Chcela by som sa naucit kreslit a malovat. Prosim,neviete mi poradit nejake videa alebo konkretne kurzy? Alebo radsej skusit nejaky kurz? Podotykam,ze neviem vobec kreslit,ale vzdy ma to lakalo naucit sa.
@marca12 ak nemáš talent, tak je to drina-drina- a ešte raz drina. Je len percento, komu to ide samé a aj tam zväčša treba na dotiahnutie nejaké to školenie-vedenie. Ale inak to chce proste cvik.
Najprv by si si asi mala ozrejmit, ci chces kreslit alebo malovat. Ten, co vie jednu techniku, nemusi vediet druhu. Lepsie je zamerat pozornost najprv na jedno. Podla obrazkov, na ktorych sa ludia chvalia svojimi progresmi, dostat sa z nicoho niekam, im zvykne trvat dlhe mesiace/roky. Intenzivny trening je samozrejmostou.
Tutorialy najdes na youtube. Uz len si vybrat, co chces vlastne robit. Kurz nie je nutnostou. Vela veci sa da naucit aj doma. Ak-tak na fb su skupiny, v ktorych ti vedia poradit, ako co vylepsit na svojich dielkach.
@ziarifka ja nechcem byť zlá, ale "pod čím vyhľadať" sa pýtajú malé deti. Veď zadáš heslá- akvarel začiatočník. Anglické slová buď vieš alebo slovník. Aký problém? Mimo to anglické tutoriály budú k ničomu, ak nevieš po anglicky ani tie 2-3 základné heslá. Lebo nebudeš vedieť, čo tam vysvetľujú- to na margo tvojej vety " Absolútne mi nie je známa terminológia kreslenie, kľudne aj anglické názvy, tutorialy."
@spadnutaslivka pod cim hladat by som skor prelozila,ci nevies poradit konkretnych ludi,ktori vedu taketo online kurzy,maju video kanal a podobne. Ty sa vyznas,vies postupnosti,ale pre nas laikov je naozaj tazke otientovat sa.
@marca12 ahoj, ja síce chodím na grafickú školu a kreslili sme tam dosť a aj kreslime no ja si osobne myslím, že kebyže denne doma nekreslim hodiny, tak sa to nenaucim.. ak sa chceš venovať prírode (krajinky, kvety detaily atd) tak je fajn si naštudovať perspektívu pretože nekreslí sa tak ako to vidíš teda áno ale aby to bolo dokonalé na vykrese, tak musíš ísť podľa tej perspektívy a hlavne premyslat nad tým čo kreslis lebo veľa ľudí si mysli že budem kreslit tak ako sa mi chce ale absolútne nad tým nepremýšľa no a potom to aj tak vyzerá.. hlavne treba kreslit kreslit a kreslit.. ono to príde same bud skôr alebo neskôr.. ak chceš kreslit tvar postavy a tak tak tam by bolo fsjn vedieť anatómiu kde ako jake sú svaly kosti a podobne.. poradím ti stačí dom Skreslíš nájsť si nejakú predlohu a kreslit ale viacej odporúčam kreslit reálne podľa živého modelu, či to je človek, príroda alebo zatisie.. kurz je určite fajn ale kreslí vtedy keď máš na ro chuť lebo zbytočne ak to budeš musieť robiť aj vtedy keď nemáš chuť tak si to sprotiviš. Želám veľa úspechov nech a ti prijemne kreslí!