Poraďte, prosím, organizáciu, ktorá pomôže s bývaním pre otecka s 3 deťmi?

mariasoltesova
5. máj 2019

Dobrý deň vám prajem prosím vás chcela by som pomôcť bratrancovi ktorý ostal sám s 3detmi je rozvedený a ma 3 deti nemá žiadne výživné od štátu darmo čaká na pomoc už rok je síce živnostník ale kvôli deťom si nemôže ďalej v jeho práci dovoliť pokračovať a ťažko si vo svojom okolí nájde pravidelný príjem snaží sa stále niečo zarobiť ale nestačí mu to prosím vás neviete mi nejako poradiť ako by samu dalo pomôcť napríklad s bývaním alebo s nejakou prácou v okolí snv tak aby deti neostávali sami doma .. poprípade nejako inak ?? k tomu bývaniu on nemá vlastne bývanie a hrozí že byt v ktorom je teraz sa čo skoro predá a nový podnájom bez depozitu sa ťažko hľadá ... poprípade aj poradiť nejakú organizáciu ktorá by mu vedela podať pomocnú ruku a poradiť mu ...vopred vám ďakujem

prevenar
5. máj 2019

@mariasoltesova ..ta organizacia sa vola - najblizsia rodina.

pribinak
5. máj 2019

Mesto kde žije nemá obecne byty? Ak je v ťažkej situácii mohol by o byt požiadať.

Výživné od matky deti ? Či čaká na náhradné výživné?

dopolbokaodrata
5. máj 2019

@mariasoltesova bohužiaľ ale akú pomoc od štátu si predstavuje, ani matky ktoré chlap opustí a neplatí výživné ju tiež nedostanú, iné by bolo ak by bol vdovec. Inak klasický postup od ženy vymáhať výživné, snažiť si prácu za deliť tak aby stíhal riešiť deti, s nimi pomôž mu aj ty alebo bližšia rodina. A nejak sa pozbierať a zvládnuť to, hlavne aby nezačal chlastat (alebo iná forma "zahanania problémov"). Aké staré sú deti?

lucyluv
6. máj 2019

Určite by som sa išla informovať na mestský úrad, nech ho nasmerujú.

mariasoltesova
autor
6. máj 2019

@dopolbokaodrata on totiž to pracoval na turnusy v zahraničí ...a nemoze pracovať na smeny deti nemôžu ostať samé ...a čo sa týka výživného tak matka nema príjem jej príjem je 0€ čiže nám s čoho platiť a štát bohužiaľ ... na polícii je podané oznámenia ale nič sa nedeje .... on má obdobné zamestnanie ale nie stály príjem a nakoľko ešte nemôže zrušiť živnosť tak je to trošku komplikované ...

mariasoltesova
autor
6. máj 2019

@prevenar oooo ale isto a o čo sa asi tak snažíme ale každý z nás ma tiež vlastnú rodinu a snaží sa pomôcť každý zo stravou s oblečením učíme sa s deťmi dokonca aj dcére nakoľko ma 17r.tak sme vybavili brigádu a práve pri mne v práci ...aj otcovi tých deti hľadáme stále prácu ...ale myslela som si že aj tu sa dajú nájsť ľudia ktorý možno by vedeli pomôcť , nejako poradiť .... ako sa vraví dúfam že dobrý ľudia ešte existujú ...

mariasoltesova
autor
6. máj 2019

@lucyluv ďakujem

dopolbokaodrata
6. máj 2019

@mariasoltesova tak sa skúste informovať na mestskom úrade a vysvetliť situáciu, tam majú na to fondy.. Mohli by mu skôr poradiť čo sa v tejto situácii dá robiť.

0silvia0
6. máj 2019

@mariasoltesova určite smer mestský úrad odbor sociálnych vecí a rodiny ako píše @dopolbokaodrata tam by ho mohli nasmerovať a poradiť a poskytnúť aspoň jednorazovú finančnú pomoc.

janinah
6. máj 2019

17ročná nemôže postrážiť a postarať sa o mladšie deti,kým je otec v práci?

martinals
6. máj 2019

Je naozaj v ťažkej životnej situácií niet mu čo závidieť.Suhlasim s komentárom vyššie a to obrátiť sa na úrad práce a sociálnych vecí,tam by mu určite poradili a nesmerovali by ho.Myslim si, že na mestské byty sú čakacie doby a nie moc krátke.Radšej ten úrad práce.držim palce

prevenar
6. máj 2019

@mariasoltesova super 🙂

mariasoltesova
autor
7. máj 2019

@janinah nie s hľadiska sociálnych pracovníkov nieje dospelým dohľadom nad deťmi a sama je ešte študentom ...nakoľko mu môžu prísť na kontrolu tak by to nedopadlo dobre....

mariasoltesova
autor
7. máj 2019

ĎAKUJEM VŠETKÝM ZA RADY