela by som pomôcť bratrancovi ktorý ostal sám s 3detmi je rozvedený a ma 3 deti nemá žiadne výživné od štátu darmo čaká na pomoc už rok je síce živnostník ale kvôli deťom si nemôže ďalej v jeho práci dovoliť pokračovať a ťažko si vo svojom okolí nájde pravidelný príjem snaží sa stále niečo zarobiť ale nestačí mu to prosím vás neviete mi nejako poradiť ako by samu dalo pomôcť napríklad s bývaním alebo s nejakou prácou v okolí snv tak aby deti neostávali sami doma .. poprípade nejako inak ?? k tomu bývaniu on nemá vlastne bývanie a hrozí že byt v ktorom je teraz sa čo skoro predá a nový podnájom bez depozitu sa ťažko hľadá ... poprípade aj poradiť nejakú organizáciu ktorá by mu vedela podať pomocnú ruku a poradiť mu ...vopred vám ďakujem
Mesto kde žije nemá obecne byty? Ak je v ťažkej situácii mohol by o byt požiadať.
Výživné od matky deti ? Či čaká na náhradné výživné?
@mariasoltesova bohužiaľ ale akú pomoc od štátu si predstavuje, ani matky ktoré chlap opustí a neplatí výživné ju tiež nedostanú, iné by bolo ak by bol vdovec. Inak klasický postup od ženy vymáhať výživné, snažiť si prácu za deliť tak aby stíhal riešiť deti, s nimi pomôž mu aj ty alebo bližšia rodina. A nejak sa pozbierať a zvládnuť to, hlavne aby nezačal chlastat (alebo iná forma "zahanania problémov"). Aké staré sú deti?
Určite by som sa išla informovať na mestský úrad, nech ho nasmerujú.
@dopolbokaodrata on totiž to pracoval na turnusy v zahraničí ...a nemoze pracovať na smeny deti nemôžu ostať samé ...a čo sa týka výživného tak matka nema príjem jej príjem je 0€ čiže nám s čoho platiť a štát bohužiaľ ... na polícii je podané oznámenia ale nič sa nedeje .... on má obdobné zamestnanie ale nie stály príjem a nakoľko ešte nemôže zrušiť živnosť tak je to trošku komplikované ...
@prevenar oooo ale isto a o čo sa asi tak snažíme ale každý z nás ma tiež vlastnú rodinu a snaží sa pomôcť každý zo stravou s oblečením učíme sa s deťmi dokonca aj dcére nakoľko ma 17r.tak sme vybavili brigádu a práve pri mne v práci ...aj otcovi tých deti hľadáme stále prácu ...ale myslela som si že aj tu sa dajú nájsť ľudia ktorý možno by vedeli pomôcť , nejako poradiť .... ako sa vraví dúfam že dobrý ľudia ešte existujú ...
@lucyluv ďakujem
@mariasoltesova tak sa skúste informovať na mestskom úrade a vysvetliť situáciu, tam majú na to fondy.. Mohli by mu skôr poradiť čo sa v tejto situácii dá robiť.
@mariasoltesova určite smer mestský úrad odbor sociálnych vecí a rodiny ako píše @dopolbokaodrata tam by ho mohli nasmerovať a poradiť a poskytnúť aspoň jednorazovú finančnú pomoc.
17ročná nemôže postrážiť a postarať sa o mladšie deti,kým je otec v práci?
Je naozaj v ťažkej životnej situácií niet mu čo závidieť.Suhlasim s komentárom vyššie a to obrátiť sa na úrad práce a sociálnych vecí,tam by mu určite poradili a nesmerovali by ho.Myslim si, že na mestské byty sú čakacie doby a nie moc krátke.Radšej ten úrad práce.držim palce
@mariasoltesova super 🙂
@janinah nie s hľadiska sociálnych pracovníkov nieje dospelým dohľadom nad deťmi a sama je ešte študentom ...nakoľko mu môžu prísť na kontrolu tak by to nedopadlo dobre....
ĎAKUJEM VŠETKÝM ZA RADY
@mariasoltesova ..ta organizacia sa vola - najblizsia rodina.