Ahojte, prosím poraďte mi akú značku notebooku kúpiť. Chceme to len tak na doma, nič extra. Nič drahé nehľadám. Notebook budeme používať len na pesničky, sem tam vyplnenie nejakých tlačív, čiže úplne minimum. A nechcem taky aby mi mrzol alebo sekal sa. Lebo väčšinou ho používam len keď potrebujem rychlo niečo vytlačiť čiže potrebujem aby mu to netrvalo hodinu ako môjmu terajšiemu starček ovi 😅😅 ďakujem za všetky tipy
Ja odporúčam Lenovo,má na výber notebooky v rôznych cenových hladinách.
"len na pesničky, sem tam vyplnenie nejakých tlačív" - vsak na to staci telefon...
Zo tych starsich Lenovo, z novsich HP. AMD ryzen 5 a vyssi procesor, 16 gb ram, SSD disk a vydrzi dalsich 8-10 rokov.
Mala som Lenovo, Acer, Asus, HP a teraz mam MSI .. najviac som bola spokojna s Lenovo a moja mama s HP ... pri vybere notebooku som nepozerala na znacku, ale na parametre a tiez cenu, ci si to mozem dovolit kupit - suhlasim s @johnnyboi
@lulupulu no a teraz ja - daj si precistit stary, nech ti odtial odstrania vsetko a nechaju len co realne potrebujes (nie "co keby nahodou" - toto vies hocikedy doinstalovat) pricom nech skratia nacitavanie pri zapnuti (nieco sa tam da vypnut, nejaka autodiagnostika ci co)... ja tak mam jeden starucky presne iba na tlac 😀
@lulupulu nerieš značku tiež parametre. Možno je už kúpiť renovovany notebook techsavers predáva . Je na tom plná záruka. Sú to notebooky ktoré boli v prenájme vo firmách kde musia meniť techniku pravidelne každé 3 roky približne. Tak to riešia týmto spôsobom. Ja som tak kupovala stolové Pc pre svokra a vyšlo oproti úplne novému lacnejšie o 150€ čo je dosť. Určite kupón hneď aj s windows.
@zuzanka.zuzu notebook ma vyše 15 rokov a som rada ze sa po polhodine zapne
@lulupulu Mam. Akykolvek najlacnejsi co najdes v Alze ci inde bude stacit. Nepotrebujes s nim cestovat, takze nemusi byt lahky. Nebudes s nim niekde buchat takze nepotrebuje mat kovove telo. Nebudes na nom strihat video takze nepotrebuje ani 6 ani 8 ani 10GB pamati, 4GB bohato postacia. Takze uplne hociaky co najdes v zozname bude asi tak 20x rychlejsi ako mas teraz ten 15r stary.
@lulupulu to s vekom nema ABSOLUTNE nic spolocne 😉 ale tak ked tvoje kriteria vyberu su znacka a vek, potom ti tazko radit lebo ocividne sa nevyznas (ani ja som sa, ale ja som dala aspon na rady mudrejsich, ty das niekomu dobre zarobit, obidve su v poriadku ak na to mas € 😀)
@zuzanka.zuzu prosím ťa o čom točiš??? Mam dat opravovať vkuse starý notebook lebo mu nejde baterka, nenabija, prehrieva sa, seka a neviem co ešte, už 2x bol v oprave a za to co som zaplatila som mohla už mať nový. Tak netrep sprostosti prosím
@zoro9836 tak ja mam cenu sluzby zadarmo, je to aj muzova tlaciaren 😀 neviem ako sa ceny pohybuju ale toto si ozaj nevyzaduje extra profika, fakt precistit a nahodit zaklad. mne bez srandy plne pojazdny nabehne do 20-max 30 sekund aj s pripojenim na wifi co samotne trva cca 5s. a vek radsej ani nepisem bo to je nejaky vyradeny sunt co bol na odpis, muzovi ho urcite darovali (ledva su radi ze nemusia niest do ele.odpadu) a len u nas je min.10 rokov 😀 akoze moj muz ma doma aj novy ntbk za 3600e a... no ozaj to nie je o veku a ani o cene 🙊
@lulupulu jaaaaj ty pipina... ze ja som na teba drala klavesnicu 🙈 kup si co chces a mna uz neoznacuj
@zoro9836 oplatilo, lebo sama by som si to nevedela urobit, dala by som to na doma susedovi/synovi kolegyne/informatikovi z roboty (bezne takto oslovuju aj muza) aby im "zrychlil pocitac lebo nieco tam seka a ide pomaly" - on ho zalohuje, preinstaluje, presne ako pises da tam co ma doma (nic navyse nekupuje) a pyta cca 50e, cez koronu furt robil "len nejaky lacny pre dieta do skoly" 😀 (mne to liezlo na nervy, uz toho bolo vela) myslela som si ze autorka je podobny pripad praktickej zeny, ale je to presne typ co za "iba 400" kupi sunt, sice novy obal ale den po zaruke pojde servisakovi 50e - ak by rovno aj kazdy rok davala 50e tak na 8 ma predplatene 😀
No tento Hp čo ti tu bolo radene, by som rozsekala sekerou, keby som nejaku mala a davno ho vyhodim.,,Mala som v UK z barazu za 150 a tie šlapali ako hodinky nehjake ine značky a krajšie, ked už,. Tešila som sa na Slovensko ako si kupim novy a budem ho použivať uplne naj super a to som si podla nejakeho profesora informatiky kontrolovala parametre, tento notebook je na vraždu, kolko som sa s nim najedovala, mrzne, seka, ked chces dať like na facebooku, cely sa vypne, stači ti ? ...alebo čakaš 60sekund, odvtedy like nedavam... a bol v oprave, odvtedy nejde vôbec skoro a zaruka 2 roky, takže presne 2 roky vydržal aby som si mohla kupiť novy. Tiež mi bolo Lenovo odporučane..Nikdy viac hp
@martinko2023 až na to ze diskusia je už rok stará :D
@lulupulu ja som spokojná s lenovom ale aj Hp ale aj Asus 😂 všetky držali dlho až na to Hp ten na chate bol obliaty vodkou takze ten je už k.o😂.