Poradíte mi dobrý fotoaparát?

16. apr 2023

Chceme na fotenie detí,v prírode i doma hlavne.. čiže nech je výkonný i doma v prítmí napr🙏zoom..
Taký aký máte domka a ste spokojné.. poprípade aj foto môžte nejaké poslat z neho a konkrétny model 🌹Ďakujem pekne😇

guudy
16. apr 2023

Aku cenu si predstavujes? Zrkadlovku?

autor
16. apr 2023

@guudy nevyznam sa v tom,ale tak max 600-700€

syslik81
16. apr 2023

nikon d5500 ak zrkadlovka .. ak chces len fotky deti a oslavy staci kvalitny telefon mam samsung s22 a foto ok

autor
16. apr 2023

@syslik81 posles mi nejake foto,ci mas len sukromne?

autor
16. apr 2023

@syslik81 mas tu zrkadlovku?chceli sme rodinny fotak..ale aj doma ostry na fotenie..nie len v exteriéri

syslik81
16. apr 2023

fotak je len telo ak s nim nevies robit fotky pekne nebudu - on nerobi zazraky ... fotky prepac mam len sukromneale google ukaze vela .. aj nauci

laurita285
16. apr 2023

@syslik81 ja teda fotiť absolútne neviem, prekvapenie pre mňa bolo že to mám fotiť "dvojklikom" a teda dostala som na narodeniny "infuencerský" foťák a robí zázraky aj keď neviem ani čo robím 😀

zelenakobyla123
16. apr 2023

Ak chceš dobrý, určite nebude v rozmedzí 600-700€

guudy
16. apr 2023

@zelenakobyla123 Suhlasim. V tejto cene si radsej kup telefon s lepsim fotakom.

ariannazara
16. apr 2023

Mam nikonD5300
@syslik81 a zrovna aj samsung s22 a foti telefón fakt výborne to sa musí uznať ale na zrkadlovku to stále nemá. Tie fotky s foťáku sú podľa mňa úplne iné aj fotene telefónom. Ale zas ja amatér na foťáky mam problém tie nikony ovládať milión funckii a vôbec sa to toho nerozumiem a veľmi malo ho vyuzivame skoro vôbec 😅

galganka
16. apr 2023

Hlavne, ak si kúpiš zrkadlovku, dopraj si k tomu aj nejaký kurz. Mám doma zrkadlovku, ale lemra lenivá, z knihy som prečítala kúsok, nejaký kurz som stiahla a nepozrela... furt fotím iba na automatike a voliteľných módoch. 🙈 A také pekné fotky by mohol chudák foťák robiť.
...teraz si idem samodarovať bezzrkadlovku, lebo nosiť velky foťák s ovjektívom a fotiť pritom na automatiku, to je blbosť..

guudy
16. apr 2023

@ariannazara samozrejme, ze zo zrkadlovky vedia byt neporovnatelne lepsie fotky. Lenze to treba aj vediet fotit. Bez znalosti a skusenosti bude zakladatelke ovela lepsi ten telefon. Najma za tu cenu.

guudy
16. apr 2023

@galganka to je fakt skoda fotit na zrkadlovke na automatiku :(.
Suhlasim, kurzy su velmi prospesne, najma v zaciatkoch.

autor
16. apr 2023

@guudy dakujem,mobil mam a fotak za 700e tiez nieje malo..zase nemienim do toho investovat ako profik,ked to chcem len na bezne fotenie vyletov a tak..chcela som vediet ake mate fotaky doma,to kazda ma fotak nad 1000e😔?

galganka
16. apr 2023

@guudy veru. Ak mi zapasuje tá bezzrkadlovka, tak sa so zrkadlovkou s ťažkým srdcom rozlúčim. Bude mi smutno, ale u mňa trpí a je nevyužitá poriadne. Viackrát som sa pustila do učenia a vždy to potom odložím a zase preštelujem gombíky. 🙈

galganka
16. apr 2023

A teda, ak ťa zaujima druh, tak mám zrkadlovku Nikon d3300, a ešte staručký digitálny Nikon coolpix, číslo takto z hlavy neviem. Ten tiež na svoj vek fotí obstojne, ale má vek. Nechávam ho, lebo deti baví cvakať tiež a tento oželiem, aj keby spadol. A tento tyzden idem omrknúť bezzrkadlovku Olympus Pen, vraj je to super alternatíva medzi digi a zrkadlovkou a fajn aj na monentky, čo by mohlo byť na fotenie výletov a detí super.

guudy
16. apr 2023

To je v poriadku, ze do fotaku nechces investovat viac penazi. Na vylety ti podla mna staci aj dobry telefon. V interieri s lacnou zrkadlovkou nenafotis lepsie ako s telefonom. Ani v exterieri za horsich svetelnych podmienok. Ak chces lepsie fotky (najma v interieri), tak treba lepsi fotak=viac penazi.
Male kompakty su porovnatelne s telefonmi, to vobec nezvazuj.
A k tvojej otazke, mam Canon r6 a niekolko objektivov. Tato info ti ale nepomoze.
Predtym som mala Canon 60d + objektivy.

guudy
16. apr 2023

@galganka chapem 🙂
Ja som na par kurzoch bola, tak sa nebojim manualu. Pred kurzami som mala pred manualom velky respekt ;)
Ja vzdy zvazujem (kvoli vahe), ci brat tu moju opachu alebo nie🤭

galganka
16. apr 2023

@guudy no hej, to je ďalšia vec. Že je to veľká opacha. Vždy beriem potom veľký batoh, alebo tašku, inak ho mám nonstop na krku. Akurat včera aom ho asi po dvoch mesiacoch vyvetrala, išli sme na tanečnú súťaž. A zase bude dlho v šuplíku.

guudy
16. apr 2023

@galganka inak, existuju aj crossbody kabelky na velke fotaky. Mam paradnu fialovu, ale je niekde dobre odlozena ;)

galganka
16. apr 2023

@guudy ja mam naň aj tašku. Echt na foťák, vsetky pakšamenty, aj telefón, peňaženka, kľúče vojdú. A ako je jej dobre v skrini. 🙈🤣 pevne verím, že tento Olympus mi zapasuje a budeme kamoši na dlhé roky, lebo inak trafi šlak aj mňa, aj muža, ktorý musí moje pindy a vyberania počúvať. 😄

guudy
16. apr 2023

@galganka drzim palce, aby si bola spokojna😊😊