Poradíte, ktoré auto si kúpiť?

princeznasevera
16. jún 2020

Chceme kupit druhe auto no neviem sa rozhodnut ktore. Mame v hladaciku vw gol 4 a renault megan. Bojim sa vsak,ze ak by sme kupili renault mali by sme problem ho predat ale ma vsetko co chcem aby auto malo no golf nema z polovice taku vybavu. Poradite?

petkaaa
16. jún 2020

Tak nad čím uvažuješ? Ak to nie sú len ilustračné obrázky, tak ten Golf vyzerá otrasne, určite by nekúpila auto v takejto úprave,

marlent
16. jún 2020

Tie foto su ilistracne.

silviazlat
16. jún 2020

@princeznasevera Ahoj, ako človek, ktorý pracuje v Autoservis priamo s autami ti Renault, Citroen, Peugeot, Alfa Romeo a podobné Francúzske nezmysli vôbec neodporúčam. Ak Golf, tak v peknej výbave, peknom stave a hlavne normálny motor.

lussinda2
16. jún 2020

@silviazlat mozem sa opytat aky je na to dovod, neodporucat francuzke auta?

zuzkalujza
16. jún 2020

za mňa ani jedno nie je dobrá voľba. renault som mala a celé zle a golfa za dobrú cenu a v slušnej výbave s málo KM nekúpiš

daganov
16. jún 2020

@lussinda2 tiež sa na to chcem spýtať
@silviazlat mám Renault roky a maximálna spokojnosť

lenuliatko84
16. jún 2020

Skor zainvestovat nad novsie modely,tu date viac do oprav ako do kúpy

ewwe
16. jún 2020

renault nie, golfy su spolahlive auta, ako pisu vyssie fancuzske auta vacsinou neodporucaju a potom je ich aj tazsie predat

silviazlat
16. jún 2020

@lussinda2 Dôvod je jednoduchý. Veľmi nekvalitné autá. Samozrejme, že sa nezačne kaziť hneď, ale v porovnaní s inými autami sú proste viac kazové. Systém, ktorý používam - software mi vyhodnocuje, ktoré autá sem ako často chodia. A verte, že na 1. mieste sú Francúzske, už spomínané značky. Ale je to na Vás.

princeznasevera
autor
16. jún 2020

Baby mna nezaujima ci ci sa lepsie alebo horsie predava ale to ci mam uprednostnit komfort pred zakladom. Renault som mala a bola som s nim spokojna lrn problem to bolo predat. Mne sa zas na golfe paci,ze sa da vytunovat co sa na renaulte neda ale zas chybali by mi tam veci co ma renault. A nie nechcem nove auto, chcem tieto modeli lebo zohnat na ne suciastky je realnejsie a druha vec tie auta su v dobrej cenovej relacii ozaj sa mi nechce kupit auto za 10 tisic aby mi ho potom niekto oprel na parkovisku.

robin30
16. jún 2020

Mala som vw aj Renault 2.0dci a tým motorom pri Renault vyhras ine nekupuj mne na vw odisiel motor po 140tis.v rodine boli tri vw vsetky kazove kupovane fungl nove nie jazdenky vsetci sme presedlali na ine mne bol espace velky uz tak me v rodine hondy a max.spokojnost ale keby potrebujem rodinne idem znovu do espace ale ako pisem len 2.0dci

fokuska
16. jún 2020

@princeznasevera Takze najprv napises, ze sa bojis ze by ste mali problem potom renault predat a teraz ta uz nezaujima ci sa lepsie alebo horsie predava.

Vies ty vobec co chces, princezna? A skor by som sa na tvojom mieste obvala,a ze ty si ho sam aopries na parkovisku, tak ako minule, nie ze to urobi niekto iny. A ako sa maju macky?

princeznasevera
autor
16. jún 2020

@fokuska macicky sa maju vynikajuco a nie ja sa nebojim,ze oprem auto za tie 3 roky co mam vodicak som nemala nehodu jazdim opatrne

ina009
16. jún 2020

Asi skôr vw ale teda netuším akú má výbavu ten vás vybratý golf. Lebo zasa bez serva to neni zabava😄 no každopádne na Renault sa okrem väčšej pravdepodobnosti kazivosti treba pozerať aj tak že to je kus plastu a podľa mna od bezpečného autá má daleko. Takze tu by som sa aj opýtala či máte deti napríklad ja by som si toto auto nevybrala keby mi tam mali sedieť deti. Dnes je každé druhé auto obrovské hovado a taká O7 keby do vás nabúrala tak je po vás kým typek by vyviazol so zlomeným nechtom. A vw golf no tu sa zasa pýtam čo reálne k výbave potrebujete ? Lebo ja teda okrem klímy, radia, el okien nič navyše zvyčajne nevyužívam pokial nejdem na dlhšiu cestu. Aj tie elektrické okna používam minimálne keďže mám klímu okno neotvaram jedine keď má raz za 5 rokov zastavia 😄 ale podľa odpovedi súdim že máte vybratý skôr Renault. Nerozmýšľali ste možno nad Fabiou alebo octaviou ? To mi príde take praktickejšie, diely dostupné, cena výhodná a je aj väčšie ako golf alebo Renault

fokuska
16. jún 2020

@princeznasevera Mozno si nemala nehodu, ale skodovu udalost na parkovisku, ktorej vinnikom si bola ty si teda mala. Ale ty si si este stale asi nepriznala chybu...ok

princeznasevera
autor
16. jún 2020

@ina009 teraz mam skodu len ked si vezmem wv je co sa tyka technickeho obsahu podobne ako skoda mna skor laka golf lebo sa mi lubi to,ze sa da este upravit s renaultom sa to neda moc a navyse renault ma drahe diely zvlast na tento model

ukulela
16. jún 2020

@princeznasevera no v prvom momemte - golf je 3 dverovy- ujasni si, ci ti to staci. toto su tak rozdielne auta, ze neviem, ci mas predstavu, co chces a potrebujes. ... a teda pokial nemienis vozit deti a pod, tak sa radsej porad na nejakom auto fore.

lussinda2
16. jún 2020

@princeznasevera my mame 2renaulty laguny. Jedna je 2ka r.v 2004 1.9dci 88kw najazdene 380tisic, menia sa bezne veci nikdy nic, druha je 3ka najazdene 340tisi tiez okrem beznych veci odislo iba riadiaca jednotka ABS a nejaka hadicka k DPF filtru. Jedno auto mame 8 a druhe 4roky.

queen_mary
16. jún 2020

Ten golf to co je za hustotunersku upravu 🤣 sak to ani ako normalny golf nevyzera, skor herka. Na renault su lacnejsie diely, celkovo to auto vyzera zachovalejsie. Ten golf je tak do srotu. Urcite mas v okoli chlapa, co sa vyzna do ait, nech poradi. A take bagatelizovanie ze francuzkse auta su shit.. tak to asi no comment 🤣

@silviazlat a silvinka, alfa je talianska.

mondolina
16. jún 2020

@princeznasevera
Tvoj frajer nie je náhodou automechanik?

radkaradix
16. jún 2020

panečku, to ešte niekto dospelý robí, že si tunuje staré golfy? 😆

princeznasevera
autor
16. jún 2020

@mondolina je ale nechal to na mne ze je mu je to jedno povedal mi plusy j minusy.

79viktoria79
16. jún 2020

@silviazlat a ktore znacky odporucas? kia,nissan ?

ina009
16. jún 2020

@queen_mary tie foto vozidiel sú ilustračné písala

mondolina
16. jún 2020

@ina009
Kde písala že sú ilustračné? Veď to písal iný nick....

veronika65
16. jún 2020

Golfy sú spoľahlivé, kvalitné autá. My však máme už druhý Renault a maximálna spokojnosť. Kupovali sme v oboch prípadoch nový. Zvládli aj veľa dlhších ciest (dovolenky a celkovo zahraničie) a tiež každodenné dochádzanie do práce 😀

hopsadobrandejsa
16. jún 2020

Zavisi to na viacerych faktoroch. Auto sa nema len pacit, ale ma byt aj perspektiva do buducna.

Z financneho hladiska je auto najhorsia investicia....to vie kazdy.

Zalezi od toho naco auto potrebujes a ako sa s nim bude jazdit. Diesel motory su obvykle planovane na 500 tisic km ak je o nich dobre starane. Vzhladom na DPF filtre ktore sa do nich montuju kvoli emisnym kvotam sa neodporuca jazdit s nimi len po meste pretoze sa filter rychlo zanasa a vymena je draha. Ja som vymenu zazil kedze diel bol defekt a 650 eur bola oprava. Diesle su dobre hlavne na dialnice a dlhe cesty, spotreba je velmi dobra.

Prevodovka zavisi ci manual alebo DSG. Dnes sa vacsina modelov robi v DSG, ja osobne preferujem manual. Elektronicke prevodovky su drahsie na vymenu.

Benziny maju obvykle nizsie dojazdy, ceny dielov su prijatelnejsie, ale zato spotreba je vyssia.

Ja osobne planujem skodu octaviu RS combi kedze to je take moje vysnivane auto, ale nedivam sa na to len ako na hracku na ktorej sa mozem previest, ale aj na prakticky ucel. Mal som dvojkovu octaviu a bol som velmi spokojny.

U mna je dolezite spolahlivost a prakticke vyhody vozidla. Skody su vseobecne super, brat ma superba a velmi spokojny. Ja som o superbe premyslal, ale rodinu este nemam cize pre mna to nedava zmysel.

Kedze mam rad sportovejsie vozidla, RS dava plny zmysel. Urcite musi byt kombi pretoze batozinovy priestor je u mna celkom zasadna vec ci ohladom batoziny alebo prevoz materialu alebo kdecoho.

Najvacsiu rolu zohrava kde a ako budes auto vyuzivat. Ak potrebujes auto hlavne do mesta a na kratke trasy, diesel spravna volba nie je. Usetris na nafte, ale zaplatis na dieloch.

Ak mas rodinu alebo dieta, combi alebo rodinne auto je ovela vhodnejsie. Brat kupil nove clio a relativne rychlo to olutovali pretoze pre cloveka s rodinou to bolo neprakticke. Superb combi sluzi perfektne ci uz ohladom komfortu alebo velkostou batozinoveho priestoru.

Ak vies co od auta ocakavas a naco ho potrebujes, vyber je relativne lahky.

Francuzi maju vseobecne zle meno a predavaju sa horsie. Skoda nie je premiova znacka, ale auta si velmi dobre drzia cenu. To istep plati na cely koncern VW cize audi,vw, skoda, seat atd.

Osobne odporucam auto ktore si dobre drzi cenu pretoze casom je lacnejsie ho predat a nemusis ho predat pod cenu pretoze po znacke je nizky dopyt.

Vela zdaru 🙂

majkeel
17. jún 2020

Najskor vybrat typ auta, potom si v recenziach zistit, aky najlepsi motor davaju do daneho auta - najdolezitejsia vec na aute. Darmo, ak je auto "pekne" a bude vacsinu casu stat v garazi, alebo v servise.
Kazda znacka, aj VW ma lepsie a horsie motory (tdi, tsi,...), preto treba vyberat aj v ramci znacky.
Golf s nevydarenym motorom moze byt horsi ako renault, ktory dostal lepsi motor v ramci znacky. Francuzi su nekvalitnejsi, po 4-5 rokoch vela veci odchadza, co na nemeckych autach vydrzia este dalsich 5 rokov.

simca06022011
17. jún 2020

@princeznasevera obe tie ilustracne fotky vyzeraju hrozne a ani jedno to auto by som si nekupila. Ale ku kupe auta: je rozdiel nove/jazdene, je rozdiel v ramci znacky ... musis vediet co chces a potrebujes. Ja celkovo nemam rada renault/citroen/peugeot.. ale tiez ide o stastie, mali sme "pežot" a v kuse bol v servise (o kvalite mechanikov pomlcim), citroen vydrzal 10rokov a cez 500t km kym nam ho na totalku na parkovisku nerozbili, ale vyzeral uz otrasne podla mna a celkovo to auto bolo slabsie, napr v zime sa dostat do Banskej Stiavnice bol "zazitok". Za to k nemeckym autam: aj mercedes si mozes kupit taky, ze ti do roka odide motor. A rovnako tak nemusis mat stastie ked si vezmes akekolvek ine auto. Ale ja by som skor isla do VW ako renaultu. Ked uz.. Treba ratat s tym, ze na tych jazdenych autach nevies co budes do roka menit. Ci nie aj cele auto... najlepsie je podla mna ist na skusobnu jazdu, ked sa neviete rozhodnut :D

majkeel
17. jún 2020

Hovori sa, ak diesel tak nemca, ak benzin, tak japonca. Ak chce clovek viac dizajnu, trochu smrncu, ale horsi vykon a slabsiu kvalitu, tak francuz/talian. Kia, hyundai su stale v strede, neurazia/nepotesia, skor ako spotrebak.
Nemenim casto auta, ked je spolahlive, tak ho nechavam. Nestoji mi za to ten stres dovazat zo zahranicia, prepisovat,... ci sa vydari. Audi A6 2008, 3.0tdi, 250 tis km, 174kw, max 250km/h, stale vyzera dobre, za 10 rokov stali opravy asi 400 eur, vratane dvoch novych bateriek, co je spotrebny tovar. Inak iba tankovanie a olej. Pojde spolahlivo dalsich 250 tiskm, ale uz u niekoho ineho.
Ine auta medzitym uz generalka motora, vymena motora, vymena polovice dielov,... a cena v servise sa vysplhala uz do polovice kupnej ceny auta. Preto je spolahlivost auta a motora najdolezitejsie kriterium. Zalov vyssie v strednej triede, pekny 10 rocny ojazdeny benz, audi, bmw su uz pod 6-10 tis eur.
Cize vybrat viac aut podla recenzii a na kupu zobrat niekoho, kto sa vyzna. Skusobna jazda, skusat, ci netaha do boku, brzdy, ci neklesa vykon motora, dat na pocitac, nacitat chyby,...