☹ ☹ Ahojte mamicky viete poradit nieco dobre na skvrny a zasednute oblecenie ja uz neviem ako sa toho zbavit pouzivam vanis na pranie persil sensitiv perem podla teplot na veciach a aj tak mam zasednute pyzamka a body,a flaky tam stale ostavaju ☹ skuste mi prosim poradit kde robim chybu dakujem Jana ☹
@11jannka11 detske veci ci tmave ci biele prat na 60 stupnov, 40 je malo. flaky zaprat zlcovym mydlom, pradlo bude krasne ciste. a mydlo stoji max 1e a vyperie vsetko
@zigzag no ja to nalejem na skvrnu dam do pracky na 40 a operem nikdy som to nenechala odstat som to nevedela bo uz ma poraza z toho vsetko ma taky sedy nadych ked to dam na 60 nebude to vela?A este kamoska radi savo perex no to asi bude pradlo potom zltsie zase
@xlucia co je to zlcove mydlo ja to pocujem prvy krat
@11jannka11 juj, tak praskovy treba, ten tekuty je o nicom,,,, ja davam praskovy biely, jeden a pol odmerky s praskom, nechem rozpustit, nahriat pracku, a odstavim na par hodin, a necham dojt program normalne dokonca, a super cistucke, bielucke,,,
@zigzag dakujem za radu tak kupim praskovy hadam uz potom pomoze
@11jannka11 to zlcove mydlo je super, mne operie aj zaschnutu krv a co sa tika zaschnutych okakanych veci, to vycistim len s tymto mydlom. Z prostriedkov na skvrny je podla mna najlepsi ariel na skvrny, mam s nim lepsie skusenosti ako s vanishom, ten bol slaby. A este na mastne skvrny je najlepsia jar, alebo iny saponat. To zlcove mydlo je ako jadrove, len je ucinnejsie a kupis ho aj v dogerii, no ja ho kupujem v eko obchodoch. Ak by si ho aj nezohnala, tak niekedy postaci aj to jadrove, alebo lanzu mydlo. A take tazsie skvrny ako od ovocia, alebo dzusov je lepsie namydlit hned po zaspineni, alebo aspon nechat cez noc postat v mydlovej vode a tak dat prat. Snad som pomohla. 🙂
mám dobré skúsenosti s jadrovým mydlom,aj kokosovým,či Lanzou,na farebné a od ovocia škvrny používam vankúšiky fialové Ariel
@11jannka11 zlcove mydlo, jadrove mydlo. ma to rozne nazvy, ved v tom prali aj nase babky. opytaj sa v drogerke, daju ti to rovno do ruky.
@xlucia tak to jadrove mam perem s nim no nevedela som ze to je aj na skvrny
@keiko33 dakujem za radu tak ja vzdy skusam vsetko co sa len da
@11jannka11 mne sa najviac osvecil taky prasok, je v zelom vedierku maju ho v kazdej DM drogerii, pustilo vsetko
@11jannka11 ja som s praskovym spokojna, biely je najlepsi,,, 😉 nechaj dobre odstat, min na 40,,,, cim vyssia teplota tym lepsie pusti,,,zalezi vsak od materialu, nedas nieco jemne na 60 😉
ja používam žlčove mydlo z DM drogerie....nastruham si ho a ked mam veci na, ktorych su nejake flaky, tak si urobim roztok a do toho pradlo namacam....necham blede pradlo stat aj v noci a potom operiem ...zatial sa mi osvedcilo 🙂
ja pouzivam zlcove mydlo z DM alebo odstranovac skvrn od dedry obidvoje su dobre
a ako v tom vanisi peries??? musi byt tepla voda, 40, ja niekedy aj na 60 dam, a necham postat aj 3-4hodiny v pracke, zalezi ako velmi spinave je, a pradlo mame ako nove, pusti vsetko trava, tekvica je silnejsia, ta pusti az po 2-3 praniach vo vanisi, a tiez pouzivam pesil 😉