Poradíte ohľadom externého štúdia práva?

waltea
11. júl 2015

Zienky, premyslam nad externym studiom prava na UK BA. Prosim vas, tie, ktore mate skusenosti, aka je organizacia externeho studia - cez vikendy, ci niekolko sustredeni v priebehu roka...? Na stranke to akosi neviem najst...dakujem 😊

liz_lemon
11. júl 2015

treba sa informovat na studijnom

ilena
12. júl 2015

Ahojte, môj manžel má tiež záujem o toto štúdium. Má niekto osobné skúsenosti?

zuzkapredajkupa
2. aug 2015

@waltea @ilena som piatačka externe a dodnes ľutujem tých 5 zabitých rokov. Je to ťažké vysvetliť všetko, ale ozaj to celé stojí za prd. Ten prístup a úroveň je naozaj na smiech. Kto nemá nervy zo železa, ani tam nechoďte. To je 5 ročný kurz sebaovládania a asertívneho správania 😀 Do prváku nás nastúpilo 180... o 3 roky nás šlo na štátnice 30... to ilustračne... a to nehovorím, že polovicu ľudí na prvom štátnicovom termíne vyhodili.
Keď už nemôžete odolať, choďte prosím aspoň do Trnavy... mnoho spolužiakov tam ušlo a sú omnoho spokojnejší, čo som počula.

Čo sa praktickej stránky týka - výučba je každé 2 týždne obvykle celý piatok (alebo iný pracovný deň) plus celá sobota (cca o 8 rána do 6-7 večer), prednášky úplne o hovne, to si človek môže čítať z knihy doma... sú ale povinné, musíte tam byť, neospravedlnia vás zo žiadneho dôvodu (ani choroby) - za trest seminárky. A tak... Celkovo vám tam budú dávať patrične najavo, aké ste nuly 😀 áno, bolo to vskutku zábavné. Asi tak 2 roky dozadu ma už absolútne prešla chuť byť právnik. Udupali vo mne všetky nádaje, ideály a túžby... Posledný rok už len chodím s knihou v ruke a nadávam, plačem, chudnem, priberám, nervy v kýbli... keby ste tak mesiac dozadu šli po chodbách školy, stretli by ste nás tam piatakov, ako tam sedíme pred skúškou ako banda zombíkov - bledí, fokle pod očami, znechutení, na smrť vyčerpaní... každý jeden vám povie, že to už nedávajú.
Musím vám to napísať tak ako je, aby som vás s čistým svedomím varovala. Naozaj, ak musíte, choďte do tej Trnavy...

Pekný večer všetkým,
Zuzka

jeennyv
2. aug 2015

Ako vravi @zuzkapredajkupa...co mam kamaratov a viem, lebo aj ja som chcela ist strasne na pravo...je jedno ci si na externom alebo dennom...je to o knihach, o uceni a bifleni sa naspamat, skusky su velke sito...ako to bolo povedane..prednaska ci skuska znamena naucit sa celu kapitolu, celu knihu atd...plus nemas ziadne zaruky, ze sa uchytis a pravnikov je ako maku...a organizacia, zalezi od poctu studentov a skoly, ale treba ratat, ze ak niekto pracuje a skola bude v piatky ich to nezaujima, jednoducho tam musis byt...