Chceme na fotenie detí,v prírode i doma hlavne.. čiže nech je výkonný i doma v prítmí napr🙏zoom..
Taký aký máte domka a ste spokojné.. poprípade aj foto môžte nejaké poslat z neho a konkrétny model 🌹Ďakujem pekne😇
@guudy nevyznam sa v tom,ale tak max 600-700€
nikon d5500 ak zrkadlovka .. ak chces len fotky deti a oslavy staci kvalitny telefon mam samsung s22 a foto ok
@syslik81 posles mi nejake foto,ci mas len sukromne?
@syslik81 mas tu zrkadlovku?chceli sme rodinny fotak..ale aj doma ostry na fotenie..nie len v exteriéri
fotak je len telo ak s nim nevies robit fotky pekne nebudu - on nerobi zazraky ... fotky prepac mam len sukromneale google ukaze vela .. aj nauci
@syslik81 ja teda fotiť absolútne neviem, prekvapenie pre mňa bolo že to mám fotiť "dvojklikom" a teda dostala som na narodeniny "infuencerský" foťák a robí zázraky aj keď neviem ani čo robím 😀
Ak chceš dobrý, určite nebude v rozmedzí 600-700€
@zelenakobyla123 Suhlasim. V tejto cene si radsej kup telefon s lepsim fotakom.
Mam nikonD5300
@syslik81 a zrovna aj samsung s22 a foti telefón fakt výborne to sa musí uznať ale na zrkadlovku to stále nemá. Tie fotky s foťáku sú podľa mňa úplne iné aj fotene telefónom. Ale zas ja amatér na foťáky mam problém tie nikony ovládať milión funckii a vôbec sa to toho nerozumiem a veľmi malo ho vyuzivame skoro vôbec 😅
Hlavne, ak si kúpiš zrkadlovku, dopraj si k tomu aj nejaký kurz. Mám doma zrkadlovku, ale lemra lenivá, z knihy som prečítala kúsok, nejaký kurz som stiahla a nepozrela... furt fotím iba na automatike a voliteľných módoch. 🙈 A také pekné fotky by mohol chudák foťák robiť.
...teraz si idem samodarovať bezzrkadlovku, lebo nosiť velky foťák s ovjektívom a fotiť pritom na automatiku, to je blbosť..
@ariannazara samozrejme, ze zo zrkadlovky vedia byt neporovnatelne lepsie fotky. Lenze to treba aj vediet fotit. Bez znalosti a skusenosti bude zakladatelke ovela lepsi ten telefon. Najma za tu cenu.
@guudy dakujem,mobil mam a fotak za 700e tiez nieje malo..zase nemienim do toho investovat ako profik,ked to chcem len na bezne fotenie vyletov a tak..chcela som vediet ake mate fotaky doma,to kazda ma fotak nad 1000e😔?
A teda, ak ťa zaujima druh, tak mám zrkadlovku Nikon d3300, a ešte staručký digitálny Nikon coolpix, číslo takto z hlavy neviem. Ten tiež na svoj vek fotí obstojne, ale má vek. Nechávam ho, lebo deti baví cvakať tiež a tento oželiem, aj keby spadol. A tento tyzden idem omrknúť bezzrkadlovku Olympus Pen, vraj je to super alternatíva medzi digi a zrkadlovkou a fajn aj na monentky, čo by mohlo byť na fotenie výletov a detí super.
To je v poriadku, ze do fotaku nechces investovat viac penazi. Na vylety ti podla mna staci aj dobry telefon. V interieri s lacnou zrkadlovkou nenafotis lepsie ako s telefonom. Ani v exterieri za horsich svetelnych podmienok. Ak chces lepsie fotky (najma v interieri), tak treba lepsi fotak=viac penazi.
Male kompakty su porovnatelne s telefonmi, to vobec nezvazuj.
A k tvojej otazke, mam Canon r6 a niekolko objektivov. Tato info ti ale nepomoze.
Predtym som mala Canon 60d + objektivy.
@guudy ja mam naň aj tašku. Echt na foťák, vsetky pakšamenty, aj telefón, peňaženka, kľúče vojdú. A ako je jej dobre v skrini. 🙈🤣 pevne verím, že tento Olympus mi zapasuje a budeme kamoši na dlhé roky, lebo inak trafi šlak aj mňa, aj muža, ktorý musí moje pindy a vyberania počúvať. 😄
Aku cenu si predstavujes? Zrkadlovku?