Ahojte,rada by som sa poradila,aké fólie by ste mi odporúčali do auta,máme staršie auto,značka Opel Zafira,nedá sa už opraviť klíma,resp. by to stálo veľa peňazí... odporúčali mi fólie.. ide mi hlavne o to,aby na deti nepražilo slnko,lenže zasa by som rada videla aj cez zadné sklo aspoň trochu... okrem toho s tým nemám žiadne skúsenosti,tak by som si rada nechala poradiť,na čo si dať pozor...aké typy fólií existujú a ktoré sú kvalitné... prípadne ak mi niekto vie poradiť konkrétnu firmu v KE,s ktorou má dobré skúsenosti... záleží mi aj na cene,aby nebola príliš vysoká,ale zasa ak si mám vybrať,tak niečo kvalitné za rozumnú cenu....
Ďakujem veľmi pekne.
Ty vidíš dovnútra nevidno.
Odporúčam investovať do najtmavších a opraviť klímu. Dobre folie stoja 300e
Aspoň naše stáli a to pred 8 rokmi
nie som si ista, ale pisem pre istotu, ze tmave folie musia byt niekde aj zapisane. v technicaku? neviem, aspon kedysi to tak bolo.
aha, tak som nieco nasla, ze v technicaku nie, ale musis mat pri kontrole pri sebe nejaky certifikat
@pampusiaci urcite si daj spravit tie najtmavsie folie a najprv si over recenzie na toho, kto ti ich bude robit, aby si to mala spravene dobre. My sme davali na stare auto folie, ked sa nam narodila dcera. Ty zvnutra vidis von, len je to ako cez slnecne okuliare, ale normalne vidis. A dnu nevidno, len uplne zblizka, alebo ked zasvietis priamo na okno. Je to skvela vec. Nase stali tiez okolo 300 € (zadne okno a zadne bocne okna), ale je to uz desat rokov. Po instalacii mozes mat take bublinky, ale ak ti to spravia dobre, tak len sem-tam a oni zmiznu tym, ze na to bude svietit slnko. Tiez ti daju taku malu karticku, ktoru si zalozis k malemu technicaku ako osvedcenie, ze si si to nelepila sama, ale ze to mas spravene od na to autorizovaneho servisu.
Ale len od folii zazraky necakaj, bez klimy teplo v aute bude aj tak.
Bublinky v žiadnom prípade, dostali sme samozrejme certifikát
Každý dobrý servis ma nafoliovane mustre, aby si si vedela predstavoviť.
Neboj sa najtmavších naše pohltia 92 percent slnka su fakt super
Do vnútra auta cez ne nevidno
Ano pocitovo priame slnko tak neprazi.
Mam klimu aj tmave skla (origo bez folii) dokonca ani celne a predne skla nie su uplne "obycajne". A nedam na skla dopustit. Je poriadny rozdiel ked je v lete na slnku sklo spustene, alebo nie. Ale aj som videl dokument, kde porovnavali auto s tmavymi sklami a bez. S foliami bola teplota len o chlp mensia a trochu pomalsie nabieha, ale konecna teplota v aute bola teda takmer rovnaka. Podobne porovnavali biele a cierne auto. Tam sice bol rozdiel vacsi, ale v bielom bolo tiez bez klimy proste pekelne teplo. Bez klimy proste auto nijak nevychladis a ak je vonku 35 stupnov (co na ceste v pohode), tak v atue bude vzdy este o trochu viac ci mas tmave skla, alebo nie.
@pampusiaci Ďakujem všetkým,odpoviem takto spoločne,viem,že fólie neurobia to,čo klíma,ale na klímu už šanca v našom starom aute nie je a na nové zatiaľ nemáme 😋tak riešim fólie,fakt asi najmä ako tu niektoré spomínali,že nepáli slnko priamo na dieťa,teplo bude aj tak,viem...tak vďaka za príspevky zatiaľ,niečo si musím vybrať,ja tiež dúfam,že aspoň trošičku pocitovo to deťom uľahčí cestovanie...
@pampusiaci Folie sú o inom ako klíma. Tak ako fólia nenahradí klímu tak klíma nenahradí fólie. Máme najtmavsie aké boli na výber, kôli deťom sme dávali a určite to je pre ne dobre keď na nich tak nepece.
Napis mi spravu. Skusim zavolat manzelovi.