Ahojte,
Mám taký problém že neviem zjesť žiadne mäso okrem kuraciny. Smrdi mi za každým keď to chcem zjesť . Neviete čo to môže byť alebo čo s tym?
Aj jem len kuracinu...moja rada, vôbec to nie je problém. Hovädzie a bravčové sú ťažko stráviteľné mäsa, vôbec nieje problém keď ich zo stravy vrátiš. Dokonca dcérke po vyradení bravčoviny a hovädziny zmizol ekzém.
Je to dobré takto 🙂 telo mäso nepotrebuje. Nenut sama seba
Ahoj,moje dcérky tiež len kuracie prsia a nič sa nedeje,,,buď v pohode,papaj čo ti chutí😉
bud rada, telo maso absolutne nepotrebuje,budes aj zdravsia, nemusis sa nutit 🙂
Ja nejem kuracinu, lebo ked si pomyslim, ze za 14 dni je z vyliahnuteho kuriatka 1 kilogramove kurca, mam odpor. 😉
Ja som zasa nikdy hydinu nejedla, pachne mi to, a uz takmer 2 roky nejem.ziadne maso a je mi super, jem vajicka, ryby, strukoviny, orechy, semiacka a kopec zeleniny a ovocia, telu maso nechyba, ak ho nahradis inymi a zdravsimi zdrojmi bielkovin
Ak kupuješ kvalitnú kuracinu, tak to nemusí byť problém. Lacné (poľské) mäso môže obsahovať hormóny a to nie je práve najzdravšie. Počula som o prípade, kedy 4 ročné dievčatko dostalo menzes lebo nechcelo jesť nič iné len kuracinu. (Dcéra manželovho kolegu)
@caroline_ ale ten, co je ryby, musi aj vediet, ake jest a ake nie. Je to jedna zo zakladnych nformacii co sa vyzivy tyka, ak je niekto primitiv a nedokaze si nastudovat ten zaklad, nech radsej dalej zerie rebierka s hranolkami, lebo ved preñho je ryba ako ryba, takze to je jedno
@oli18 priznám sa, že to nejak extra nesledujem. Jednak nie sme len na kuracine (kupujem aj inú hydinu, hovädzinu, bravčovinu, ryby), jednak máme hydinu čiastočne z vlastných zdrojov (aj divinu občas dostaneme od strýka - poľovníka) a deti to veľmi nejedia. Ak kupujem, snažím sa slovenské. Poľský obchod s lacným mäsom, ktorý je v našom meste, obchádzam. Ešte som tam nekúpila nič.
Aj ja mam obdobie,kedy nejem maso alebo jem len kuracinu,ostatne mi smrdi. Maso kupujem len z overenych zdrojom a mam dodavatelov,od ktorych viem,ze je kvalitne. No aj tak mam obdobia,kedy sa masa nedotknem. Ak ti chuti len kuracina,jedz len tu.
Baby, kedy konečne niektoré pochopíte, že sme v EÚ a krmivá pre zvieratá sa vyrábajú centrálne v niekoľkých veľko výrobniach niekde v Európe a distribuujú sa až k tomu najmenšiemu predajcovi v dedine, ktorý predáva miestnym dedinčanom, ktorí vám predávajú mäso, či vajíčka z dvora? Ak by to tak nebolo, tak by musel mať aj rastlinnú výrobu, t.j. polia, na ktorých dopestuje zemiaky, repu, kukuricu, obilie, seno pre svoj chov. Ak to robí na biznis, na predaj, tak kŕmi aj tá tetka svojich 20 sliepok nejakou zmeskou, vyrobenou ako píšem vyššie. Jedine, že poznáte tetku, ktorá má 5 sliepok a kŕmi ich zvyškami z vlastnej kuchyne a pšenicou z vlastného záhumienku. Takže je jedno, či je to mäso z Poľska, či z ČR, alebo Slovenska. Poľské mäso má zlú povesť kvôli aféram, ktoré prebehli v médiách, ale to neznamená, že všetko poľské mäso je také. To z oficiálnych výrobní je rovnaké, ako slovenské. A tie krmivá z veľkovýroby obsahujú všetky tie svinstvá, ako píšete vyššie.
Ak máte iné informácie, rada si rozšírim obzory.
@johaninka kde si prisla na to ze hovadzie je tazko stravitelne treba ho dlho varit ale su veci co máš hned do par minutstejky vnútornosti hovädzie je bez dokazov denonizovane, asi loby aby ľudia boli chori, pričom ma najviac živín s najvyšším vsrebanim, kuracie ma zápalové kyseliny aj bravčové omega 6, ktore nerobia dobré. Mne zachránilo zdravie hovädzie od cumacka po chvost, čiže aj organy, drzky... vylúčila som všetky sacharidy aj zeleninu ta robi tiež problémy aj ovocie príčina metabolickeho syndrómu . Iba mäso hlavné kvalitné maslo, soľ voda a nestačila som sa diviť ako mi padlo brucho prestala som mať traviace problémy. Ako poradca výživy vždy patram viete, že väčšina obilia, strukovín je tak chemicky ošetrená ze vás môže otráviť, spôsobiť poškodenie štítnej žľazy, nehovoriac o vlastných chemikaliach v rastlinách, ktore vedia stráviť len kravičky a prežuvavce, preto majú ludia toľko problémov v súčastnosti nejedia stravu predkov skutočnú stravu ta nepotrebuje obal ale spracovane sacharidy s rastlinimi toxic olejmi, tie sú ako plast zápchaju cievy, spôsobujú cukrovku, alebo vám urobia lipodem ochorenie žien, kde nevedia zhodiť tuk zmeneni na plast často v končatinách, veľmi bolia opuchajú, nie je ho možné schudnúť ako tuk prirodzený napríklad zo slaniny aj ked z tuku nepriberiete ak nemáte sacharidy a moc bielkoviny, mám vyskúšané. Naše tela nevedia spaľovať plast čo rastlinné, stužené tuky sú, musia podstúpiť drahé a velmi bolestivé operácie. TREBA VYHODIŤ VÝŽIVOVÉ ODPORÚČANIA CO NEFUNGUJÚ MÁME NAJNIZKOTUČNEJSIU STRAVU A NAJVIAC OBEZNYCH, OPYTAJTE SA BABKY CI POZNALA AKO DIETA NIZKOTUCNY JOGURT NIK BY TO NEJEDOL. P. S MIECNE MOZETE NEPASTRERIZOVANA A CO NAJTUCNEJSIE AK VAM TO SADNE, MNE NEVYHOVOVALI VAJÍČKA NIEKTO ZNÁŠA.
@zuzanagarelova Veľmi sa ospravedlňujem za úprimnosť, ale ak by môj vyživový poradca mal toľko gramatických chýb v texte, asi by som si nechcela dať od neho poradiť.
Ahojte píšem kvôli tomu že nakoniec som skoncila tehotná 😄 a teraz zas mi smrdela zas kuracina, a bravcovina fajn, (čo predtým veľmi tazko) a som zase tehotná 😄 čiže pre mňa bude mäso indikátor 😊
@nikk3y ja mám veru taký istý problém od kedy som tehotná, vôbec nejem mäso na začiatku som z neho zvracala a nejak sa mi k nemu ani nevrátila chuť.