Poradíte opatrovateľku v Pezinku?

kamilka22
23. nov 2011

Prosim mamicky, nepoznate v Pezinku niekoho velmi zodpovedneho, kto by mi postrazil 2 deti? Je to len vynimocny stav, napriklad pri predvianocnych nakupoch, ked potrebujem ist k lekarovi a podobne.

miminkacik
23. nov 2011

@kamilka22 Ahoj, môžem postrážiť aj ja ak chceš 🙂 chodím strážiť (3 a 11) a (3 a 1), tiež len výnimočne keď sú chorí, alebo rodičia niekam idú a keďže študujem nemôžem nonstop celý týždeň 😅 .. ak nikoho nenájdeš, napíš IP.. 🙂

ani3012
23. nov 2011

@miminkacik to je milé 🙂 a koľko pýta taká príležitostná opatrovateľka ? Aby som vedela,ak by som chcela také služby využiť...síce nie u teba,to by bolo ďaleko 😉

miminkacik
23. nov 2011

@ani3012 ja pravdupovediac netuším aká je taxa 😀 Strážim v podstate len rodine.. A to mi dávajú 5€ na hodinu, keďže chodím na krátko a autom.. "Profesionálne" som ešte nestrážila 😀 kamarátka spomínala niečo o 8-10€ na hodinu cez agentúru (z toho mala myslím dve tretiny agentúra), no potom sa s rodinou dohodla, že k nim nebude chodiť za agentúru a ona dostane viac a oni zaplatia menej 🙂
Inak som z Petržalky a staršie decké strážim pri Bajkalskej, takže v rámci BA som v pohode.. V Juri "len" bývam 😀

p.s. - nerobím si tu reklamu ako babysitterka! 😀 len som zbadala tému, tak som sa ozvala..

sisaha
23. nov 2011

@miminkacik fííha, to ti dávajú celkom dosť, moja sestra v Nemecku stráži 2x do týždňa jedno dieťa na pár hodín ako Tagesmutter a dostáva 5 eur na hodinu...a kde sú oni s platmi a kde my...

miminkacik
23. nov 2011

@sisaha veľa? ja si nemyslím že na SR ide niekto pod 4 eurá na hodinu ako babysitterka.. To skôr v Nemecku jej dávajú málo si myslím.. Veď ako aupair ponúkali známej iné peniaze..

miminkacik
23. nov 2011

@sisaha hm no tak ako teraz pozerám inzeráty, tak ceny sú od 3€.. Ae neviem.. dali mi toľko keď som bola prvýkrát a tak mi to dávajú doteraz...

ani3012
24. nov 2011

@miminkacik tak aj pre mňa by to bolo dosť.....ja vlastne na pol. úväzok zarobím (som zarobila) 2 € v hrubom ....vlastne ja ešte zarobím 1€,keď ostanem s deckami doma sama na OČR 😀
a deti si v rodine strážime zadarmo....(ja tebe a ty mne 😉 )

mirka414
24. nov 2011

@kamilka22 ja som opatrovatelka vo Svajciarsku ak mi das vediet cca 1hodinu pred tym ako potrebujes priletim za 45minut som zo Svajciarska na Sk 😀
p.s. - nerobím si tu reklamu ako babysitterka! len som zbadala tému, tak som sa ozvala.. 😀
http://tageskinder.blogspot.com/

veronkaj
24. nov 2011

ja by som mohla, mám dom, veľkú dcéru ktorá tiež zbožňuje deti, a ja mám tiež deti rada a viem aké to je ked mne nemal kto postrážiť.
napíš mi. 🙂 🙂 🙂

sympa1
24. nov 2011

@miminkacik len tak pre obraz situacie ...moja svagrina mala minuly rok 2 studentky, tu z univerzity ,na striedacku,co jej chodievali k malej kym bola v praci az do 10 vecer, cize malu vyberali zo skolky a boli s nou do tej 10 a za 1 euro na hodinu...nic vynicmocne

sisaha
24. nov 2011

@miminkacik nedávajú jej málo, dávajú jej tolko, kolko sa dáva. Ty más stastie, ze je to rodina. 😉

miminkacik
24. nov 2011

@sisaha
@sympa1
@ani3012
že som sa ja vôbec ozývala 🙂 teraz vyzerám, že chodievam na koníka huckať mamičky, aby ma zobrali ako babysitterku za nehorázne peniaze.. opakujem, že som nikdy "profeionálne" nestrážila, 5€ mi dali keď som bola prvýkrát a preto mi tak dávajú doteraz. Ale keby mi niekto ponúkol 1€ na hodinu, tak ho vysmejem 😀 Aj v McDonalde ako brigádnička som dostávala na úplne základnej pozícii vyše 3,50. V obyčajnom obchode s nábytkom, kde tiež chodím brigádnicky pomáhať ako predavačka dostanem 4€ a cez víkend 5.
@sympa1 pozerám, že si z okresu Ružomberka, čím chápem to 1€ na hodinu. V Bratislave to ale chodí troška inak. Ak by niekomu v BA ponúkli prácu za 1€ (nech je to hocikto, aj študentka, aj róm), tak si poťuká po čele. Takže len toľko na objasnenie situácie aj z mojej pozície.

sympa1
24. nov 2011

@miminkacik no urcite to bude tym aj odkial si.a len som napisala ako u nas aj studentky bez problemov za 1 eruo na hodinu chodia strazit...

miminkacik
24. nov 2011

@sympa1 ja neviem aká je situácia v iných mestách.. Ale tu keby mal niekto ísť za euro na hodinu, keď len hodinový lístok na MHD stojí 90centov a to keď ide strážiť na druhý koniec mesta to niekedy trvá aj viac, tak vlastne aj prerobí, ak ide na 3-4 hodinky príležitostne. A cez agentúry sa platí hovorím cca 8-10€ na hodinu, ale tam sú babysitterky vyberané a rodiny majú istotu, že to nie je niekto ja neviem, nezodpovedný alebo úchylák alebo čo a tiež keby sa niečo stalo, tak sa vedia obrátiť na danú agentúru. Ale ak si predstavím, že som u nejakých dvoch chorých alebo pobláznených deckách 10hodín, cestujem za nimi a neviem čo ešte, a dostanem za to 10€, tak mi je to trošku divné. Nech som v akomkoľvek meste, tak si svoj výkon troška viac cením. Ale hovorím, že som v inom meste nežila a neviem ako to tam chodí, takže keď ľuďom stačí na život tak málo, tak sa nehádam, ja poznám pomery iba v BA.

sisaha
24. nov 2011

@miminkacik vobec som to nezobrala tak, ze sem chodis huckat mamicky..Len som poznamenala, ze to mas dobre, kedze ta plati rodina...Ja by som za 1 euro na hodinu takisto nestrazila..Ale kazdeho osobna vec aku si stanovi cenu. Dolezite je, ze mu niekto taku da.. 😉

miminkacik
24. nov 2011

@sisaha prepáč, nechcela som útočiť, len z niektorých príspevkov mi to evokovalo, ako by ste ma išli ukameňovať, že pýtam také peniaze.
Inak ja som si skôr myslela, že preto že som rodina mi skôr dali menej.. Ale naozaj neviem, nepýtala som sa nikoho, proste sa ma spýtali, či tolko bude stačiť a koniec.. Pretože majú ešte jednu opatrovateľku, ale z nejakého dôvodu k nim už chodí menej, tak som myslela, že asi pýta viac alebo čo..

ani3012
24. nov 2011

@miminkacik to nie 🙂 keby som nevedela čo s peniazmi,tak by som dala aj 10 € na hodinu,aby som pomohla študentke ,ak by som bola spokojná 😉

filipal
24. nov 2011

@miminkacik neberies vobec vela. venovanie sa detom je velmi narocna praca. skor sa cudujem mamickam, ze to nevedia ocenit. ale to casto vidim....opravar pracky vam pod 20 € ani nepride mrknut a od ucitela by chceli aby ucil za jedno €. treba si vazit pracu druhych. a presne ako pises, v Bratislave su ine ceny ako v Ruzomberku.
ja viem, kolko platim lektorkam. za hodinu pod 10 € nejdeme. strazenie malickych deti je sice trosku ine, ale myslim si, ze cena 5€ vobec nie je premrstena. ved je to zodpovednost za dieta!!

janka_pn
24. nov 2011

ja len podotknem, ze za opateru deti vo viedni a okoli je ponukane od 7-10e na hodku. podla poctu hodin v tyzdni. na bratislavu sa mi, za obcasne opatrovanie, zda tych 5e vcelku ok.

adulik23
24. nov 2011

podla mna treba rozlisovat, v akom case by sa opatrovatelka starala o deti. ked pocas dna, tak je 5 euro aj malo. minimalne na moje sidlo. 😀 viem ako da pocas dna zabrat a to ja som jeho matka, teda mu automaticky odpustam kazde odvravanie, neposluchnutie ....... keby to mal niekto robit profi, tak by sa mu to muselo sakra oplatit.
dalsia vec: nemam nic drahsie ako deti, takze ked najdem niekoho, komu ich dokazem zverit, tak to musim aj patricne ocenit (kazda sluzba je v podstate draha a toto je jedna z najnarocnejsich sluzieb).
co sa tyka nocneho opatrovania (dieta spi a rodicia si chcu vyjst do divadla, na veceru ....), tak tam si myslim, ze aj 3 eura je dost. 🙂

miminkacik
24. nov 2011

@filipal ďakujem, že si sa ma zastala, dobre mi to padne, keď tu už bolo spomínané aj jedno euro na hodinu 😀
@adulik23 ja kebyže mám dieťa a musím ho dať profi strážiť, tak by som si radšej priplatila, za niekoho zdopovedného, kto to robí dobre.. a vôbec by mi tých peňazí nebolo ľúto.. Len som to tu nechcela písať takto na rovinu, aby som neurazila niekoho, kto opatrovanie svojich detí na toľko proste neocení..
Joj, vieš ako rada by som bola, keby mi niekto zaplatil za to, že kukám večer telku, prípadne si trocha zdriemnem? 😀 Musím si vybaviť aj nejaké nočné stráženie, hehe.
Kebyže pani z Ružomberku poviem ešte aj to, že rodiny v BA platia opatrovateľkám aj taxíky domov, ak ostanú dlhšie čo vôbec nie je lacný špás, tak by možno bola ešte prekvapenejšia.

filipal
24. nov 2011

@miminkacik to je uplne v poriadku. 😉
mat dieta (cize to najcennejsie co mame ) v dobrych rukach je velmi dolezite....a za kvalitu treba priplatit. radsej sa zrieknem niecoho ineho. chapem, ze mamickam je profi strazenie deti drahe, ale je to nadstandartna sluzba.
a viem, aj o taxikoch a pod...ved ako by sa tie dievcata dostali v noci domov?

lenka0283
24. nov 2011

baby dali ste niekedy strazit deti opatrovatelkam aj na noc..ked ste si chceli niekam vyrazit?? 🙂

mirka414
24. nov 2011

@lenka0283 ja strazim deticky aj cez noc.naposledy bola kamoska s manzelom niekde na veceri a bola som u nich do 3hodiny rana deticky krasne spinkali len jeden sa raz zobudil a vypytal si doplnit vodicku do flase 😀 a potom ku nam chodia pravidelne 3-4 x do mesiace deti co sa o ne staram.mam pre ne samostatnu izbu a je to bez problemov.

ani3012
24. nov 2011

@filipal keby som mala ja platiť 5 e na hodinu,tak by som musela ešte aj s mm výplaty vziať ,aby som mohla vyplatiť...mohla by som sa síce zamestnať na celý úväzok a byť v práci od rána do večera,ale je to to správne ?
takže ja hovorím: áno,je to priveľa aj na jednorázové stráženie aspoň pre mňa....a cena závisí aj od toho,či si chce žena, čo stráži, len privyrobiť alebo zarobiť......

a týmto pozdravujem moju maminečku zlatú, už som ju objednala kozmetička a aj kaderníčke CMUK !
@kamilka22 aby sme neodbočili od témy,toto sa ti hodí pozrieť si 😉
http://www.domelia.sk/poskytovanie-sluzby/opatr...

miminkacik
24. nov 2011

@ani3012 najlepšie sú babky, to je samozrejmé 😉

lenka0283
24. nov 2011

@mirka414 naozaj?? a ako stare deticky strazis?? lebo ja mam 10mesacnu dcerku a to sa mi zda skoro

filipal
24. nov 2011

@ani3012 no Ani, jasne....ked mas babku nie je co riesit....
ty uz robis? no, platit taketo sumy si samozrejme nemozeme dovolit z nasich platov. ( teraz myslim, tie, ktore ma 90 % zien na Slovensku) na bezne strazenie.
ale je societa v Ba, ktora zaraba 2 -3 tisic, ale za klalifikovanu opatrovatelku sa im zda tato sadzba vela...
cize svoju robotu si zaplatit nechaju, ale inym nedopraju....chapes...
ja som nikam nechodila, alebo som syna nosila csade so sebou..jednoducho som sa prisposobila okolnostiam....ale to bola uz ina doba! vsetko sa meni...

ani3012
24. nov 2011

@filipal chápem chápem ! preto som aj napísala, že ak by som na to mala,tak by som dala aj 10 € na hodinu ,ak by som bola spokojná 😉

filipal
24. nov 2011

@ani3012 mrkla som na ten tvoj link...najviac sa mi pacia tie, ktore maju 18, 19 rokov a vraj viac ako 5 rokov praxe....zacinali pomaly skor ako sa narodili.... 😅