Ahojte,
chcela by som si kúpiť vaflovač, ale neviem aký tvar. V ponuke ich nie je nejako veľa. Jeden je klasický tvar - gofry (kocky) a druhý je ako keby okrúhly kvietok poskladaný z menších srdiečok. 😝
http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/299477/...
Kombi povedzme so sendvičovačom alebo grilom nechcem. Chcem iba vaflovač. 😀
Viete mi poradiť ?
No ja sendvičovač mám hoci už dosť poškriabaný, ale nechcem kombinovaný, pretože stále z niečoho niečo pozateká a potom to je také aj mäsité aj sladké...... aj keď sa to vyutiera.
Vraj tie kockové sú také hrubšie a mäkšie a tie srdiečkové tenšie a keskovito chrumkavé. Tak neviem čo si mám vybrať.
Anuška, ja mám tento a zatiaľ so mspokojná, len mi vadí, že neviem umyť zápach, smrdia mi potom aj sendviče
http://www.datart.sk/katalog/Sendvicovac-ProLin...
Medzi vaflovacmi asi nie je velky rozdiel. Dolezite je cesto. Ja mam obycajny vaflovac z Lidla, je v pohode, ale cesto som este netrafila . Raz je moc huste, raz to zasa vyteka..........Nemate niekto njake odskusane?????
Decka to maju radi, ale nechce sa mi to robit, ked nemam dobre cesto............
Vcera som upiekla uuuzasne vafle.
2,5 salky hladkej muky
2 salky mlieka
3 zltka
3 bielka na sneh
2 polievkove lyzice krystaloveho cukru
2 lyzicky prasku do peciva a 2 lyzicky vanilkoveho cukru
2 lyzicky soli
7 polievkovych lyzic oleja
Nie som si presne ista s tym, kolko muky som tam dala, lebo sa mi to zdalo riedke, tak som potom este prisypala. Musi byt take, ze je sice tekute, ale taha sa, podobne ako na palacinky.
Na 10 minut nalejes do vaflovaca a vafle ako lusk...
S nutelou a nugetou, mnaaaaaaaaaaaaaaaaaam.
Anuska, my mame ten srdieckovy a je to fajn, vafle su dobre a chrumkave
babenky,tiez rozmyslam nad vaflovacom.Ake mate,dajte linky 😉
Inak tu je tiez jeden dobry recept na vafle
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2225
Ja mam klasicky tvar 2 - stvorceky. S waflovacom som spokojna. nalejem cesto a za cca 10 min mam hotove 🙂 .
Prednedavnom som sa pozabudla 😀 a bola z toho cierna hrianka 😀 😝
Ja so robim cesto od oka. vyskusala som ich viac ale najviac nam chuti toto:
1L mlieko, 3 vajcia, 1/2 bal. prasku do peciva, roztopene maslo, 3x vanilinovy cukor, krystal. cukor. od oka, hladka muka - ale kolko to neviem 😀 . robim hustejsie cesto ako na palacinky 🙂
Cesto mi v chladnicke vydrzi aj 3 dni. kazdy den sa potom hostime 😀
Nieje to jedno aky vaflovač lebo ked si davam na vafle slahacku a ovocie je lepsi ten kockaty a nie srdieckovy
Kocky tu je fajn recept...len keby som mala lepsi waflovac...cesto je pekne, vláčne. 😉 😉 😉
Ahojte,
tiež rozmýšľame nad kúpou vaflovača. Mali sme jeden a výborne slúžil niekoľko rokov, bol to obyčajný neznačkový, klasický dva štvorce, asi sme mali šťastie na výrobok. Ale po rokoch predsa len už skončil. Tak teraz tiež rozmýšľame len o nejakom obyčajnom lacnom, len sa trochu bojím, či budeme mať šťastie ako pri prvom, ale to sa asi nedá povedať dopredu. Tento máme vyhliadnutý:
http://vaflovace.heureka.sk/hauser-st-634/
My robievame nie klasické vafle, ktoré sa mi zdajú skôr ako maškrta, ale vafle ako jedlo na raňajky, bez masla, bez vajec, s celozrnnou múkou. A potom na to napr. lekvár (alebo med), arašidové maslo a ovocie, alebo makovú nátierku a pod. Receptov sme prešli viacero, v podstate úplne základný je iba voda a celozrnná múka (vafle sú potom v podstate niečo ako pečivo). Čerstvé sú vždy výborné, chrumkavé a vnútri trochu mäkké. V poslednom čase ale máme najradšej tento recept:
množstvá sú iba orientačne
- celozrnná múka (1 - 2 šálky)
- sójový nápoj (prípadne iba voda alebo kombinácia)
- hnedý cukor (trochu, asi 1 lyžica), len aby boli trochu sladké, dosladenie bude na nátierke
- zhruba 1 lyžica prášku do pečiva Alnatura
- škorica
- 1 - 2 lyžice oleja
Pečú sa zhruba 8 minút (záleží na vaflovači).
ahojte gazdinky skúšala už niektorá robiť palacinky vo valcovači?,
neviem či na tvare záleži, je to asi jedno, keď ho chceš použiť len ako vaflovač.
Ja by som chcela skôr ten, čo je aj ako sendvičovač, ja ich síce nejem, ale manžel. Síce sa dajú robiť aj žehličkou, ale toto je jednoduchšie 😀
Ale aj v tom srdiečkovom sa dajú robiť aj sendviče, len sú potom také dierkované 😀