Pomoc s ubytovaním pre utečencov

iviraj
22. mar 2022

Ahojte,
Potrebujem pomoc z ubytovaním pre utečencov z Ukrajiny.
Veľa ľudí je teraz v Bratislave, ktoré by potrebovali útočisko, najviac je matiek z deťmi.
Keď by bol niekto ochotný pomôcť z bytom pre Ukrajincov v núdzi, tak sa prosím ozvite.

Budem vďačný každému za pomoc.

maxxim
23. mar 2022

@iviraj ahoj, kontaktovali ma uz viacero ciiel ohladom ubytovania, kedze sme dali registraciu na ,, kto pomôze ukrajine" ale nic konkretne, iba ci sme pripravený a ci je to mozne...ci to stale platí...no nikoho nemame. Mozno je to len strata casu a skôr pomôcť tim, ktorí sú uz na Slovensku a nemaju isť kam? Neviem, či cakať az sa ozvú z tej organizacie alebo ako. Mame volnú dvojpostel a detskú postielku. V jednej izbe. Neviem teda sam ako pokracovať.
V domacnosti vie jeden clen po Rusky, a auto skrz prevoz je k dispozici. Toto sme zadali do ich kolonky. Dnes, dokonca volali z CR ale to sa mi zdalo, akoby si robili iba prieskum...

akvi
23. mar 2022

@maxxim inak toto je aj v našom meste, na jednej strane plno ľudí, čo ponúkajú ubytko, aj sa zaregistrovali a nik sa im neozýva. A na druhej strane plno hľadajúcich. Ja som už zainteresovana v dvoch umiestneniach, vždy sme pomohli po vlastnej linke. Mám pocit, že ten systém nefunguje ako má. Tí ľudia predsa nemajú čas čakať dni. Oni potrebujú nocľah hneď, ako prídu. Fakt je najlepšie sledovať skupiny na FB a skontaktovať sa osobne, nie čakať.

maxxim
23. mar 2022

@akvi ano, trocha tomu nechapem....pretože bol by som sj o pol noci vstal a na tu hranicu by som siel. Keď som to v TV videl a pocul ako to tam je...
Ok, chápem ze ich chcu držat organizacie pospolu, aby boli ako skupina vo väčsich centrach. Ale, tie centra sú už sväčša zaplnené a napr. Taka matka z dvoma detmi, alebo starsi ludia.... Su mozno len dvaja , traja a nemaju kam ísť. Mne príde ze organizacia bud nema personalne kapacity a nestíha, alebo štát nevytvoril podmienky pre ludí, ktorý to prerozdelujú...pretoze väčsina dobrovolnikov musi chodiť do prace a môžu iba vypomahať. Niekde nieco viazne, no na jednej strane chcem byť lojalny voči tejto organizací, na strane druhej, uz mesiac pozeram tie isté spravy no ludia čakajú....v radoch...
Či v tom nebude sj politika uz....

mogaa
23. mar 2022

@maxxim no dobrovilníkov z toho vyšachovali, momentálne organizáciu riadi súkromná firma ktorú poveril štát.....tak to ja vyzerá.....

lilke
23. mar 2022

@maxxim taktiež sme sa zaregistrovali, spočiatku sa ozývali, vždy niekto iný, prenocovali sme na 1 noc ďalej utekajúcich. A akonáhle sme ponúkli dlhodobé ubytovanie rodine dcerinej spolužiačky, ako by sa roztrhlo vrece s tými, čo chceli ostať dlhodobo, no všetci cez dobrovoľníkov, s ktorými sme komunikovali úplne prvý týždeň. Naozaj kdesi je chyba, mám pocit, akoby štát sa snažil najprv zaplniť štátne zariadenia.

maxxim
24. mar 2022

@lilke presne tak to je. A tá aplikacia rebbid, to nieke uz normálne.
My ponukame pomocnu ruku nezistne, priamo vo svojom dome,...ale aby mi niekto z hociakej firmy prisiel natacať dom ....to nie. Uz sa to vymklo z normalnehoa zdraveho rozumu...
Dom je zrekonstruovany, izba volna, 2 postele + detská postielka. To sme tam zadali.. ale natačať si firmou nehnutelnosť nenecham. Lebo v tedy mi to uz pride ze utecencom by išlo asi o nieco iné, nie o teplo ,,domova"...

maxxim
24. mar 2022

@iviraj ako by teda mala znieť odpoveď na Tvoju otazku..? Resp. Ako odpovedať na tvoju výzvu.. Ako mame pomôcť, keď nikto nevolá a nekomunikuje z xxx ludmi čo sa prihlasili...

lilke
24. mar 2022

@maxxim netušila som, že už to funguje "na realitnej báze". Premotivovani pseudomanageri. 🙄

loliki
26. mar 2022

@lilke My doma riešime práve túto otázku, čo je pre nich-odídencov-lepšia pomoc: keď je o nich postarané hromadne, v skupinách v štátnych zariadeniach, alebo keď sú roztrúsení po domoch a bytoch. Lebo jedna vec je poskytnúť posteľ a strechu nad hlavou a iná postarať sa o prácu, školu, úrady a vedieť poskytnúť odborné informácie ako ďalej majú postupovať. Tlmočiť, vybaviť papiere na úradoch. Máte niekto skúsenosti, čo po tom, keď sa niekto už nasťahuje?

judar
26. mar 2022

Ked ich zoberiete pod svoje strechy tak prv si SPRAVTE S NIMI OSETRENE ZMLUVY lebo ked sa ich budete chcet zbavit nebudu chciet a budu z toho riadne problemy hlavne ak to je pripad matiek s detma

iviraj
autor
26. mar 2022

@loliki záleží na tom, aký majú plánu odidenci
Keď oni sú tu iba na chvíľu, tak najlepšie je strecha nad hlavou a všetko, keď by chceli sa zostať na Slovensku, tak potrebujú aj pomoc z dokladmi, prácu, školy /škôlky ak majú deti

iviraj
autor
26. mar 2022

@judar prvé čo musíte sa dohodnúť to je termín na koľko môžte ubytovať utečencov (deň, týždeň, mesiac....), druhé je podpísanie Dohody o Užívaní Nehnuteľnosti, keď je to potrebné tak môžem ju poslať, je dvojjazyčná, čo je veľmi dobre pre Ukrajincov, pretože všetko pochopia

cajomila
27. mar 2022

@maxxim 😳 to už fakt nabralo tohto ducha s tou aplikáciou?

loliki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz