Poraďte darček pre ex šéfovcov.

stastko20219
7. jan 2020

Ahojte, není to problém ktorý by mi nedal späť ale budem rada ak mi posunie té nejaký nápad.
V lete sa chystám s rodinou na výlet do zahraničia, zároveň navštíviť bývalých šéfovcov a kolegov. Pracovala som u nich tri roky až do 8meho mesiaca tehotenstva, vždy sme si vyšli v ústrety, nás vzťah prerástol do priateľstva.
Až mi je ľúto keď si na to spomeniem, ze už nebudem pracovať pre nich.
No iné som chcela. Uvidíme sa po troch rokoch a neviem co priniesť aby som nedošla s prázdnymi rukami.
Naše syry, vína, domáce pálenky toho som sa tam už na nosila. Pre bývalé kolegyne prinesiem po flaske zas, to viem ze ich poteší. Ale čo pre šéfovcov. Penazi majú po milú jarmilu a vôbec ma nenapadá čím ich potešiť.
Nech to nie je žiaden dzad.. sú to gurmáni, cestovatelia, múdri ľudia ktori majú vkus.
Napr. Ja keď som u nich končila spravili rozlúčkový večeru pre celý kolektiv(10 ľudí), dostala som kyticu a obrazovú knihu Malý princ s nádherným venovaním.
Ďakujem kto si našiel čas prečítať ci môj príspevok 👼👼👼
N

eva112014
7. jan 2020

@stastko20219 Tak im zober suvenír zo Slovenska. Kukni na internete, slovenské darčeky, suveníry. Zober nejaké ručne vyrobené výrobky zo Slovenska. Však zo Slovenska sa dá nielen na jedlo poukázať. Aj my máme šikovných ľudí v SR.

stastko20219
autor
7. jan 2020

@eva112014 áno áno len ide o oblasť gastronómie tak preto.. Mam čas mesiace pozerať vyberať, len sa chcem nechať inšpirovať. Niečím originálnym. Nie magnetka kniha tričko a pod.

eva112014
7. jan 2020

Napríklad ...

eva112014
7. jan 2020

@stastko20219 Napríklad lekvár, med, syry, alkohol, vareška, kuchynské utierky, zástery kuchynské zo slovenským logom. 🙂 Také, čo ešte nedostali.

ichbinich
7. jan 2020

Med, medovinu, sviecky z praveho vosku,... najst poctiveho vcelara/vyrobcu, nieco take?
Ak moze byt alkohol, tak Frndzalicu - sice nebudu chapat suivs, ale pobavite sa, ked to budu chciet vyslovit 😀
A aj ked pises, ze skor nie tricka a tak - ale napiklad utierku s nejakym ldovym vzorom, nieco s modrotlacou? Ja som svokre raz nahodu kupila v Martinuse platenu nakupnu tasku (nosieva ich, tak preto), modru s bielym ludovym vzorom, skor grafickym, nie kvietkovym. Alebo pruteny kosik na chleba.
Alebo svokra zbiera velkonocne vajicka, tak sa jej hodili tie drotarenske.
A este co je relativne typicke by boli ceresne v likeri - domace poctive. Nieco taketo?

missviolet
7. jan 2020

Ja by zobrala pravy kvalitny med. Kolegova rodina poctivo spracuva, ked mi rozpraval o procese, len som pozerala... medy maju na stranke alchymista eu.... alebo ak aj ty poznas vcelara, poctiveho, tak pober od neho 🙂

evka_s
7. jan 2020

@stastko20219 my jsme manželovým kolegům do Japonska i USA posílali hrnčeky z Majoliky - mělo to velký úspěch a pokud vím, jsou často a s nadšením používané
https://www.majolika.sk/

jaja1979
7. jan 2020

@stastko20219 ručne robený veľký medovníky s venovanim, niečo ako toto napríklad, akurát navrch napísať mena, prípadne nejaké prianie, dovnútra kopec malých medovnikov https://medovniky.artmama.sme.sk/svadobne?page=4

zarao
7. jan 2020

Cukolada Lyra ❤️ Nitranska a jedia ju aj cestujúci asian airlines

vtacatko3
7. jan 2020