Ahojte je to pre mna netypicka tema, ale chcem totiz kupit mojmu synovcovi novy laptop na gaming (ano ja viem tiez mam na toto taky nazor) ale vobec sa v tomto nevyznam. Vec je, ze nedavno nam vyhorela stajna u rodicov a ocko sa tam takmer zadusil, lebo pri vyhanani dobytku si zranil nohu a ostal vnutri. Je to pre mna neprijemna spomienka takze nebudem o tom moc hovorit. S ockom sme si boli vzdy blizky. Aj ked ma odsudili obaja rodicia za tehotenstvo v 14 ocko ma neskor pochopil a presvedcil aj mamu. Som mu za to nesmierne zaviazana. No takze ako som uz spomenula ocko ostal vnutri a akurat moj synovec bol naokolo lebo tam bol na prazdninach. Bol to on (12-ročný chlapec) ktorí vyniesol ocka zo stajne, podal mu prvú pomoc a zavolal záchranku. Takze by som mu chcela na Vianoce za to dat jeho roky vytuzeny gaming laptop. Jeho rodicia (moja sestra s manzelom) su zastancami toho nech si nan zarobi sam. Aj ja som taka bola ale po tomto som sa rozhodla ze si ho chlapec zasluzi. Samozrejme ak neprestane chodit na prazdniny k nasim (hihi)
Mate nejake tipy? Viem ze sa v tom moc nevyznam, ale bola by som rada keby je do 1000€ max.
Níeco s cim mate vy alebo vasi znami skusenosti. Nieco co je realne "worth it"
Vdaka za kazdu radu
@ehja129 Ahoj, v tomto ti neporadim... Ale byť na mieste chapcovych rodičov, veľmi by som sa nahnevala.... Oni mu laptop chcú dať za určitých podmienok, ktoré ty chces obísť... Presne toto isté sa stalo nám.... Nesúhlasili sme, aby naše deti začali s elektronikou ako takou... A švagor kúpil dcére tablet.... Bolo to veľa rokov dozadu, ale vôbec sa s nami neporadil, neopýtal sa nás, či to môže kúpiť, či s tým súhlasíme, bola vtedy mala, chcela som, aby vydržali bez internetu a hier čo najdlhšie... A on nás takto obišiel a akoze to bolo strašné prekvapenie, keď jej ho dal pred mojimi rodičmi, svokrovcami, bratom.... Skoro ma vtedy porazilo... Takže ak by som ti mohla poradiť, ak si mu vďačná a zaviazaná, tak ho radšej vezmi na nejaký nezabudnuteľný výlet, zájazd, alebo mu prispej financne, ale podľa mňa o takomto dare by určite najskôr mali vedieť rodičia...
@jaja1979 bavila som sa s bratom (jeho otcom) a povedal ze jak uznam za vhodne. Sam tuto moznost zvazoval ale s jeho rodinou si to nemoze len tak dovolit. Brat vie ako milujem ocka. Nie zeby ho on nemal rad ale vsetci pribuzni vedia ze ja som si s nim z mojich surodencov najblizsia. Najprv ma odhovarali, ale pochopili ako som chlapcovi zaviazana. Chlapec pokial viem znacku oblubenu nema lebo doteraz mal len mojej sestry stary uz takmer nepouzitelny notebook. Takze jeho rodicia su s tym viac-menej uz okej. Ak mate dalsie tipy co si mam este zistit rada odpoviem. Predsalen si z fleku nespomeniem hned na vsetko info 🙂
Pýtala som sa nanžela, ten je "srdcom hráč" on osobne notebook na hry neodporúča lepšie sú pevné počítače ale ak by už musel nejaký kúpiť tak vraj tento
https://m.alza.sk/hp-pavilion-gaming-15-dk0003n...
Ja som tiež hráč a na hranie skôr odporúčam herné konzoly, ps4 napríklad je super a stojí do 400e aj s hrami, z bazara možno aj menej. Herný notebook by bol veľmi drahý, ak by chcel vytiahnuť novšie hry, tie lacnejšie zase nevytiahnu hry na dobrej grafike. Nehovoriac o hernom zážitku. Viem porovnať mám doma oboje.
kebyze si kuknes nejake testy na internete? Tam to je popisane pekne, aj zvyknu byt tak oznacene ako herne notebooky..ale mam pocit, ze su ovela drahsie ako take standardne do skoly alebo na kazdy den. https://necenzurovane.sk/notebooky/ tusu nejake čo maju marťana na sebe ale netušim akože čo to je značku :D fakt som to v zivote nevidela ale su pri hernych a na alze https://www.alza.sk/dell-alienware/18865478.htm stoja akoze celkom dost na moje pomery, neviem ako ty ale ja som s 2tis az5tis ntb nie velmi spokojna co sa ceny tyka asi by som to tazko rozdychavala :D
Tie co stoja kol do 700-800€ su herne pomery stredna trieda...lebo vacsina najnovsie hry nemusi utiahnut po grafickej stranke...my sme tak mali graficku pip show na displeyi a vraj herny za 830€
@ehja129 porad sa priamo v gamerskom obchode...ano, kupis aj za 500, aj za 1000...ja som dostala od mm kancelarsky za 1100, ale viem, ze mi na nom pobezi vsetko a je fakt vymakany...posledny fungoval cez 10rokov a teraz je domaci....naroky hier na grafiku ci pamat sa rok co rok zvysuju, takze ja by som uz isla do poriadneho a nie si tu nechat radit laikmi...chod za odbornikom, nie "odbornikom" na vsetko 😉
rad by som poradil ale bolo by to trochu drahsie
@ehja129 a nechceš mu doložiť k jeho úsporám a nech si vyberie sám? Jednak by si to "sám" zaplatil, čiže by splnil podmienku rodičov a druhak by si vybral presne taký, aký chce on. Lebo myslím si, že je kopec Pc na výber, lacnejších aj drahších...ak nevieš po akom presne túži a on túži po nejakom konkrétnom, tak aby to nebolo, že fajn dik a aj tak si bude šetriť na ten svoj vysnívaný...
@ehja129 herny notebook kúpiš od cca 700€ ale každý preferuje inú značku. Najlepšie keby si zistila akú značku preferuje a čo by mal mať aby bol spokojný. Ináč by to išlo mimo účel podľa mňa.