Koľko budem platiť poplatok do Nemecka? Budem posielať na dva účty peniaze za jedno budem platiť 10€ s poštou a za druhe 16,30€ ”
@lucka_ke ďakujem Vám🙂🙂
@millky ďakujem Vám 😊😊
@lucka_ke ja som v nej pracovala niekoľko rokov☺️ vecte, že nemusí. Je to klasický prevod, nie zahraničná platba a preto to, čo píšete že platby v mene Euro v rámci EÚ sú spoplatnené ako svk platby, čiže sú zdarma 😀 to že sa trápite s vypisovanim údajov k zahraničnej platbe je len vaša škoda. Ak nahodite akýkoľvek IBAN aj CZ tak vám štandardnú platbu podzemní, zmyzne VS, SS, KS a pýta jedine názov prijemcu a nič viac. A netreba sa trápiť s vypisovanim všetkých faktov k zahraničným platbam. V samotnej TB vám prevod robia na klasické tlačivo nie na zahraničnú platbu. Zahraničák sa vypisuje aj sa jedná o krajinu mimo EÚ alebo chcete posielať cudziu menu.
@millky ďakujem Vám😊😊😊
@lucka_ke aj ja mam TB a ked to ide cez IBAN, je to bez poplatku
@lucka_ke asi záleží od banky...v práci posielam zahr. platby dennodenne a zadávam štandardne ako SEPA platbu - resp. používam rovnaký príkaz ako pri platbe v rámci SVK. Ale USA alebo Kanadu musím zakliknúť ako zahraničný platobný príkaz - tam stačí zadať č. účtu (nemajú IBAN) a SWIFT banky - ono mi samo odvodí názov banky a dokonca aj adresu (Business24 od SLSP).
Ide to ako SEPA prevod, a je to zahranicny prevod, ale spoplatneny je ako bezna platba. Potm su este neSEPA prevody (nazov som si vymyslela) a tie su v inej mene ako EUR. Tie su spoplatnene v mojich bankach kde mame ucty 7-10EUR/prevod. To ale nie je tvoj pripad
A este k tym dohadom tu... SEPA prevod je vzdy v EUR, cislo uctu ma tvar IBAN. Ale je to zahranicny prevod. Ak sa posiela do Ciny, USA, kamkolvke tak to nie je SEPA prevod ak nemaju EURovy ucet...
@ivkazuborka ale to je jedno vlastne, hádky sú zbytočné.... Preistotu si zistite, aký cenník poplatkou má vaša banka 😉
@ivkazuborka je to sepa platba, čiže klasická ako keby posielaš peniaze na slovenský iný účet. Je to platba v ramci európskeho hospodárstva, banka si za to nemá účtovať nič. Len sa neoklam a nedaj ZAHRANIČNÁ platba, tam poplatok isto bude. Všetko čo je v ramci EHP sa považuje za štandardnú platbu.