Poraďte ohľadom listovej zásielky

katkup
11. feb 2016

Ahojte,

chcem sa opytat, co by ste mi poradili:

planujem otvorit internetovy obchod a tovar planujem posielat Slov.postou. Jednalo by sa o tovar malych rozmerov, ktory by sa vosiel do listovej obalky - max. formatu A4.
Hodnota tovaru - zasielky cca 10e - a chcem tam mat v tej cene zahrnute uz aj postovne.

Prosim vas, keby ste si takyto tovar objednali, aky by ste typ preferovali zasielania? Obycajne - 2.trieda, 1.triedou alebo doporucene?

bojim sa toho, ze ak doporucene -bude maminky obtazovat - ak by neboli doma a musia potom bezat na postu, ale zas na druhej strane bojim sa toho, ze ked to poslem iba obycajne, aby to niekto zas nezneuzival alebo straty atd....

dakujem za vase nazory 🙂

lintu
11. feb 2016

Zo skúsenosti? To že niečo pošleš obyčajne, ešte automaticky neznamená, že si po to druhá strana nebude musieť ísť tak či onak na poštu 😀 Záleží asi od veľkosti a váhy zásielky + ochoty samotnej poštárky 🙄
Ak chceš len jeden typ poštovného, posielaj doporučene. K takejto zásielky existuje aspoň číslo. Podľa neho si vieš ustriehnuť, kde sa zásielka práve nachádza a kupujúci má istotu, že si mu určite niečo poslala. Tie cca 2€ za váhu do 500g zase až tak veľa nie je. Lepšie ako upozorňovať každého, že za možnú stratu zásielky nezodpovedáš 😀

bosoriak
11. feb 2016

@katkup Zalezi na tom, aky biznis to bude, aky zisk z toho budes mat a co si mozes dovolit ty. Mne by sa pacilo posielanie 1. triedou nie doporucene, pripadne druhou triedou nie doporucene presne kvoli tomu, co si napisala - tralalakat sa na postu kvoli balicku je dost otrava.

Ak by si si to mohla dovolit, robila by som to tak, ze v ramci dobreho mena a seriozneho obchodu by som pri reklamacii nedorucenia proste poslala druhu zasielku a hotovo. Neviem, ci je skutocne tolko podvodnikov a ako pisem, zalezi od toho co je to za tovar a kolko na tom budes zarabat. Mne vzdy imponovali obchodnici, ktori dbaju na svoje dobre meno a veria svojim zakaznikom. Iste ze sa najdu podvodnici ale nejako sa mi nechce verit, ze by ich bolo tolko.

Vela zdaru pri predaji!

sissy27
11. feb 2016

@katkup ak by si posielala len obyčajnou poštou, ako by si si chcela ošetriť prípadné reklamácie za nedoručenie zásielky? Uhradíš zákazníčke plnú sumu z vlastného vrecka alebo jej povieš, že holt smola, ona nemá ani peniaze ani tovar?
Vo vlastnom záujme ani neuvažuj nad obyčajnou listovou zásielkou

margotka112
11. feb 2016

No rozhodne doporučene, daj si v eshope možnosť aby sa zákazník rozhodol či chce 1 tr. nasledujúci deň, 2tr. do dvoch dní.
A pokial je to zasielané na dobierku doporučene musí byť. Inak v tomto prípade máš istotu či to príde alebo nie,vieš si sledovať pohyb zásielky a nemusíš sa hádať ak natrafíš na špekulantov.

Cena poštovného ? Je tam viac faktorov ,treba sa spýtať na pošte alebo http://cennik.posta.sk/

Pozor pokial je zásielka v bublinkovej obálke a je do 50g cena sa ráta už ako za 100g ( neštandardná zásielka) je hrubšia. Majú na to šablony na pošte.

cicimon
11. feb 2016

@katkup napr nam postarka nenosi nic co sa nezmesti do schranky a je jedno, ci je to obyc alebo doporucene.... takze tu cast tvojej obavy "aby mammicky nemuseli ist na postu" by som vynechala... ved ak si nieco objednavam a nie je to cez kuriera, vzdy treba ratat s touto moznostou... staci ze postarka pride vtedy ked nie som doma a smola....

vela eshopov ani nema moznost ze zaslat obycajne, ved nejak sa treba kryt aby si niekto nebodaj nevymyslel, ze mu veci nedosli a potom to posles zas?
urcite si daj povinne moznost doporucene a max daj na vyber 1.tr alebo 2tr.

a ak to ma byt tovar do cca 10e a das v tom uz aj postu.... tak pri cene tovaru napr 5e vela nezarobis...

katkup
autor
11. feb 2016

a myslite, ze by bola vhodne dat vybrat si zakaznikovi? ci 1.triedou alebo 2.triedou chce dorucit zasielku? alebo proste fakt sadit na istotu a vsetko doporucene?
tie veci by boli fakt len vo formate listu....

zila som dlho v zahranici a tam my postar aj pocitac doniesol ku dveram domu a ani nic podpisovat nepotreboval ;) asi na slovensku to stale este funguje troska inak a musim sa ja prinavratit na tuto realitu :D

cicimon
11. feb 2016

@katkup ved daj vsetko doporucene a max si vybrat prvu alebo 2hu triedu... alebo vsetko 2tr. dop

lintu
11. feb 2016

Naobjednám si u teba tovar, pošleš mi ho, vyzdvihnem si ho, ale ja ti i napriek tomu napíšem, že mi nič neprišlo. Nehovorím, že sa taká situácia určte stane, ale môže sa stať. Ako budeš reagovať potom?
Ten cenník je stabilný? Nemôžeš ho neskôr zmeniť? Skúsiť, ako by to šlo najprv s jedným spôsobom a potom sa prípadne časom prispôsobiť zákazníkom?

katkup
autor
11. feb 2016

@lintu
ano, asi to bude najlepsie otestovat si co bude pre obe strany najvhodnejsie 🙂

lintu
11. feb 2016

@katkup tak tak 🙂 Tiež som si najprv urobila striktný plán, čo ako bude.....a je úplne inak 😀 Lebo ľudia naučia.... Len ja nemám eshop 🙂

katkup
autor
11. feb 2016

dakujem velmi za vas cas a rady :D asi zo zaciatku dam na vyber a nasledne sa prisposobim potrebam trhu!