Poraďte -nechutí mi iné mäso okrem kuraciny

nikk3y
4. okt 2020

Ahojte,
Mám taký problém že neviem zjesť žiadne mäso okrem kuraciny. Smrdi mi za každým keď to chcem zjesť . Neviete čo to môže byť alebo čo s tym?

evkakozickova
4. okt 2020

@nikk3y ja mám veru taký istý problém od kedy som tehotná, vôbec nejem mäso na začiatku som z neho zvracala a nejak sa mi k nemu ani nevrátila chuť.

0silvia0
4. okt 2020

@nikk3y aj mne isty cas smrdelo maso, tak som ho isty cas nejedla. Ked ma tato faza presla, zacala som maso opat jest...

johaninka
4. okt 2020

Aj jem len kuracinu...moja rada, vôbec to nie je problém. Hovädzie a bravčové sú ťažko stráviteľné mäsa, vôbec nieje problém keď ich zo stravy vrátiš. Dokonca dcérke po vyradení bravčoviny a hovädziny zmizol ekzém.

suzie26
4. okt 2020

Je to dobré takto 🙂 telo mäso nepotrebuje. Nenut sama seba

robertoo1
4. okt 2020

Ahoj,moje dcérky tiež len kuracie prsia a nič sa nedeje,,,buď v pohode,papaj čo ti chutí😉

caroline_
4. okt 2020

bud rada, telo maso absolutne nepotrebuje,budes aj zdravsia, nemusis sa nutit 🙂

oli18
4. okt 2020

Ja nejem kuracinu, lebo ked si pomyslim, ze za 14 dni je z vyliahnuteho kuriatka 1 kilogramove kurca, mam odpor. 😉

tenerifka
4. okt 2020

Ja som zasa nikdy hydinu nejedla, pachne mi to, a uz takmer 2 roky nejem.ziadne maso a je mi super, jem vajicka, ryby, strukoviny, orechy, semiacka a kopec zeleniny a ovocia, telu maso nechyba, ak ho nahradis inymi a zdravsimi zdrojmi bielkovin

alienkami
4. okt 2020

Ak kupuješ kvalitnú kuracinu, tak to nemusí byť problém. Lacné (poľské) mäso môže obsahovať hormóny a to nie je práve najzdravšie. Počula som o prípade, kedy 4 ročné dievčatko dostalo menzes lebo nechcelo jesť nič iné len kuracinu. (Dcéra manželovho kolegu)

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
4. okt 2020

@alienkami Kde kupuješ kvalitnú kuracinu? Aký je jeho pôvod?

tenerifka
4. okt 2020

@trema nie, ak su z lovu, neobsahuju atb a rastove a ine hormony, neskodia organizmu tak, ako.maso

sona96
4. okt 2020

@tenerifka takže mäso je to, čo obsahuje atb a rastové a iné hormóny?

tenerifka
4. okt 2020

@sona96 samozrejme, mlieko a mliecne vyrobky tiez, ved to vieme uz davno

caroline_
4. okt 2020

@tenerifka suhlasim, no zas ryby plne olova a ktovie coho vsetkeho asi tiez nebudu vyhra :D

tenerifka
4. okt 2020

@caroline_ ale ten, co je ryby, musi aj vediet, ake jest a ake nie. Je to jedna zo zakladnych nformacii co sa vyzivy tyka, ak je niekto primitiv a nedokaze si nastudovat ten zaklad, nech radsej dalej zerie rebierka s hranolkami, lebo ved preñho je ryba ako ryba, takze to je jedno

alienkami
4. okt 2020

@oli18 priznám sa, že to nejak extra nesledujem. Jednak nie sme len na kuracine (kupujem aj inú hydinu, hovädzinu, bravčovinu, ryby), jednak máme hydinu čiastočne z vlastných zdrojov (aj divinu občas dostaneme od strýka - poľovníka) a deti to veľmi nejedia. Ak kupujem, snažím sa slovenské. Poľský obchod s lacným mäsom, ktorý je v našom meste, obchádzam. Ešte som tam nekúpila nič.

alienkami
4. okt 2020

@oli18 ten manželov kolega kupoval kuracinu v poľskom obchode a malá to jedla možno aj 2x denne lebo jej to chutilo a oni sa tešili, že im papá mäsko.

marca12
4. okt 2020

Aj ja mam obdobie,kedy nejem maso alebo jem len kuracinu,ostatne mi smrdi. Maso kupujem len z overenych zdrojom a mam dodavatelov,od ktorych viem,ze je kvalitne. No aj tak mam obdobia,kedy sa masa nedotknem. Ak ti chuti len kuracina,jedz len tu.

mirage
4. okt 2020

@robertoo1 len pozor.. len kuracina pre dcery. Maso plne atb a hormonov. Fuj.

oli18
4. okt 2020

Baby, kedy konečne niektoré pochopíte, že sme v EÚ a krmivá pre zvieratá sa vyrábajú centrálne v niekoľkých veľko výrobniach niekde v Európe a distribuujú sa až k tomu najmenšiemu predajcovi v dedine, ktorý predáva miestnym dedinčanom, ktorí vám predávajú mäso, či vajíčka z dvora? Ak by to tak nebolo, tak by musel mať aj rastlinnú výrobu, t.j. polia, na ktorých dopestuje zemiaky, repu, kukuricu, obilie, seno pre svoj chov. Ak to robí na biznis, na predaj, tak kŕmi aj tá tetka svojich 20 sliepok nejakou zmeskou, vyrobenou ako píšem vyššie. Jedine, že poznáte tetku, ktorá má 5 sliepok a kŕmi ich zvyškami z vlastnej kuchyne a pšenicou z vlastného záhumienku. Takže je jedno, či je to mäso z Poľska, či z ČR, alebo Slovenska. Poľské mäso má zlú povesť kvôli aféram, ktoré prebehli v médiách, ale to neznamená, že všetko poľské mäso je také. To z oficiálnych výrobní je rovnaké, ako slovenské. A tie krmivá z veľkovýroby obsahujú všetky tie svinstvá, ako píšete vyššie.
Ak máte iné informácie, rada si rozšírim obzory.

siska53
4. okt 2020

@nikk3y mne nechutí žiadne...od detstva.. a som tu.

zuzanagarelova
14. aug 2022

@johaninka kde si prisla na to ze hovadzie je tazko stravitelne treba ho dlho varit ale su veci co máš hned do par minutstejky vnútornosti hovädzie je bez dokazov denonizovane, asi loby aby ľudia boli chori, pričom ma najviac živín s najvyšším vsrebanim, kuracie ma zápalové kyseliny aj bravčové omega 6, ktore nerobia dobré. Mne zachránilo zdravie hovädzie od cumacka po chvost, čiže aj organy, drzky... vylúčila som všetky sacharidy aj zeleninu ta robi tiež problémy aj ovocie príčina metabolickeho syndrómu . Iba mäso hlavné kvalitné maslo, soľ voda a nestačila som sa diviť ako mi padlo brucho prestala som mať traviace problémy. Ako poradca výživy vždy patram viete, že väčšina obilia, strukovín je tak chemicky ošetrená ze vás môže otráviť, spôsobiť poškodenie štítnej žľazy, nehovoriac o vlastných chemikaliach v rastlinách, ktore vedia stráviť len kravičky a prežuvavce, preto majú ludia toľko problémov v súčastnosti nejedia stravu predkov skutočnú stravu ta nepotrebuje obal ale spracovane sacharidy s rastlinimi toxic olejmi, tie sú ako plast zápchaju cievy, spôsobujú cukrovku, alebo vám urobia lipodem ochorenie žien, kde nevedia zhodiť tuk zmeneni na plast často v končatinách, veľmi bolia opuchajú, nie je ho možné schudnúť ako tuk prirodzený napríklad zo slaniny aj ked z tuku nepriberiete ak nemáte sacharidy a moc bielkoviny, mám vyskúšané. Naše tela nevedia spaľovať plast čo rastlinné, stužené tuky sú, musia podstúpiť drahé a velmi bolestivé operácie. TREBA VYHODIŤ VÝŽIVOVÉ ODPORÚČANIA CO NEFUNGUJÚ MÁME NAJNIZKOTUČNEJSIU STRAVU A NAJVIAC OBEZNYCH, OPYTAJTE SA BABKY CI POZNALA AKO DIETA NIZKOTUCNY JOGURT NIK BY TO NEJEDOL. P. S MIECNE MOZETE NEPASTRERIZOVANA A CO NAJTUCNEJSIE AK VAM TO SADNE, MNE NEVYHOVOVALI VAJÍČKA NIEKTO ZNÁŠA.

johaninka
14. aug 2022

@zuzanagarelova Veľmi sa ospravedlňujem za úprimnosť, ale ak by môj vyživový poradca mal toľko gramatických chýb v texte, asi by som si nechcela dať od neho poradiť.

nikk3y
autor
18. aug 2022

Ahojte píšem kvôli tomu že nakoniec som skoncila tehotná 😄 a teraz zas mi smrdela zas kuracina, a bravcovina fajn, (čo predtým veľmi tazko) a som zase tehotná 😄 čiže pre mňa bude mäso indikátor 😊