Dobry den,chcela by som sa opytat ako to funguje ak posielam doporuceny list niekomu,moze mi po prevzadi baliku vyplatit sumu za tovar?Funguje to rovnako ako z doporucenym balikom,ze ak si chce tovar prevziat musi najprv zaplatit?Dakujem
Ahoj, tovar sa dá poslať aj doporučeným listom zároveň so službou "dobierka", vtedy adresát najprv zaplatí na pošte hotovosť a potom prevezme doporučenú zásielku. Dobierka sa dá uviesť na účet /je to lacnejšie/ alebo na adresu odosielateľa. Podľa mojich skúsenosti je výhodnejšie posielať zásielku doporučene do váhy 1 kg, nad 1 kg je to cenovo výhodnejšie už ako balík. Dúfam, že som správne pochopila zadanie a trošku pomohla 🙂 .
@lealei Ahoj, ak posielaš niekomu tovar (veci) ako list (môžeš do 2kg) a potrebuješ, aby ti zaplatili pri prevzatí, tak ho musíš poslať na dobierku (pri dobierke sa vždy posiela doporučene, to znamená s podacím lístkom), postup je taký, že vypíšeš podací lístok (ak budeš mať čas, tak môžeš aj elektronicky e-hárok, je to všetko na stránke slovenskej pošty) a potom zaškrtneš dobierku, napíšeš, akú sumu ti má kupujúci zaplatiť a nezabudni si prirátať aj poštovné do tej sumy ....(ja to niekedy, keď nie som si istá, aké bude poštovné, nevypisujem a pani pri okienku mi to potom vyráta, len jej musím povedať cenu za tovar)...
na listovú zásielku (list) napíšeš vľavo pod svoju adresu - adresu odosielateľa..."DOBIERKA" a sumu (číslom napr. 25,50€ ) a vedľa alebo pod to napíšeš "slovom" dvadsaťpäť EUR a 50 centov (centy sa nerozpisujú) ...ale toto všetko ti vysvetlia aj pri okienku, ak budeš milá, slušná a trpezlivá 🙂😉
takže je to rovnako, ako pri doporučenom balíku - NA DOBIERKU ...lebo nie vždy si musíš vybrať dobierku a platiť pri prevzatí...ja si dávam posielať kozmetiku alebo knihy v doporučenom balíku a platím vopred, prevodom na účet 🙂
Neviem, či správne rozumiem, ale pri prevzatí doporučeného listu nemusíš zaň zaplatiť.
Ani pri doporučenom balíku. Záleží však na tom, čo uviedol odosielateľ. Ak je to na dobierku - platíš pri prevzatí.