Pomoc s králikom

patulkaaaaa
15. dec 2021

Ahojte chcem sa opýtať a poradiť... Jedna pani darovala králika vzala som si ju vraj bude mať rok vôbec nedá sa pohladkat a kuse ma do ruky som zúfalá už 🥺🥺🥺 ako to napravím dasa este? Dakujem krasne za každú jednu radu ❤️

lucia147852
15. dec 2021

@patulkaaaaa no musí si zvyknúť, nič nerobiť na silu, poprípade skúsiť uplatit pamlskom. On ma stres, je v novom prostredí. Je to ziva bytosť, nie hračka.

jess_y
15. dec 2021

@patulkaaaaa hlavne nesil to hladkanie ak to zajo nechce. Ja som tiež dostala králika z druhej ruky, mala cca rok a trvalo niekoľko mesiacov, kým sa nechala pohladkať. Človek nevie, čo zažil v predchádzajúcej domácnosti, dôvera králika sa získava ťažko a hlavne je to proces na dlhší čas. Naša nás tolerovala po pár mesiacoch, prišla sa pomojkať, stalo sa z nej mojkadlo veľké a na začiatku to bola tiež hrôza des, ale napriek tomu si myslím, že jej dôveru sme si ani za tie 3roky nezískali, ona nás proste iba tolerovala a mala rada.

cosmic_origin
15. dec 2021

@patulkaaaaa Buď sa len bojí, alebo má agresívnu povahu, záleží od toho ako silno kúše. Ak len trochu, je to varovné kúsnutie. Mala som jedného naozaj agresívneho králika, čo ma chcel kúsnuť, aj keď som mu len dávala jedlo. Králiky potrebujú čas. Treba postupovať pomaly, aby si zvykol a veril, že mu nechceš ublížiť, keď si zvykne, tak príde sám, že chce aby si ho hladila.