Mam mozno zvláštnu otazku😆no chcem sa poradiť akú hračku pre 5. mesačneho chlapčeka všetci nam chcu na vianoce niečo kúpiť a tak sa pytaju maminky ze čo a ja neviem 🙄 poraďte s čim sa radi hravali vaši drobci co by ho bavilo možno aj trošku dlhšie ako "deň ,dva" 🤣možno aby sa niečo pri tom naučil... nech nemáme doma len kopu plastu😀
Psíka od fisher price uz mame😉 ďakujem za každú radu😍
@tereziatko11 kolotoč nad postieľku, u nás ficali tiež rôzne lopty no a knihy pískacie a všetky co vydávali zvuky. A najväčší úspech mala u nás interaktívna podložka, taka so zrkadielkami, všeličo suchotave na nej bolo, malý sa nej prehral sám dosť dlho.
Síce teraz ešte nevyužije, ale môj syn má najobľúbenejšiu hračku traktor s farmárom a zvieratkami 😀 farmár spieva, zvieratká sa dajú na vlečku a vydajú zvuk 🙂 keď sa stlačí vpredu, tak aj sám ide, je z dráčika. Ešte ukladanie kruhov na seba, pískacie knižky, hryzadlo curaprox a ešte dostal autíčko na štýl loptičky o ball.
A skús ešte pozrieť napríklad tú podložku s rybkami na pasenie koníkov alebo penové puzzle na zem. Na prvé plazenie super. Len hľadaj také, aby jedna puzzla ba čo najväčšia, tie malé sa ľahko rozkladajú. My sme kupovali v tescu, boli tam 4 puzzle 60x60 cm a kúpili sme dva balíky. Jeden stál asi 10€
U nás v tomto veku dosť "fičala" hrazdička, veci na zavesenie sa dali aj obmieňať a mala aj rôzne tvary z oboch bokov. Bývajú aj rôzne podložky - deky. Ďalej rôznorodé hrkálky, látkové knižky, prípadne z mäkkého plastu, hračky do vody (do vane) sú tiež super. Ak však už máte dosť hračiek pre takéto miminko, tak by som už kázala kúpiť hračky, s ktorými sa začne hrať o pár mesiacov, napr. rôzne vkladačky sú výborné, my sme mali drevené aj plastové (slimáka od Fisher Price, ten vydával aj zvuky, okrem vkladania sa dali kocky stavať aj na seba, dali sa triediť tvary aj farby - proste viacnásobné využitie), výborná je aj veža z takých farebných kruhov, hračky na ťahanie alebo tlačenie.
Ak by chceli zainvestovať viac, tak napr. jedálenská stolička. Keď začne dieťa sedieť, tak ju iste budete potrebovať.
Auticka zo serie Vtech tut tut, daju sa kupit samostatne, nie su drahe blikaju a vydavaju zvuky, mi mame 2 rôzne
Latkove kocky K'kids.. maju pekne putave farby, daju sa oprat, maly najprv len zhadzoval veze a teraz uz stavia... a hlavne nenarobia hluk. To su nase top hracky od cca 8 mesiacov a teraz ma 20 mesiacov
@tereziatko11 ak máš veľa 'sponzorov' tak by som to asi podelila - hrazdička a nejaká hudobná hračka nateraz, a napr.leporelo zviertkové/ autové a lego duplo na neskôr alebo penová stavebnica... o pol roka sa zase budete hrať inak...
CD s detským pesničkami
https://www.sashe.sk/WOODENKA/detail/hojda-namo...
my sme dostali na vianoce minuly rok ked ma maly 3 mesiace. U nas 100% vyuzite - naucil sa popritom postavit, neskor sa okolo toho posuval prvymi krockami, teraz na tom trenuje balans a hojda sa. Odporucam.
a z vacsich darcekov este uciaca veza.
https://www.kidmania.sk/eshop/drevene-hracky/c-... ta tahacia kacicka alebo jezko su pekne velmi
Hudobné nástroje 🙂