Maminy, ale iteckarky, hľadáme inspiraciu - ako by ste urobili projekt: čo je počítač?
Ďakujeme
Prosím, tie ktoré nechcete poradiť len chcete poúčať, nájdite si prosím inú tému
@autorka a projekt v akej podobe? na papieri alebo prezentácia? ak na papieri, tak vytlačiť alebo nakresliť pekné obrázky (vytvoriť si odstavce a ku každému pridať obrázok) a ak v prezentácií, tak otvoriť powerpoint a obrázky si vyhľadať. Osnova bude rovnaká a to začať históriou (prečo, ako, kedy vznikol pc, kto ho vynašiel), následne aké typy pc poznáme (stolový, superpc a pod.), aké časti má pc a načo sa využívajú. Potom už len načo je najčastejšie pc využívaný dnes (internet, práca, škola a skúste konkretizovať) a nejaké zaujímavosti napr. aký veľký bol prvý počítač na svete a podobne. Ale toto je tak zš do 7. alebo 8. ročníka ak to treba do vyššieho ročníka, tak tam by som toho pridala určite viac. 🙂
@cocolino234 je to piatak. On vôbec nemá rad projekty ako je toto. Nemá poňatia čo tam dať
@marci77 ďakujem
@marci77 ďakujeme
Zájdi do knižnice,je kopa kníh pre deti o počítačoch. Ako fungujú,kresby,obrázky....práve dnes som jednu deťom požičala. Krásne z toho urobí projekt.
@terezka1947 Hm, do zajtra
História počítačov, to piatakov nezaujíma. Skúste spolu pochodit po dome a hľadať, kde všade je počítač, odfotiť take zariadenia a dať aj úlohu spolužiakom počas prezentácie, v čom môže byt počítač, ako ľuďom pomaha
@julish ďakujeme za tip
@julish ale zaujíma.
@terezka1947 ďakujem
@terezka1947 vieš mi odfotiť prosím tá pár stránok? Ďakujeme
Prepáč,už som potom nebola na MK. A už to dnes odovzdávané?
@terezka1947 jasné, 19.00 sa začína robiť projekt rodiča pre dieťa do školy.
Keď ma 5tak problém napísať pár riadkov o počítači, tak to je smutné. Opísať ako vyzerá pc a naco sa používa+fotky, no...m
Autorke sa samozrejme ospravedlňujem, toto si určite nechcela, ale tak...
@martul nepoznáš moje dieťa, nič o ním nevieš, tak si nechaj moralizovanie pre seba !!!!!
@terezka1947 áno, ale inšpirovali sme sa už v inej knihe
@martul no,trošku autorku si zastanem.
Lebo....bohužiaľ,niekedy si dieťa "spomenie" na ulohu deň,resp.noc pred odovzdaním.
A vtedy či chce rodič,či nechce....musí byť pri takom malom dieťati aktívny.
@terezka1947 veď v pohode, ja len že 5tak nie je až také malé dieťa a pri takejto téme, nejde i slnečnú sústavu ani chemický pokus, ale opísať počítač?
Ale ok, možno má dieťa nejaký problém, to píšu mamičky v každej téme keď riešia úlohy namiesto svojich detí.
@martul si úplne mimo, ale nevadí
@terezka1947 on v niektorých veciach potrebuje trosku pomôcť
Mam tiez piataka, co vie si urobi sam. Ale s projektom by som mu tiez musela pomoct. Nic zle na tom nevidim. Snad bude jednotka ☺️
Môj je dosť samostatný piatak.
Ale potrebuje pomôcť so zdrojmi informácií...a s následnou kontrolou výsledku. A áno,často musím aj jemné naviesť,čo by ešte mal dopísať.
Druhá vec,už sa stalo,že zabudol na jednu prácu a vetu,spoločne sme ju robili večer o 21:30🙄s plačom 😂
skuste sa pridat do tejto skupinky, mozno tam nieco najdete na tuto temu😉
https://www.modrykonik.sk/group/12148/