Poraďte ohľadom merania bazálnej teploty

nikoletka92
24. júl 2017

Ahojte potrebovala by som od vás poradit. S priateľom sa snažíme o bábo, no vzhľadom nato že mám nepravidelný cyklus jeden mesiac mám 25 druhý 28 som si začala merať bazálnu teplotu no vôbec sa v tom nevyznám :( 13.7-17.7 som mala menštruáciu 8deň cyklu som si začala teplotu merať 20.7-8.deň -36,7' .. 21.7-9.deň -36,8' .. 22.7-10.den-36,6' .. 23.7-11.deň-36,9'.. Dnes 24.7-12deň-36,6' môže mi niekto prosim vás vysvetliť polopate ledy nastáva ovulácia a či u mňa nastala ďakujem krásne Nika 🙂

1988majka
24. júl 2017

Tychto zopar udajov je malo na vyhodnotenie ale ani jedno z toho nieje dostatocny vzostup teploty - ak este nemas tak odporucam tuto knizku tam je to naozaj dobre vysvetlene. Treba sa do toho trochu dostat kazdy den merat na rovnakom mieste a v rovnaky cas rano a zapisovat potom vyhodnotit - http://www.lpp.sk/ponuka/produkt/7-prirucka-stm... 🙂

nikoletka92
autor
24. júl 2017

Každe ráno meram o 7.30 hneď po prebudení podľa aplikacií mam mať od dnes plodné dni takže preto sa v tom nevyznám vôbec :(

bienennest
24. júl 2017

@nikoletka92 Ahoj, odporucam ti precitat si tento clanok.. tam je to dobre vysvetlene. https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/ovulacia-a-ovulacne-testy-nkevxs/

Jednoducho povedane, treba pozorovat kedy ti vystupi teplota o viac ako 0,4 stupna.. to je znakom toho, ze prebehla ovulacia. Na to aby si otehotnela treba mat styk uz pred tymto vzostupom teploty, ten ti len prezradi, ci ti ovulacia vobec prebehla. Ak ziadne teplotne vzostupy nepozorujes moze to byt znakom toho, ze mas anovulacny cyklus. Z toho co popisujes nieje vidno ziaden vzostup o min. 0,4, takze bud si mala ovulaciu uz pre 8. dnom kedy si si zacala merat alebo vobec. Teplota sa ma meriat pocas celeho cyklusu, nie az od 8. dna. Aj ked mas nepravidelny cyklus, po 2-3 mesiacoch pozorovania by si mala spozorovat urcite parelely (napriklad, ze ovulacia ti nastava niekedy medzi 11-13 dnoch cyklusu a pod.)

1988majka
24. júl 2017

@nikoletka92 ved prave preto je lepsie si to nastudovat je to tam zrozumitelne vysvetlene a hlavne kazda zena je ina a nezavisi to len od dlzky cyklu

nikoletka92
autor
24. júl 2017

@bienennest ja som si zacala merat teplotu 3 dni po skonceni menstruacie lebo mi bolo povedane ze sa ma merat po ukonceni 3 dni potom... Podla apky mi ma prist ovulacia o 3 dni ale bazalna teplota podla toho nevyzera ze??

bienennest
24. júl 2017

@nikoletka92 ahoj, app je rozhodne len program ktory ma ulozene nejake statisticke hodnoty..tvoje telo je individualne..rozhodne by som sa tym nenechala zneistit. Pri druhom tehotenstve som mala ovulaciu v 6.den cyklusu..pri dalsom v 11.dni..podla prirucky ju mad dostat v 14.dni..u mna by 2x vysli zle informacie.

bienennest
24. júl 2017

@nikoletka92 ps: bazalna teplota ti vystupi az ked uz ovulacia prebehla..plodne dni mas 2-3dni predtym..takze este stale mozes ovulovat, treba dalej skusat. Drzim palce!

nikoletka92
autor
24. júl 2017

@bienennest ja sa v tom nevyznam robila som si ovu test a nic :( tak cakam dalej 🙂 snad to raz pride🙂

nikoletka92
autor
24. júl 2017

@bienennest nechapem podla coho sa mam teraz riadit 🙂

mia265
24. júl 2017

@nikoletka92 este nenastala,az ked sa ti zvysi teplota min, o pol stupna

nikoletka92
autor
25. júl 2017