Ahojte, na materskej som sa znova vratila mojej oblubenej zalube - citaniu, hoci na ukor spanku, ktoreho je aj tak malo. Ale vsak to poznate, musite pocas celeho dna s dietatom aj nachvilku "vypnut". Ale k veci 😉 Neporadite nejaku fakt dobru knihu? Chystam sa zasobit nejakymi novymi a nechce sa mi pri kazdej citat recenzie, ci to nie je strata casu. Zboznujem severske detektivky ale kludne mozete aj ine. Ja som napr. naposledy citata knihy od Jojo Moyesovej a tie boli fakt vynikajuce. Vdaka za kazdy tip 😉
@abigail88 ak ťa bavia detektívky, tak za mňa určite Dominik Dán - je to celá séria, ideálne ak máš možnosť prečítať všetky a chronologicky podľa deja... úprimne, najprv som tomu veľmi nedôverovala, ale je to fakt super napísané 👏👏👏 aj keď trošku mi vadia preklepy, gramatické chyby a luxusné novotvary á la modrý kôň (také náprstné vrecko je niečo úžastné a krástne 🙄🤐😅 ) ale tak to nie je chyba autora
@abigail88 Ja som čítala tieto
Lars Kepler (séria Joona Lina) - Hypnotizér, Zmluva podľa Paganiniho (tá ma zaujala najmenej), Svedkyňa ohňa, Uspávač, Stalker (bola podľa mňa topka) 🙂
Henning Mankell - Piata žena
Joakim Zander - Plavec
Anne Holtová - 1222 metrov nad morom (to ma až tak nebralo)
od Jo Nesba mám prečítaného iba Syna, ale chcela by som skúsiť aj inú, resp. všetky.
Určite však odporúčam aj knihy od autorov napr.: Mary Louise Kelly - Náboj (tá bola pre ňa perfektná); M. J. Arlide - Jeden musí z kola von a druhá časť Na koho to slovo padne; John Grisham - Tajomstvo Gray Mountain; Stefanie Pintoff - Únos; Paula Hawkis - Dievča vo vlaku (najprv som si pozrela film a som zvedavá na knižné spracovanie)
Od kariky Trhlina. Syn pana sirot. utek z tabora 14, Havranie dievca, Dievca vo vlaku,
Ak mas rada severske krimi tak odporucam:
Samuel Bjork: Cestujem sama
Samuel Bjork: Sova
k moze byt aj ine nez severske krimi odporucam autorov krimi a trillerov:
Michael Connelly
Jeffery Deawer
Kathy Reichs
Dominik Dán
od tychto styroch cokolvek sa dobre cita...
Ak mas rada trosku zimomrivejsie az horrorove, tak Jozefa Kariku, konkretne knizky Trhlina, Tma a Strach.
dalej Simon Beckett Chemia smrti, je to tiez krimi pre silnejsie zaludky
Ak mas rada aj scifi, tak by som skusila trilogiu Divergencia, Rezistenca, Experiment od Veronica Roth alebo tiez trilogiu Labyrint do Jamesa Dashnera: Labyrint: utek, Labyrint: spalenisko-skuska a Vrazedna liecba.
A este jedno konspiracne, co som citala naposledy a tiez to bolo dobre psycho je Dieta 44 od autora Tom Rob Smith
A este odporucam povinne si precitat si knihu Vlastnou hlavou.
U mňa vedie Luptonová,Thomas Perry a Peter May.Aj si oddýchnem aj ponamáham šedé kôry mozgové.
@sissy27 od Dana som uz davnejsie citala asi zo tri knihy, posledna ma trosku sklamala a akurat sa mi dostala do ruky prva kniha od Nesba, tak som presedlala na severske krimi. Postrehla som aj pred Vianocami, ze vysiel od neho novy titul, ale nakoniec som zvolila nieco ine. Ked si najdem viacej casu, tak popozeram ako idu jednotlive knihy za sebou a opat sa k nemu vratim.
Odsúdení prežiť.
Dominik Dan je vyborny.
Mam precitane vsetky.
zlodejka knih.. uzasna kniha. potom vsetko co som citala od cervenaka - tak slovanske sci fi bolo uzasne
a este ken follet - ten pise uzasne
a setko od gordona 🙂
@alexandraalexandrova Presne tých štyroch autorov, čo si napísala, som postupne čítala. Začínala som deawerom, potom som pokračovala Conellym, neskôr Reichsovou a Dána som čítala čas od času medzitým 🙂 len potom prišli tie severské detektívky a už to išlo rad radom- Nesbo, Kepler, Bjork..atď. Keďže máme podobný vkus ( Aj Kariku čítam 🙂), tak ti určite odporúčam dve knihy od Francka Thillieza a to Syndróm E a Gataca. Začni najskôr Syndrómom, je to až taká konšpiračná kniha, ale napínavá, bez hluchých miest. A kukám, že si asi aj na scifi, resp. fantasy, tak potom sú skveôé knihy o Podzemí, síce je to o chlapcovi, ale nechýba tomu napínavý dej a je to dosť prešpekulované, tých častí je asi päť alebo šesť,začína to knihou Stratený svet v podzemí a je to od Roderica Gordona 🙂 samozrejme, tieto knihy odporúčam aj autorke témy
@simculllka vdaka za tipy 🙂
@mifi93 vdaka za vsetky tipy 🙂 Na toho Keplera sa chystam, viaceri ho chvalite, tak som zvedava. Zacnem asi tym Stalkerom. Od Mankella som citala okrem Piatej zeny este Falosna stopa a bola rovnako dobra ak nie lepsia. Nesbo je super - co som precitala tak za mna top - Snehuliak a Policia ale napr. Netopieri muz sa mi zdala trosku slabsia. Dievca vo vlaku som akurat docitala a hned pozrela aj film, kvalitne filmove spracovanie, ale urcite odporucam aj knihu.
dakujem vsetkym za tipy, necakala som, ze sa tolke ozvete a este poradite take super knihy. Prave dokoncena objednavka, vyskusim taky mix zanrov - Odsudeni prezit, Zlodejka knih, Trhlina a Cestujem sama. Ale keby sa dalo, tak ich objednam aj dvadsat z tych, co ste poradili, viacere ma velmi oslovili, ale musim nato postupne 🙂
Inak ten Syndrom E som tiez citala a za mna rozhodne odporucam. Ak mozem este pootravovat, tie co ste citali toho Connelyho, ktore su u Vas top? Ma ich strasne vela a neviem, ktore vybrat dalej. Mam precitane zatial iba Druha strana, Pripad s ciernou skrinkou a Devat drakov.
@abigail88 odporúčam ti pre inšpiráciu nazrieť do skupiny Všetko o knihách 😉
https://www.modrykonik.sk/group/1935/
Dievča vo vlaku
@abigail88 necitala som este od Connellyho nic co by sa mi nepacilo, cize je to uplne jedno, ktore, vsetky su dobre...Ale tak napriklad sa mi pacili Uziny alebo Temna ozvena...ale aj vsetky ostatne 🙂
Ak ti mozem poradit, na zaciatok nemusis kupovat, ja som ich mala vsetky pozicane z kniznice, to mas zadarmo a aspon si urobis obraz ktory autor ti sedi a ktory nie...
Klub nenapravitelnych optimistov, Vysneny zivot Ernesta G. od Jean-Michel Guenassia, od Khaled Hosseini Tisic ziarivych slnk, Majster sarkanov, A hory odpovedali ozvenou - knihy z afganistanu, velmi dobre a zaujimave
Ak si aj na citove, mna veľmi oslovila, az do hlbky Leotina záhrada, vztah babky, dcéry a vnučky ale s hlbkou a pohľadom každej z nich.
Za fantasy boli uuzasne knihy od Miroslava Zambocha, Vlk samotar a tie z tejto serie. Tie boli naj
@abigail88 od aurora Jo Nesbo si uz citala?Skvele knizky ma 🙂