Poradíte s výberom TV staníc a operátora?

limetka69
17. aug 2016

Ahojte. Uz par mesiacov sa s manželom nevieme dohodnut aku TV si dat. Mame tri telky. Vsetky mame na tower com, cize zakladne zadarmo. Chceli by sme si dat nejaku TV, mat viac programov, kedze aj markizu, domu a dajto idu zrusit, ale nevieme kto ma dobre programy, muz chce opticku TV, nechce parabolu. Mne je to nejak jedno. Ake mate telky vy? Spokojnosť? A velmi by ma zaujimalo, ze ked mate viac tv ako to mate prepojene, kable cez cele izby? Alebo sa to da aj nejak inak? Dakuj za vase postrehy.

michellia
17. aug 2016

@limetka69 zalezi od toho aku ma operator u vas doma dostupnost. Ake programy na vasej adrese moze poskytnut. My sme to mali raz riesene tak, ze dve telky a kazda iny operator. Mali sme najskor digi a potom dalsiu telku a mali magio fajn akciu, tak na druhy sme dali to. A cakali sme kym viazanost s digi skonci a dali sme na obe magio

dreamer8
17. aug 2016

@limetka69 Markiza mozno len opat taktizuje, chce si vyjednat lepsiu cenu, raz to uz spravila.

Moznosti je vela:

- skylink, len zakladne reklamne kanaly, takmer nic navyse a pre 3 telky to bude 3x2.60€, takze takmer 8€ za reklamy
- antiksat, 99 centov na 1 telku, takze 3€ pre 3 telky, ale plati sa vstupny poplatok za zariadenia
- ini sat. operatori pre 3 telky este drahsi, viac kanalov, no aj tam sa vsetko len opakuje

Zalezi na tom ake telky to su, ak maju satelitny tuner DVB-S2, tak by to vyslo lacnejsie.

Potom su IPTV, tv cez internet, zalezi na tom ktori tam su, napr. Antik ma k internetu vyse 140 kanalov bez mesacnych poplatkov, ale je tam vstupny poplatok, mobilni operatori maju zlavy pri vyuzivani mobilnych sluzieb, moznosti a kombinacii je strasne vela.

- smarttvbox - zakladne kanaly vratane Markizy bez mesacnych poplatkov, nutnost rychleho internetu a vstupne poplatky za zariadenia

Tiez miestne kablovky mozu mat zaujimave ponuky, dnes uz aj HD.

Zalezi kolko kanalov chces, kolko si ochotna platit mesacne, jednorazovo, ake ponuky su dostupne, ake sluzby vyuzivas - internet, mobil...

jeennyv
17. aug 2016

my mame skylink vsetky ceske a slovenske programy a plus ked mas spravne nastavenu parabolu a dvojity monoblok tak ti ide aj 100 dalsich nemeckych a neviem akych vseliakych programov...jasne ze za hbo a neviem co speci musis doplatit, ale my sme spokojny mam vsetky novy, primy, barandovy, markizy a neviem co vsetko su...je pravda, ze vstupna investicia, satelit, karta atd... ale oni maju vseliake akcie a ked to raz nastavia, aspon my sme nemali problem, pokym daco nepomenili, ale teraz si ten nas box meni vsetko uz sam

marica61
17. aug 2016

My sme už vyskúšali rôznych operátorov, najlepšie sa nám vidí Magio z Telekomu, dajú sa nahrávať programy, aj niekoľko naraz. Ak nemám čas, alebo nie sme doma, dám si program nahrať a pozerám, kedy chcem. Inú TV už ani nechceme. Programy presne pre nás, každý má svoje obľúbené. Spolu internet L + TV platíme mesačne 30 eur.

limetka69
autor
18. aug 2016

Ďakujem pekne za odpovede. 🙂

dreamer8
18. aug 2016

@marica61 30€ je vela, nahravanie a archiv ma uz dnes takmer kazdy, napr. Antik ma opticky internet 70Mbit, prip. 1Gbit + 140 kanalov, nahravanie, archiv, 17.92€ a bez viazanosti. Myslim ze aj Orange ma net+tv za 20€.

momka
18. aug 2016

@limetka69 úplný súhlas s @marica61, akurát my platíme za internet + TV spolu 23 €, ale na Magio nedám dopustiť.

marica61
19. aug 2016

@dreamer8 Nám nejde o cenu, ani o obrovský počet tv staníc, ale o kvalitu, aby si každý z členov rodiny našiel to, čo ho baví a zaujíma. Nechce sa mi veriť, že pozeráš všetkých 140 staníc, iste máš len pár svojich obľúbených. Magio nám maximálne vyhovuje, nejde len o to nahrávanie. A tých 30 eur sa mi nevidí veľa.