Ahojte,potrebujem si kúpiť naozaj kvalitný Pc,poprípade Notebook.Aký by ste mi odporučili? S ktorým ste spokojný?Ide mi hlavne o klasické veci ako internet,wifi,kamera,emaily,faktury,ukladanie hudby,foto a pod.Nie na hry.Co by som si mala všímať pri kúpe,aké parametre apod? Dakujem 🙂
Predpokladajme že budeš notebook prenášať - treba dobrú batériu. S tým ide ruka v ruke disk. Použi SSD (rýchly, málo žerie), alebo hybridný (SSD+klasika) - operačný systém sa spustí do 5 sekúnd. Ak budeš používať notebook aj vonku, treba kvalitné telo - najlepšie kov. Grafika je v tvojom prípade nepodstatná. Ale aj tak treba pokukať displej, minimálne 15 palcov. Ak ti stačí štandardné rozlíšenie 1366*768, je nižšia aj cena. Ak robíš faktúry, treba asi aj numerickú klávesnicu, ktorá pri malých notebookoch nie je. Odporúčam samozrejme aj čítačku pamäťových kariet (na fotky) a bluetooth (prenášanie vecí z mobilu). Nech to má aspoň 4 USB porty, no a DVD mechanika je čisto na tebe 🙂 Z vlastnej skúsenosti keď je notebook iba na batérii, mechanika z nej dosť žerie. A samozrejme aspoň stereo reproduktory na počúvanie hudby. Ozaj a ak si človek, ktorý má rád spustených niekoľko aplikácií a v prehliadači milión kariet naraz, odporúčam minimálne 8 GB RAM 🙂
ja som spokojna s HP notebookom, ale tak kazdy ma inu znacku osvedcenu..
@danielka7 hp nie, moj manzel je itckar a to ked pocujem ake je to kazove...ak notebook, tak lenovo alebo toshiba, obe odskusane a velka spokojnost. konkretne toshiba vyuzivana naplno uz stvrty rok a ziadna pitreba zmeny ci opravy. lenovo mam pracovny notebook a tiez som s nim velmi spokojna
presne hp nie je moc dobre mne odisla po roku baterka, hroza to keby viem skor tak si ho ani nekupim, ale tak co uz
@danielka7 ak ti mozem odporucit, zbehni do nejak predajne (datex alebo tak), zadaj im svoje poziadavky a oni ti poskladaju pc presne na mieru... a velakrat je to ovela lacnejsie ako ked kupis hotovy komplet a mas tam kopec veci, ktore si ti zbytocne... napr . v tvojom pripade ked nechces na hry, tak nepotrebujes najnovsiu graficku kartu, ale ti treba vacsiu pamat a kvalitne harddisky... a urcite skor odporucam pc viac ako notebook, pretoze "creva" z pc si mozes casom zmenit