Poradíte ohľadom odoslania balíku?

lealei
19. dec 2014

Dobry den,chcela by som sa opytat ako to funguje ak posielam doporuceny list niekomu,moze mi po prevzadi baliku vyplatit sumu za tovar?Funguje to rovnako ako z doporucenym balikom,ze ak si chce tovar prevziat musi najprv zaplatit?Dakujem

lorela
19. dec 2014

Neviem, či správne rozumiem, ale pri prevzatí doporučeného listu nemusíš zaň zaplatiť.
Ani pri doporučenom balíku. Záleží však na tom, čo uviedol odosielateľ. Ak je to na dobierku - platíš pri prevzatí.

monulienka242
19. dec 2014

Ahoj, tovar sa dá poslať aj doporučeným listom zároveň so službou "dobierka", vtedy adresát najprv zaplatí na pošte hotovosť a potom prevezme doporučenú zásielku. Dobierka sa dá uviesť na účet /je to lacnejšie/ alebo na adresu odosielateľa. Podľa mojich skúsenosti je výhodnejšie posielať zásielku doporučene do váhy 1 kg, nad 1 kg je to cenovo výhodnejšie už ako balík. Dúfam, že som správne pochopila zadanie a trošku pomohla 🙂 .

ivett1
19. dec 2014

@lealei Ahoj, ak posielaš niekomu tovar (veci) ako list (môžeš do 2kg) a potrebuješ, aby ti zaplatili pri prevzatí, tak ho musíš poslať na dobierku (pri dobierke sa vždy posiela doporučene, to znamená s podacím lístkom), postup je taký, že vypíšeš podací lístok (ak budeš mať čas, tak môžeš aj elektronicky e-hárok, je to všetko na stránke slovenskej pošty) a potom zaškrtneš dobierku, napíšeš, akú sumu ti má kupujúci zaplatiť a nezabudni si prirátať aj poštovné do tej sumy ....(ja to niekedy, keď nie som si istá, aké bude poštovné, nevypisujem a pani pri okienku mi to potom vyráta, len jej musím povedať cenu za tovar)...
na listovú zásielku (list) napíšeš vľavo pod svoju adresu - adresu odosielateľa..."DOBIERKA" a sumu (číslom napr. 25,50€ ) a vedľa alebo pod to napíšeš "slovom" dvadsaťpäť EUR a 50 centov (centy sa nerozpisujú) ...ale toto všetko ti vysvetlia aj pri okienku, ak budeš milá, slušná a trpezlivá 🙂😉
takže je to rovnako, ako pri doporučenom balíku - NA DOBIERKU ...lebo nie vždy si musíš vybrať dobierku a platiť pri prevzatí...ja si dávam posielať kozmetiku alebo knihy v doporučenom balíku a platím vopred, prevodom na účet 🙂