Poraďte jednodňový detox bez bolesti hlavy

sunny8
16. jún 2020

Pekné ráno neviete o nejakom overenom (na vlastnej koži) detoxe organizmu bez toho aby som bola na konci dňa zvracajúca s bolesťou hlavy (nízky tlak a hlava ma bolí kedykoľvek keď dlho nejem hoci len trošku). Cítim že už mám v sebe tých toxínov až až a chcelo by sa toho nejak zbaviť. Počula som o jednodňovom pôste ale keď som videla mamu ktorá ho držala ani nie jeden deň tak nie ďakujem. Dva dni sa z toho zotavovala. Ďakujem ♥️

emilka_1
16. jún 2020

@sunny8 ľudské telo ma super schopnosť detoxikovat sa samé. Stačí sa zdravo stravovať a piť dostatok vody. Telo sa postará o zvyšok 🙂

simca06022011
16. jún 2020

Netreba dramatizovat, a ani cakat od jednodnoveho detoxu zazraky (detox je ale inak somarina), ak clovek den neje a predtym je nauceny jest v kuse, tak mu moze byt zle.. ale neverim, ze nejak strasidelne. Pitny rezim sa musi dodrziavat. Takuto "hladovku", radsej zmen napr. na lahsie jedenie, napr. si daš ovocie-zeleninu, šaláty, šťavy a vela tekutin. A aj tak ta moze boliet hlava, lebo telo ma sok... musi si zvyknut na ine moresy. A ak si chces pomoct, treba to riesit dlhodobo...a nie jednym dnom 🙂

mimibb
16. jún 2020

Co je to 1dnovy detox? - somarina.... Neni možné, aby sa telo prepchavalo x mesiacov, rokov nezdravý i potravinami, liekmi a behom jedného dňa ostalo čisté....
Takže rovnako odporúčam zmenu stravovania-hlavne veľa zeleniny, čistej vody, žiaden rafinovaný cukor, poprípade ešte pridať zelené výživové doplnky (chlorela, jačmeň...) a telo sa postupne bude čistiť, neskôr je možné zaviesť 1 postny deň v týždni, ja mam napr piatok, pijem len vodu..... Keď sa človek zbaví závislosti od cukru, tak celkovo telo inak reaguje na príjem potravy...

simsalabim
16. jún 2020

@sunny8 nerozumiem, co myslis tym "ked som videla mamu po jednodnovom poste tak nie dakujem". Ja post drzim roky 1-2x do tyzdna a myslim, ze to na mne nikto nevidi... moja mama este za tazkeho sociku zvykla drzat 3 dnove posty s cistenim criev niekolkokrat do roka (venovala sa joge) a nikdy som si na nej nic zvlastne nevsimla. Asi robite nieco zle, ty aj aj mama.

laguna28
16. jún 2020

@sunny8 skús si radšej urobiť detoxovy týždeň. Príprav si vopred jedálny lístok. Napr. Jeden deň Len ovocie a na ďalší len zeleninu + plus nejaké šťavy na striedačku. Nikdy som sa tým veľmi nezaoberala, ale príde mi to ako očista tela.

sunny8
autor
16. jún 2020

Nepochopili ste ma 🙂 stravujem za zdravo ale aj tak sa treba očisťovať. S pitnym režimom to mám trochu problém možno aj preto mám pocit že niečoho sa musím zbaviť .. a nejem veľa nejem často a nejem veľké porcie neprepchavam sa. Len niekedy keď som mimo domu a fakt nezobnem aspoň jeden dva kúsky niečoho tak ma bolí hlava

sunny8
autor
16. jún 2020

@simsalabim tak zaživa umierala a to nedržala tento post ani jeden deň. Zvracala ležala krútila sa s ňou hlava
. ... Skúšala to 2x a vždy skončila bledá a v posteli čo jej tak zle bolo že už nevládala .. a pritom píla veľa v ten deň (voda) akurát nejedla. Nechápem to lebo väčšina ľudí vyzdrzi bežné nejesť 24 hodín napríklad keď tahas vkuse nočné celý týžden tak na to prirodzené nejak zabudas a nič ti nie je a keď takto cielené vždy je s tým nejaký problém nechápem .. možno to zas nie je pre každého

sunny8
autor
16. jún 2020

@laguna28 ďakujem ♥️

simsalabim
16. jún 2020

@sunny8 to musi byt psychicky problem, ze ach nemozem dnes jest 🙄 Ved ludia bezne aj pred operaciou nic nejedia, nielen pri dobrovolnom poste. A nechapem celkom, co zvracala, ked mala prazdny zaludok... Mozno by pomohlo namiesty vody popijat prisoleny cisty zeleninovy vyvar - to sa robieva napr. pri ociste criev.

emilka_1
16. jún 2020

@sunny8 ak ješ zdravo, nechápem, prečo máš pocit, že máš v sebe vela toxinov. Z čoho potom? 🙂
Ja sa stravujem zdravo a cítim sa sviežo. Mám vela vela zeleniny a ovocia, obilniny, strukoviny, takmer žiadne mäso, ani mliečne polievky, smotanové omáčky, čítam zloženia, snažím sa kupovať slovenské, sezónne potraviny.. Vieš, pre každého je normálne a zdravé niečo iné. Nejesť 24 hodín je velmi nezdravé a možno organizmus týchto ľudí si na to musel žiaľ zvyknúť nepeknou cestou. Ani auto bez paliva nejazdí, všetko potrebuje "šťavu". Pozri na FB stránku Deliciously Ella, ona robí rýchle, zdravé a chutné jedlá, je tam kopec super inšpirácie 😉 (baba mala roky zdravotné problémy, s ktorými jej lekári nevedeli pomôcť, tak sa dala na zdravú stravu, a vyliečila sa, potom si založila blog a podniká so zdravými produktami, oplatí sa pozrieť)

janinka007
16. jún 2020

ak si to doteraz nevedela...tak na detoxikáciu máme pečeň, kúp si pestrec a užívaj, alebo pi čaje https://www.najlekaren.eu/doplnky-vyzivy/pecen-...

eliska13
16. jún 2020

@sunny8 nízky tlak máš preto, lebo nepijes😊nerobila by som také očisty skôr si odstav ovocie, daj si zeleninu či ovocie to jeden deň vydrzis plus veľmi veľa vody.Moj sused celé roky v pondelok neje iba pije šťavy.aj záleží akú máš glykémiu napríklad ja, keď sa ráno do hodiny, dvoch nenajem je mi na odpadnutie, som roztrasena lekarka povedala, že idem do hypoglykémie nie každý je na to stavany
@simsalabim nejes iba pijes?

simca06022011
16. jún 2020

@sunny8 tvoja mama mohla mat problemy s cukrom, toto co opisujes mala nasa suseda minuly rok a skoncila nakoniec v nemocnici, kedze sme jej volali sanitku ako ju motalo. Nakoniec to bola cukrovka. Ja tiez ked sa trochu nenajem tak ma boli hlava, aspon som si myslela. Fakt je, ze nepijem dost :D Proste vykyvy cukru...

sunny8
autor
16. jún 2020

@emilka_1 toxíny prijímame aj kožou aj dýchaním aj stravou aj keď je zdravá. Hoci len v malom množstve ale časom sa to usadí. Bude v Tom problém že malo pijem ale už neviem ako sa donútiť piť viac vonku sú tridsiatky a ja proste nie som smädná 🤷 nechápem snažím sa a nejde to 😂 kto si tým prešiel tak vie aký je boj vypiť čistú vodu alebo hocičo ak nie si smädná 😁
Hladinu cukru neviem aku mám ale viem že bez raňajok fungujem normálne keď som doma akonahle idem von od rána a že som nejedla tak nastúpi bolesť hlavy

sunny8
autor
16. jún 2020

@simca06022011 fúha no možno aj z cukru 🤔

eliska13
16. jún 2020

@sunny8 a prečo sa nenajes, nenapijes?keď vieš, že si na to náchylná?stiahnu sa Ti cievy a bolí hlava to nie je dobré.Ja mám takého nepijuceho syna som z neho na nervy, lebo potom chodíme po lekároch kvôli bolesti brucha a zapche.Teraz pár dní vypil až nadmieru spravím džbán limety mätu vodu roztlacim jahody jeho treba len strašiť lekárka mu dala kazanie o ladvinach a hneď pil viac.
Kontrolujem ho ako malé dieťa on jednoducho nepotrebuje piť.Potom len ziva a ťahá ho na spanie😀

laguna28
16. jún 2020

@sunny8 najmladšia dcéra mala tiež problém že málo pila. Tak som jej na fľašku nakreslila čiary a každú hodinu musela vypiť od čiarky k tej nasledujúcej.potom si zvykla na prísun tekutín a teraz v pohode. Skús to,...😉

sunny8
autor
16. jún 2020

@laguna28 zlate 🙂 vyskúšam takto nenapadlo ma to

simsalabim
16. jún 2020

@eliska13 ano, aj. Zalezi od toho, aky druh postu mam. Uplne bez jedla len tak 2x do roka.

ss_i_m_o_n_a
28. mar 2024

Ahojte, mne pomohli produkty odtiaľto.
https://sibirskydetox.sk/