Poraďte pri výbere čističa na okná

erienka
6. nov 2013

Byvam pri hlavnej a frekventovanej ceste a okna mam preto velmi rychlo spinave. Mohli by ste mi poradit nejaky najefektivnejsi cistic na okna do 100 eur? Doteraz som umyvala svedskou utierkou, no stale mi ostavali na oknach smuhy, ktore boli viditelne, ked do okna svietilo priame slnko a navyse cistenie okien neznasam najviac zo vsetkych domacich prac. Tak mi napadlo, ze s nejakym sikovnym cisticom by to cistenie mozno mohla byt aj zabava, ak by boli vysledkom pekne okna bez smuh 🙂
Dakujem

salome_82
6. nov 2013

My máme tento a umývanie okien nebolo nikdy jednoduchšie 🙂
www.talkive.sk/produkty/cistic-okien-karcher-wv...
Používame ho aj v kúpeľni na obkladačky a všetky sklenené povrchy, ktoré doma máme 🙂

saska.t
6. nov 2013

@erienka suhlasim Kärcher je vyborny a do 100 eur sa zmestis 😉

janielikk
6. nov 2013

vyzera dobre, na mojich 5 franc. oknach by sa vybujacil 🙂 🙂 🙂

janikes
6. nov 2013

my máme taká vodu z Amway, čo sa ešte riedi. Nastrieka sa na okno a zotrie, zoberie špinu aj vyleští. Kým som predtým namala rada okná, tak teraz v pohode aj každý mesiac mi nerobilo problém ich pretrieť 🙂

erienka
autor
7. nov 2013

@janikes a cim tu vodu zotierate? Dakujem

janikes
7. nov 2013

starym trickom, vystaci mi na jedno umytie vsetkych okien a potom ho vyhodim 🙂. Ale da sa aj oprat a pouzit znovu. Ak mam okna po zime priliz spinave tak zvonka ich pretriem na 2x, t.z. najprv nastriekam a zotriem a potom to este raz zopakujem. Nepouzivam ziadne nasledne umyvanie okien vodou, ci inym prostriedkom, takze pocas celeho umyvania okien mam ruku suche 😀. A ta vodicka stala mozno tak okolo 5EUR, a uz ju mame niekolko rokov

yvett78
3. feb 2023

@erienka Ziadne pripravky nepouzivam, iba teplu vodu a dve specialne utierky.Jedna je na hrube necistoty a druha lesti a okna su velmi rychlo umyte.naozaj doporucujem