Ahojte kúpili sme auto, idem riešiť pzp a milión ponúk a neviem sa rozhodnúť. Poraďte mi, pomôžu vaše skúsenosti s riešením poistnej udalosti. Plusy mínusy. Ďakujem 💛
To čo vám vyjde najlacnejšie. Je to úplne jedno kde budete mať pzp
@kittyna5 nie je to tak úplne jedno. Mne allianz vyriešil škodovú udalosť behom týždňa v plnej výške, kamoška má v nejakej low cost poisťovni ( tuším kooperatíva alebo wustenrot) a také problémy že dovidenia.
@mariamagdalena212 Ja mám dobrú skúsenosť s allianz, všetko behom týždňa bez problémov vyriešené, vyplatené. A kvôli škodovej udalosti mi dvihli poistku na ďalší rok iba o 10€, dovtedy som mala každý rok vždy nejakú zľavu za bezškodový priebeh.
@sissy27 aha, tak to som nevedela, keďže som nemala ešte nejakú búračku. My máme Kooperativu, AXA a tretiu ani neviem a nesťažujem sa. Pokiaľ, to človek nevyužije, tak asi vtedy to je fakt jedno a stačí, to najlacnejšie PZP. Keby to bola havarijna to už je asi o niečom inom, keďže by z toho vyplácali peniaze mne, ale z PZP vyplácajú tomu druhému, tak my radšej to najlacnejšie sme volili 🙂
@kittyna5 kamoška bola vinník, čiže z jej pzp. Tri mesiace naťahovačiek, lebo poisťovňa tvrdí, že nedala taký papier onaký papier, pritom dala (mala potvrdené kópie), potom niečo stratili, poškodený čaká na prachy, a poisťovňa sa nemá k plneniu, vyzerá, že to bude vymáhať priamo od kamošky súdnou cestou. Toľko na tému “to je jedno ktorá poisťovňa, stačí najlacnejšia”.
Moja skúsenosť s allianz: ako vinník som nahlásila poistnú udalosť online cez formulár na webe, o týždeň mal poškodený prachy na účte.
Pritom neplatím v allianzi veľa, podľa porovnania na nete možno o 10€ viac ako by som zaplatila v najlacnejšej.
@korunka1
@kittyna5 máte auto, keď píšete, že to je jedno? Nie, nie je to jedno, či poisťovňa vyplatí všetky škody, ktoré spôsobíte. Pre mňa je dôležitejšia PZP ako havarijná. A pritom mám obe. Urobím škodu nejakému dobrému právnikovi napríklad (náhoda je blbec) v obyčajnej poisťovni typu kooperativa alebo groupama a nedoplatím sa. Okrem toho poškodený má nárok aj na náhradné vozidlo v prípade servisu a nie všetky poisťovne ho preplácajú. Tak by si potom platila ty. 10 dní to máš takých 150 eur len požičanie náhradného vozidla.
@mariamagdalena212 no v prvom rade si mala PZP riešiť ešte predtým ako si kúpila auto. Auto musí byť poistené ešte pred odchodom z predajne. Ak si teda kupovala nové. Najlepšie poisťovne sú Allianz, Generali
Nie nemam to nove auto 2014 rok. Dnes sa odhlásilo z pôvodného majiteľa a musím prihlásiť na seba s poistkou samozrejme.
@kittyna5 to je aká frajerina povedať, že viem šoférovať a neplánujem byť vinníkom 😂😂😂 takže vlastne tebe sa to stať nemôže 🤔 lebo nikto iný šoférovať nevie alebo nabúral naschvál 👌🙄 made my day 😂
Si predstav, že aj ja viem šoférovať a vodičák som spravila ešte kým si ty do škôlky chodila a predsa sa stalo. A rozhodne som to nemala v pláne.
@mariamagdalena212 aj ja mam dobru skusenost s allianz, peniaze na ucte do tyzdna. Ked som riesila skodovu udalost z poistky ineho vodica, trvalo to 3/4 roka, kym mi prisli peniaze. Pritom vinu priznal okamzite este pred policajtami. Ale uz si nepamatam presne poistovnu, ale zda sa mi, ze to bola Kooperativa.
axa, allianz, generali, union, csob s tymito mam dobre skusenosti s plnenim
@mariamagdalena212 kooperativa, komunálna nie. Allianz a union, su z tých lepších co sa týka riešenia poist.udalostí
Budem znieť ako... , ALE PZP je uplne jedno aku maš, v podstate ide iba o to aby to bola čo najlacnejšia ponuka zo všetkých. Nejaké plnenie, rýchlosť riešenia, to je tebe pri PZP úplne jedno. Ty máš jedinú povinnosť a to nejakú PZP mať. Ostatné je už vec poškodeného, aj ked spôsobíš nehodu, ty nemáš žiadny vzťah z poškodeným (pokial máš v poriadku STK/EK, PZP a nebol akohol), všetko je na tarchu poistovne...
@mariamagdalena212 za mňa určite kooperativa. Minulý rok priateľ nabúral moje auto. Auto pred ním malo len malú preliačinu na kufry, no pán to aj tak nahlásil ako škodovú udalosť mojej poisťovni (na to má samozrejme právo a jeho úkon chápem). Lenže mne papier z poisťovne poslali na teraz už bývalý trvalý pobyt, kde to samozrejme nemal kto prevziať a nijak inak sa mi neozvali. Po vyše pol roku mi prišiel papier, resp. napomenutie, že som nevyriešila škodovú udalosť z xy mesiaca. Osobne som prišla do poisťovne, kde pani bola ústretová a zmenila mi hneď aj korešpondenčú adresu. Po správnosti by som mala platiť pokutu, za ingorovanie výziev (ktoré mi realne ani neprišli) no pani tolerovala to, že na tej adrese naozaj nebývam dlhé roky. Takže chovanie k zákazníkovi je naozaj na úrovni. Ja som spokojná.
@ivuska147 v kooperative majú hrozný bordel ja si overujem kedy mám platiť PZPčko cez telefon lebo nepošlú ani mail ani poštu teraz mi prišla upomienka zna zaplatenie PZPčka na vlečku a čuduj sa svete žiaden papier ani biela karta ani možnosť zmeniť poisťovňu keby som chcela je to hrozné manžel má zmenenú korešpodenčnú adresu už 7rokov a bohvie kam tá pošta chodí jedna katastrofa....
Najma si to robte priamo, mam katastrofalnu skusenost s poistovacou spolocnostou MACULA. Riesili pzp za mna pri kupe auta od dealera. Po troch rokoch som zistil, ze zle uviedli vlastnika vozidla a nedali mi ho na firmu (ICO) ale na meno, cize som chodil 3 roky po celej EU s neplatnou poistkou. Keby nieco uz vidim ako by sa hrnuli k zodpovednosti. Teraz som im este chcel dat sancu na napravu a v novej zmluve najprv dali zly typ vozidla a potom zly typ prevodovky. Koniec s nimi. Ked som si to dohodol sam v poistovni, navyse som platil o 20 eur menej ako ich skvela ponuka. Nikdy viac, Macula rovna sa TOTALNI AMATERI!!!
Naj naj najhorsia poistovnaWustenrot je to des 10 rokov poctivo platim bez nehody a teraz som raz mala nehodu a to bol des vam poviem a este som k tomu mala video zaznam a skodu mi neuznali .fuj
Naša posledná skúsenosť s PZP... Komunálna poisťovňa - neodporúčam... Sme dlhé roky ich klienti, máme tam poistené 2 autá - PZP aj havarijko... nemali sme žiadnu škodovú udalosť, teraz prvú... minulý rok sme mali neskoro zaplatené (áno, moja chyba, v tom zhone, čo sme mali) a čo čert nechcel, akurát vtedy sa mi podarilo v noci ťuknúť do susedinho auta - do dverí - nič vážne... vypýtali si cez 800 EUR doplatiť škodu, lebo majú na to nárok. Ročne im platíme viac za tie dve autá... No nikdy viac... nikdy!!! Sestra má tam poistený dom - sused im odvalil kus plota, volala na škodové, kde jej povedali, že netreba volať políciu, keďže je to z jej poistky... Keď došlo na plnenie? "Nemôžeme zaplatiť, lebo ste nevolali políciu." Už samozrejme vypovedala, čo sa dalo u nich... je to len obyčajná nízkorozpočtovka, ktorá sa snaží vyhnúť plneniu, ako sa len dá... NIKDY VIAC!!!
Pri Allianze mas o starost menej, ked sposobis nehodu tak sa aspon nesnazia za kazdu cenu vyhnut plneniu a predlzovat cas. Kazdy si vacsinou povie, ze PZP cim lacnejsiu ved to nie je pre mna ale pre ineho. Len aby ste nelutovali, ked Vas raz poskodeny bude tahat po sudoch. Mal som skusenost s Komunalnou a Kooperativou ako poskodeny a cista katastrofa, len natahovanie casu a skusanie ci to nevzdas aby nemuseli plnit.
Prosím Vás máte niekto skúsenosti s PZP UNIQA?
To je takmer jedno, ak k niečomu dôjde, aj tá najsamlepšia ťa odrbe