Ahojte, na 60% sa chceme prestahovat, to znamena na viac ako polovicu, preto zacinam riesit miesto. Mame so zenou asi taketo predstavy:
- Dedina, cim mensia, tym lepsia. Uplny ideal je nejaky mensi domcek v strede lesa, ku ktoremu ale ide pristupova cesta.
- dedina by mala byt najskor na spisi, teoreticky este liptov, alebo orava (ak to nebude dajaky "laz")
- ideal dedina bez ciganov
- potesili by veci ako plavaren, kniznica, zdravotne stredisko, ale nemusia byt, pokial to nebude 40km od okresneho mesta.
V nasom okrese sme nic konkretne nenasli. Celkom sa nam pozdava zatial Uloza (okres LE), Oravska polhora (okresn NO), alebo liptovsky Jan. (Okres LM)
@lubik87 na Orave nájde určite
@arcticcode Liptovsky Jan je vychytene stredisko myslim, ze sa tam nedoplatis
Oravska polhora ani za nic velke zaveje, tuhe zimy...
To co pises hladala by som okolo Liptova, Spis nie
Zalezi aku mas ty, zena pracu, zisti si skolky tusim na Orave su dediny kde su pomiesane triedy pre vsetky rocniky a skolka do 16 tu minule zeny pisali.
Inac nepoznam neporadim, ale pekna predstava
ideálne bývanie...Až sci fi...Ale doprajem Vám, nájdite!😀Pôjdem s vami...😀
@arcticcode moja mama chcela chatu kupit v okoli Liptova za stare budy bez plotu spolocne pozemky dvory so susedmi chceli ako v Ba za byt
Ono to len vyzera, ze zaprdene dediny, ale je tam turizmus a ceny obrovske to by chcelo najst taku zabudnutu dedinku mimo turizmu
Minule leto sme boli v slovenskom raji krasne dedinky, Smizany vacsie mesto ceny sislene, Terchova a okolie detto
Ja by som hladala napr.Stara bystrica a dedinky v okoli tam bolo krasne, okolie Trencina, Chocholna...
@arcticcode ze na 60% sa chcete prestahovat... takze jeden chce a druhy ani nie, ale mozno sa necha presvedcit? 🙂
@arcticcode hlavne sa neprestahuj do uplneho zapadokova, kde za par rokov bude problem predat dom, ked by ste chceli odist
Zaujimala by ma skolka, skola, stredne skoly...nech dieta raz nemusi cestovat rano o 05 ci zit na internate.Preco nechces byt tam, kde si?
Dedina na Spiši bez cigáňov 😂😂😂
@eliska13 uz ma to tu vsetko sere. Najma rodicia. Byvame v 7000 meste a ja aj zena tu mame rodicov aj starych rodicov. Furt daco chcu. Id mi poliat zahradku, zavez ma autom na vlak a furt daco. Uz sme ich aj viackrat poslali do riti, ale nedaju pokoja nijakraz.
@diewcatqoo dajak tak. 😀 zena chce a ja sa necham ukecat
@h_petra su take, napriklad ma napada sunava, alebo chmelnica (v sl okrese), hranicne pri poliakoch
@arcticcode Neskutocne blby dovod na stahovanie...
@arcticcode ty si sa strasne zmenil:(decko Ti leze na nervy, rodicia, rodina nie si vyhorety?🙂)
Odporučila by som aj Kysuce. Kysuce sú súce😊
Žilina nie je ďaleko, príroda pekná, do ČR a PL na skok. Olešná, Klokočov, Vysoká nad Kysucou, Zákopčie, Makov a veľa iných😉
@mareka49 ja som jakziv nebol v CR, to je asi blbe, ne? 😀 moj problem je, ze som spisak jak repa a nehodlam sa zbavit svojho narecia, paci sa mi.
@eliska13 co to znamena vyhorety? Mne moja rodina s ich niektorymi priblblymi postupmi a poziadavkami lezie na nervy od narodenia. Stari rodicia a svokrovci su v pohode uplne.
Co sa tyka roboty, programujem homeoffice. Zena uci klavir. Takze mne ke jedno kde som, potrebujem len net 😀
@lubik87 ja som chlapec z tatier. Pre mna vetrisko, meter snehu a silny mraz nic neznamena. Do -5 viem chodit po vonku v kratkom tricku. Pri -27 som raz v lese opekal. Bez srandy. Takze toto ja vobec neriesim, cim chladnejsie, tym lepsie
No ako čítam, tak pre teba by bolo ideálne bývať v dedinke Veľké Borové. Spĺňa väčšinu tvojich požiadaviek - krásna príroda, lesy, snehy, vietor, bez Rómov... bola som tam už viackrát na dovolenke, páčilo sa mi tam.
Ale pri tvojich požiadavkách na ideálne bývanie musíš počítať s tým, že čím menšia dedina, tým väčší zapadákov. A nemyslím to v zlom. Väčšinou sú takéto dedinky v krásnom prostredí, ale dosť ďaleko od okresného mesta, často bez škôlky a školy, maximálne jedny minipotraviny, autobus 2x denne, bez 2 áut v rodine sa nezaobídete. Ideálne tak pre milovníkov prírody na užívanie si pokojného dôchodku. Ale pre mladú rodinu... no neviem, ako dlho by ste tam vydržali, ak nie ste obaja naučení takto žiť.
@arcticcode Zbytočne si chcel chodník betonovat. Inak, radosť by tvoje dieťa i rodič. Nikto nespĺňa tvoje požiadavky bezproblemovosti. Zdá sa, že ani s výberom bydliska to nebude iné.
@arcticcode ahoj, ja ti odporucam lackovu, okres SL, poč.obyv.160, 7km od okresneho mesta, škola a škôlka sice nie sú v dedine ani obchod, ale najbližšie v hniezdom alebo rovno do sl, bez auta to síce nejde, ale žiadny romovia, mili ľudia, aj do lesa čoby si kameňom dohodil, 😉
@arcticcode nehovorím o mraze ale o povodniach a vetre čo láme stromy a strháva strechy ..o krupoch ako tenisak a podobne ..vidím správy a tam je toho dosť na tých miestach ..kraj nádherný ale toto by ma odradilo urcitte
@arcticcode vyhorety- ze uz Ti ide vsetko na nervy, robota, ludia...nespokojny so vsetkym.Ved o tom je rodina nie?pomahat si....Vyhovuje Ti praca z domu?ak Ti nevadi zima, metre snehu tak ta Orava, Kysuce su pre teba ako stvorene mne sa pacili dedinky okolo Starej bystrice kde je ten orloj bola to krasa.
@arcticcode prečo.chxes ísť práve tam ? Vkuse vetrisko , silný mráz , potopa , krúpy ....ja keď by som sa išla sťahovať hocikam tak by som si pozrela hlavne počasie aké tam býva ...dedinu bez cigánov asi nájdeš málokde