Ahojte, prosim poradte mi,ak domovnicka bytovky presadila uver . Len nehlasovalo sa na co budu € pouzite.ide o to, ze to chce okrem ineho pouzit aj na upravu balkonov. Ale ja mam balkony pekne upravene,investola som nemale peniaze na ne. Mam 2 balkony so zatahovacimi sklami . Ona teraz chce celu bytovku prerobit na rovnake balkony. Ma pravo znicit mi moje pekne balkony? Peniaze nie su z fondov,ale uver z vanky. Dakujem
Nikto neporadi?
To ok, ale mozu mi ich rozobrat ak nesuhlasim......zrekonstruovany je a mam aj stavebne povolenie z pred 2 rokov
Porad sa s pravnikom, pretoze platito co sa odhlasuje na domovej schodzy, jedno viem naisto a to je, ze musi byt jednotna fasada panelaku, minimalne celeho vchodu ak ma panelak viacero vchodov
Skus sa spýtať na Modrej Streche, možno tam Ti poradia.
@bylinkaa o použití peňazí z úveru nerozhoduje predsa jeden človek, ale hlasovanie spoločenstva vlastníkov bytov. Ak si vlastníci bytov toto odhlasovali na schôdzi, máš smolu, musíš sa prispôsobiť. Ak žiadna schôdza nebola, spíš niečo ako petíciu proti svojvolnemu nakladaniu s finančnými prostriedkami a podaj námietku na správcovskú spoločnosť.
Dakujem....jednotna fasada viem, ze ma byt,ak sa cerpaju peniaze z eurofondov, ale my ich necerpameme z eurofondov,musi byt aj tak jednotna fasada? Teda balkony?
@bylinkaa - ahoj, napr. v našom meste fasády panelákov schvaľuje mestský architekt - bez ohľadu na pôvod peňazí na rekonštrukciu. Architekt dá niekoľko možností, a vlastníci si z nich vyberú.
Inak, u nás bolo tak, že tí, čo mali prerobené balkóny, tak zvonku im ich akurát premaľovali na jednotnú farbu. Neviem o nikom, komu by boli demontovali bez jeho súhlasu napr. tie rolety. Ale asi závisí aj od typu balkónov, aké máte a ako ich idete prerábať. My máme lodžie, tak možno to je jednoduchšie na rekonštrukciu.
Dakujem Vam za odpovede...
@bylinkaa neviem zákon, ale ak by aj "mali byť" jednotné balkóny... ja mám v byte pr. úplne pevne zasklený balkón... a nedá sa to dať dole, pretože to by mi urobili dieru do kuchyne 😀 tak snáď si nebudem kvôli nim prerábať byt... ale skús sa spýtať právnika, príp. napísať list spoločenstvu, či bytovému družstvu, podľa toho čo máte, niečo v zmysle, že si neželáš, aby ti zasahovali do balkóna a tým pádom to ani nebudeš platiť. známa tak nedávno postupovala, a tie peniaze, ktoré u ostatných rozdelili na ich balkóny, jej museli vyplatiť. keďže rovnako vkladala do fondu opráv.
Z banky (oprava)