Pomocnica v domácnosti - skúsenosti

svetlana35
30. apr 2017

ahojte, chcela by som Vas poprosit o nejake rady ohladom hladania pani na upratovanie bytu. Uz dlhsiu dobu hladam niekoho na 1x tyzdenne, no nejako sa mi nedari. Bud su to ženy, co upratuju doobedu,alebo si chcu zehlenie nosit domov. 🙄Neviem ci som taka narocna, alebo len mam smolu. Taktiez neviem ci byt pred upratovanim nechat v stave akom je, potom sa zas bojim ze neponachadzam ziadne veci, co pani uprace. Poprosim Vas o cenne rady a skusenosti lebo ja si pripadam ako z inej planety.

taami
30. apr 2017

@svetlana35
Ja mám upratovačku cez upratovaciu firmu, kým sa mi vyprofilovala taká, s ktorou som bola spokojná trvalo to cca 1/2 roka. Teraz mame stabilnú. Funguje to tak, keď si ju objednam, príde o 8h ked akurát odchádzam do prace, dám jej zoznam čo má urobiť, s tým, že keď skončí mi zavolá a podľa času jej pridám robotu - okna atd...vždy chcem aby bola aspoň 6-7h. Na dome sa vždy robota nájde, môže upratovať aj do aleluja. Dom si priebežne udržiavam sama, čiže keď príde, veci rozhádzané nie sú, deti tiež musia mat spratane stoly veci hračky, ale to majú aj bežne. Ona prezlieka periny, upratuje komplet všetky kúpeľne, krstí podlahy, utiera prach, lestí obklady, zrkadla a všetky dvere atd... ale po mojich skúsenostiach: nájsť dobrú upratovačku je zázrak. Keď odíde len zabuchne dom a potom keď ja dôjdem večer domov jej napíšem či je to Ok

taami
30. apr 2017

@taami
Lesti podlahy 😂

svetlana35
autor
30. apr 2017

@taami ahoj, dakujem za info. No ja by som sa bala ju nechat samu v byte aspon na zaciatok ked neviem co je zac. Ano suhlasim, ze najst dobru pomocnicu je hotova veda, ja som si naivne myslela ze ponuk bude jak maku.

taami
30. apr 2017

@svetlana35
Mám ju cez upratovaciu firmu, považujem to za istý druh garancie, zo začiatku chodila aj majiteľka firmy rano k nám ju doviezť a poobede keď došla po nu, skontrolovala, či je všetko Ok. čiže som to riskla, a nič sa nestalo zatiaľ. Cenne veci mám v trezore. To keď mám byt s ňou doma, to si môžem upratať aj sama. Mne je na tom najlepšie to, že večer prídem a všetko pekne vyleštené.
Pokial nemáš niekoho známeho, komu môžeš dôverovať, tak by som to riešila cez firmu.

evitka83
30. apr 2017

@svetlana35 ja mam kocku cez referencie, ale tiez viem z vlastnej skusenosti, ze najst niekohi spolahliveho je problem. Nasla som po 3 rokoch 🙂

svetlana35
autor
30. apr 2017

my sme male mesto, tak upratovacie firmy tu nie su, a ked su tak uprednostnuju upratovanie v inych firmach na domacnosti sa nespecializuju. JA zatial davam inzeraty, aj sa niekto ozve, ale mam pocit ako keby boli z pomocnej skoly. Aj dnes pytam sa kedy by pani mohla prist obhliadnut si byt aby vedela do coho ide a ked sa dohodneme tak od stredy by mohla zacat. Jej reakcia, ze ona pride rovno hned upratat. Bez toho aby vedela moje ocakavania, alebo podrobnosti. 😒

terezka1947
30. apr 2017

baby,ja vas obdivujem...lebo neviem,ci by som si dala niekomu cudziemu urpatat dom
a to teda mam co na nom sama robit

sykorkauhliarka
30. apr 2017

ja si tiez pripadam ako z inej planety ked to tu na MK citam ze potrebujete sluzku aby vam dom upratala....a ano necuduj sa ze tie zeny su ako z pomocnej lebo oni aj su.....si myslis ze normalny inteligentny clovek co chce mat uroven chodi upratovat cudzim ludom bordel a este je aj hla buzerovany

taami
30. apr 2017

@sykorkauhliarka
To nie je buzeracia, ale je to o tom, že každý má svoju prácu odviesť poriadne..a je jedno či je to upratovačka, lekár alebo predavačka... ja za ten čas čo by som raz do týždňa upratovala cely dom zarobím omnoho viac...čiže pre mna je to výhodné. Pre ňu tiež lebo má prácu a príjem. A voľný čas radšej venujem sebe alebo rodine.

sykorkauhliarka
30. apr 2017

@taami no a potom si aj tvoje deti budu musiet zaplatit pani na upratovanie lebo nebudu vediet ako sa prezlieka perina a cisti wc...spolu by ste to mali raz dva ;)

taami
30. apr 2017

@sykorkauhliarka
A ešte...kto tu hovorí o slúžke?? Taký vyraz tu ešte ani v jednom prispevku nepadol... Si po sebe ešte raz prečítaj čo si napísala...degradujes tu od stola človeka, za to že robí upratovačku.
Normálny inteligentný človek zas nepúšťa do éteru takéto kraviny.

taami
30. apr 2017

@sykorkauhliarka
Keď na to budú mat, nech si platia upratovačku, keď na to nebudú mat budú upratovať samé. O ich návyky sa ty neboj.

reenie
30. apr 2017

ja pracujem z domu, už nie veľa, ale máme veľký dom, obrovskú záhradu/môj koníček/ makám na nej dosť ,každý deň varím pre rodinu, periem haldy prádla , dosť mi dá zabrať udržať dom, ak by som ešte upratovala, tak ani nemám čas na seba. Raz týždenne príde pani a uprace všetko podľa dohody. Okná v dohode nie sú, to urobí, keď vidíme, že treba 🙂 a to platím osve, ale keď je zamazané od psa v pohode ho umyje aj v rámci upratovania. Je to super, a nie je pre mňa slúžka, nebuzerujem ju, lebo nie je treba 🙂, vychádzame si výborne, dáme spolu na terase kávu, vyložíme nohy a rozoberieme, čo sa za týždeň stalo🙂.

taami
30. apr 2017

@reenie
Presne 👍

sykorkauhliarka
30. apr 2017

@taami myslim ze to ako dlho vam vsetkym trva najst si dokonalu pani na upratovanie svedci o vsetkom...samozrejme su aj svetle vynimky....poznam osobne zopar uz ex upratovaciek a nic proti nim nemam ..asi mali pokrk pristupu

taami
30. apr 2017

@sykorkauhliarka
Aha...čiže chyba bola v prístupe k nim...čiže oni dokonale upratovali ale nestačilo...zaujímavé...
Keď sú už ex upratovačky, treba im akurát fandiť, že si zrejme našli lepšiu prácu a mali na viac.

sykorkauhliarka
30. apr 2017

@taami nie vsetcky upratovacky natrafia na dokonalu "zamestnavatelku "

reenie
30. apr 2017

@sykorkauhliarka presne tak. Pretože naozaj niektorí ľudia si fakt mýlia ju so "slúžkou". Pani, čo u mňa upratuje má VŠ, práve ju diaľkovo dokončila, keď začala u mňa upratovať. Ale tento životný štýl jej /zatiaľ?/ vyhovuje. Má dosť času na deti, zarobí na slušný život. Ja si každého, kto robí dobrú prácu vážim. Ale naozaj viem od nej, niektorí stupňujú požiadavky, chovajú sa hnusne, neskutočne buzerujú a hlavne si mýlia bežné upratovanie s veľkým upratovaním.
Ale odmietajú zaplatiť viac, aj keď žiadajú časom viac práce. Ja som predtým si sama upratovala, tak viem, čo ako dlho trvá, som veľmi spokojná.

sykorkauhliarka
30. apr 2017

@reenie su take typy ludi co sa nestitia vyuzivat a zneuzivat....tvoja pomocnicka ma teda nervy zo zlata...

reenie
30. apr 2017

@sykorkauhliarka 🙂 vieš že ani nie.. zdrhá od takých, ale väčšinu má slušných a stabilných už roky

eliska13
1. máj 2017

@sykorkauhliarka to je co za primitivny nazor?moja svagrina pracovala v banke 12 tky v nakuponom centre piatky sviatky za 650 eur.Dala si inzerat na upratovanie ozvalo sa jej tolko ludi, ze pracu zanechala ma cas na svoje deti, upratuje doobeda vynimocne poobede.Zarobi viac ako zarobila v banke.nase deti budu tak pracovat a mat tolko povinnosti o 15-20 rokov, tak neapeluj, ze za nich bude upratovat upratovacka bude to bezna vec mat doma uporatovacku.Preco by mali zeny matky chodit cez tyzden domov o 17 potom ulohy vecera a v sobotu by mali stravit den upratovanim?ved kto byva v dome to je robota na ceky den nehovoriac o terase, kvetoch,zehleni, nakupe bezne domace prace utieranie prachu, podlahy....

eliska13
1. máj 2017

@terezka1947 a co sa moze stat? Ukradne Ti hodinky, zlato?to su veci, ktore si ukryjes.Vezme Ti nieco z bytu?uvidi spinave gatky v kosi na pradlo?Je to len taky cudny pocit, ze niekto mimo rodiny Ti nakuka do sukromia a vidi aj neporiadok, ale to Ta rychlo prejde, kde uvidis kolko casu si usetrila a ake to je oslobodzujuce prist domov do cisteho
@svetlana35 ja ju trocha aj chapem moja sestra ma kazdy den v inej rodine, keby chodila na obhliadky pride o peniaze za ten den.Mozno ste sa len zle pochopili a nechcela stracat cas.Kazde upratovanie je o tom istom, umytie okien, parapety, prrezlecenie pradla, vylozenie umyvacky, prach,podlahy,kupelna, polievanie kvetov...je vela mamiciek na materskej, ktore chodia upratovat neverim, ze nenajdes vhodnu🙂mozno ta bola naozaj pribrzdena🙂)

lula26
1. máj 2017

môžem sa opýtať žienok, ktoré túto službu využívajú, koľko za upratovanie platia?

juliet86
1. máj 2017

My sme v ba. Pani nam bola odporucena kamoskou. Som s nou spokojna. Chodi raz za dva tyzdne. Mam ju rada. Absolutne jej doverujem. Platime jej okolo 8 eur na hodinu na ruku v BA. Ma jeden uvazok za minimalku plus take fusky ako nas. Sem tam aj vo viedni. Sice maka ako srob ale tych 700-800 cisteho mesacne ma urcite.

eliska13
2. máj 2017

@lula26 Ba 5-6 eur okna sa platia zvlast

lucput
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucput
Autor odpoveď zmazal
Zobraz