Mne ho kedysi predpisal lekar,ked mi zacinali tie problemy,no ja uz som predtym mala skusenost s kortikoidmi a po precitani pribaloveho letaku k Alpicortu som ho radsej nepouzila.no dnes zvazujem,ci to nebola chyba,vlasy mi veselo pat rokov padali dalej a su tenke,slabe.Napadlo ma to,lebo prednedavnom som postrehla,ze ho par ludi chvalilo,ze pomohol.(Este k tomu lekarovi,nemal ani moju doveru nejak,ziadne vysetrenia mi nerobil,nic,akoby sa mu nechcelo a taky vysetrovatel od stola,da sa povedat...Nie ze by som vseobecne nedoverovala lekarom a ignorovala recepty,ale tento si moju doveru velmi neziskal...)
@sigma510 DIK,ASPON MYSLIM,ZE OBSAHOVAL KORTIKOID...ALEBO MAL ASPON NEJAKE VEDLAJSIE UCINKY,UZ NWM
Kamarátke zabral na seboreu intim gél s koloidným striebrom, soľ s mŕtveho mora a šampón bylinný odvar alebo s orieškom
@77kacena Dakujem
Mnne seboreu zistili pár rokov dozadu, mala som čelo, kde sa začínaju vlasy úplne červené a zapálené, vo vlasoch tiež. Na kožnom mi doktorka predpísala nejaký nekresťansky dráhy šampón a dve fľaštičky kortikoidov, na názov si nespomeniem myslím ze to bol locoid, ale bolo to na potieranie tých zapálených miest. Po pár dňoch používania týchto parad som vyzerala horšie ako pred tým a nenormálne to svrbelo, šampón som musela vymeniť za iný a tiež kortikoidy. Keď ani tie nezabrali vymenila som namiesto liekov doktorku. Nová doktorka mi predpisala naftalinovy šampón (zarábali v lekárni a nenormálne smrdel) na tu pohromu a keď sa akútny problém vyriešil, iba odporučila voľno predajne šampóny. Plus myslím ze nejakú vodičku mi dala ale žiadne kortikoidy. Do dvoch mesiacov sa to upravilo, dnes keď je stresové obdobie tak to je horšie, v zime keď sa nosia čiapky tiež, jar a leto bývajú fajn. Kortikoidy už nikdy. Šampón nemôžem hocijaký, používala som jeden konopny ktorý bol fajn ale prestali ho vyrábať. Teraz skúšam detský s výťažkom z boráka tak uvidíme. Samozrejme lupiny sú stále ale dá sa to prežiť, keby sa toho chcem úplne zbaviť musím zmeniť svoj život od základu a hlavne stravu, lenže keď mi doktorka, ta prvá, menoval co všetko by som nemala pri tejto diagnóze, tak asi bby som musela ísť na lúku a pást sa. Vlasy mi tiež padajú a lámu sa, možno treba len po dopĺňať vitamíny a bude to lepšie.