Ahojte maminky,neviem ci mi tu niekto poradi,ale pozerala som uz vsade a vsade nieco ine napisane,mame doma noveho psika,civavu ma 2 mesiace,ale vazi uz 1 200 g co sa nam zda vela,kazdy vravi inak co sa tyka krmenia,vraj 50 g na den ini menej a tak,ak mate niekto skusenost prosim napiste mi ako ho mame krmit a ako casto aby sme ho moc neprekrmovali alebo nevyhladovali,budem vdacna za rady.. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 aj ako sa to spravne stupnuje alebo ubera pocas roka..
Prosim o radu,neviete kolko stoji cca nadstandart.izba na kramaroch?dakujem
@saska.t dakujem no my sme kupili eminent znacku pre nasho a davali sme mu 4x denne ako vravelo vela ludi a aj veterinar,ale asi to uz obmedzime lebo pribera moc rychlo..kupila som aj vahu aby som mu to vazila,no uvidime..
@adriana2301 genetiku vahou neovplyvnis casom sama uvidis kolko treba davat. Kazde krmivo ma svoju odmerku treba si pytat pri dalsom nakupe od predajcu 😉
Ok skusim,ja len preto ze predavajuca nam povedala ze velky urcite nebude,ale podla vahy mi kazdy tvrdi ze bude,no co lasku k nemu to predsa nezmeni,len mu nechcem uskodit,ale aj tak dakujem za rady..
@adriana2301 no ak nie je papierovy zaruku nemas nikdy ale nezufaj aj keby väcsi bol urcite ho budete lubit rovnako
@saska.t este je to male stena - neobmedzuj pocet krmeni, ked tak obmedz velkost porcie. my sme mali maleho ratlika a davali sme mu ranule podla navodu - presnu gramaz podla toho (nepamatam, kolko toho bolo :( ale boli to tiez lepsie granuje, hilsky a pod, na nich su presne tabulky vzdy)
@adriana2301 máme 5 mesačné šteniatko-fešáka, váži asi 1450g , dávame mu granule Royal Canin a tam je aj presné dávkovanie .... máme však odmerku,do ktorej sa zmestí 25g granúl a dostával 3x za deň ale nie úplne plné, no z tej poslednej mu vždy niečo ostalo, alebo sme mu museli zobrať to čo nezjedol ráno či na obed na nejaké 2 hodinky(aby mal prázdnu misku),lebo ak mal stále niečo v miske už ich nechcel :-/
v tomto linku sú granule, ktoré mu dávame , je tam tabuľka koľko by mal mať dennú dávku a na vrecku vzadu je napísané 2-5mesiacov/ 3x denne a 5-10 mesiacov/ 2x denne
http://www.royalcanin.sk/vyrobky/vyrobky/vyrobk...
Na tejto stránke sme našli aj veľa rád 🙂 ...a ešte ma napadlo,že sme sa dočítali že rastú do 8 mesiacov
@bodka13 velmi pekne dakujem za rady a hned aj idem pozriet ten link..
@adriana2301 no ono vela zalezi aj na genetike,aki velki boli rodicia,podla toho bude aj stena... Najjednoduchsie je kupit granule pre stenata malych plemien,kde je rozpis kolko g treba davat na den. Stenata sa krmia 2-3x denne 😉 Stena do dospelosti treba hlavne krmit kvalitne...