Pomoc s faktúrou

8. dec 2024

Ahojte, šla som zaplatiť faktúru z telekomu a nemilo ma prekvapilo info o budúcej faktúre . V základnom paušále mám volania do všetkých sietí 200 minút, 200 sms plus nejaké dáta. Platím 27€ a nejaké drobné. Teraz mi ukazuje sumu nad rámec faktúry cez 70€ ! Mám v tom započítané doplnkové dáta, plus kúpu lístkov na MHD a predplatné nejakých aplikácií na Google play ,to je v poriadku, ale mám tam započítané aj cez 200 minút volaní do sietí. Toto nechápem prečo. Dnes mi prišlo upozornenie , že sa mi čoskoro minú voľné minúty a zrazu mám predvolaných aj ďalších 200 . Alebo to zle chápem a tých 27 € je tá bežná cena paušálu? Nikdy mi to takto ale neukazovalo

autor
8. dec 2024

A ešte doplním, že teda nad rámec tam mám dokopy nejakých 14 minút, aké to po zrátaní sumu 27€ nerobí. Mám 0,13 centov za minútu.

januska12323
8. dec 2024

Ja chápem, že toto všetko je nad rámec, nie?

valikasikulova
8. dec 2024

Asi by som zašla do telekomu, moze to byt chyba, keď si neminula svojich 200 ako môžeš mať ďalších 200 navyše...no alebo ti niekto volal z mobilu a nevies o tom, kukni si výpis čísel ci tam nebudú nejaké čo nepoznáš ak sa ti to da pozrieť, viem ze o2 ma taky podrobný výpis každú minútu každú sms

veronikaszabova
8. dec 2024

Ja mam t-mobile a v casti 'spotreba nad ramec" mam to, co platim naviac. Zvolaj si na infolinku a pytaj sa

autor
8. dec 2024

@veronikaszabova
@valikasikulova
@januska12323 ja to tiež chápem, že je to navyše, ale tých 27€ nemá byť veru za čo, keď toľko minút predvolaných nad rámec balíčka nemám. Zajtra tam budem určite volať, len som bola zvedavá, lebo malý infarkt keď som to zbadala

januska12323
8. dec 2024

Tak možno sa stala chyba, držím palce nech sa to vysvetli.

autor
8. dec 2024

@januska12323 v to dúfam, lebo 100€ faktúra takto pred vianocami fakt nepoteší... Ďakujem

maranco
8. dec 2024

Platíš veľa.
za 200 minút a 200 SMS stojí v Telekom sieti 8€ a na dáta si daj inú SIM kartu kde to bude tiež lacnejšie ako 19€.

zuzika87
8. dec 2024

Presne 27 eur za predplatené minúty a sms a nejaké GB je strašne veľa už samo o sebe, zajtra si tam zavolaj ak máš 14 minút nad rámec to isto nerobí takúto sumu... Alebo si skoč osobne ak máš poblízku predajnu

autor
8. dec 2024

@maranco v tom splácam aj zariadenie .

lenkahvh
9. dec 2024

hod sem fotku minulej faktury, ale riadnej faktury nie hentoho rozpisu, lebo to nie je faktura, ak este nemas tu sucasnu - lebo v minutach by nemali byt zahrnute zariadenia

autor
9. dec 2024

@lenkahvh nenapísala som, že je tam zahrnuté zariadenie. paušál + zariadenie k paušálu má mesačne stojí 27€ a nejaké drobné. To je nepodstatné, len som reagovala na komentáre, že zbytočne platím vysoký paušál ... Toto ešte nie je faktúra, lebo nie je vystavená. Toto je len suma nad rámec bežnej faktúry , ktorá mi je zatiaľ účtovaná a tu mám nezrovnalosti tie hovory. Lebo áno síce mám volané minúty nad rámec balíka ale len 14 minút nie 214 ako uvádzajú oni.

earlgrey
9. dec 2024

A už si tam volala?

autor
9. dec 2024

@earlgrey áno 😃 mám počkať na vystavenie faktúry, zaplatiť a potom reklamovať 😂

earlgrey
9. dec 2024

@autorka
Hrozné...choď do pobočky ak máš možnosť a nech ti vysvetlia tú faktúru atď. možno budú viac ochotní ako cez telefón

autor
9. dec 2024

@earlgrey povedala mi, že oni ešte nevidia info o budúcej faktúre a aj keby vedeli riešiť sa to dá len takto . Pôjdem tam určite, lebo mi o chvíľu aj viazanosť končí, aké za takýto prístup im asi len zamávam na rozlúčku

lenkahvh
9. dec 2024

mne vychadza, ze tych 27,54 mas svoju normalnu taxu, nie nad ramec. to budes mat na tej vyslednej fakture tak uvedene ako nulovu polozku, preto sa ta pytam, ako vyzera tvoja minula faktura, ja mam tiez kadeco rozpisane a polozka napravo je nulova

autor
9. dec 2024

@lenkahvh pri minulých faktúrach som to tam nikdy takto nemala písané, vždy v tej sume nad rámec bolo len to čo som platila mimo bežnej faktúry. Čiže nejaké nákupy v Google play, lístky z MHD, dátové balíčky navyše aj volania , ale vždy len to čo som reálne navyše prevolala. No uvidím na keď príde faktúra ako to bude.

lenkahvh
9. dec 2024

uvidis, ale ako pisal maranco, 27 eur je vela za tie minuty co mas, ja mam neobmedzene vsetky siete, aj data, aj zahranicie a platim 33 tusim, ale tak problem nemas to zaplatit, ked ides do vysky 75 eur

earlgrey
9. dec 2024

@lenkahvh Píše, že v tom spláca aj mobil 🤷‍♀️

maranco
9. dec 2024

Ak by si chcela ostať v Telekom sieti tak si dať Juro tam máš cenu 0.02€/minútu alebo SMS. A na dáta pozrieť balíčky alebo inú SIM kartu.

Ideálne ak si pozrieš posledné 3 faktúry a urobíš si do tabuľky koľko minút/SMS a dát minieš a k tomu koľko by to stálo u každého operátora s rôznymi variantami. Tak si vyberieš čo by bolo pre teba optimálne.

Videl som rôzne divné paušály kde sa ľudia nezamysleli čo reálne potrebujú a za čo platia. Platili tam zbytočne zo zotrvačnosti aj za to čo ani nevyužívali.

lenkahvh
9. dec 2024

@earlgrey ano citala som, ale to bude tak do 10 eur, cize za 17 eur ma 200 minut, mne sa to zda malo minut

earlgrey
9. dec 2024

@lenkahvh To áno. To je dosť málo. Moja mama má nekonečné volanie, nekonečné SMS, síce intetnet málo, neviem presne koľko, možno 1GB, ale ten aj tak nevyužíva, nekonečné volanie do EÚ a platí 20€ mesačne, v O2.

mariska1989
9. dec 2024

Môj názor je taký že tých 27€ je povedané normal za 200 min ale tebe tam píše už dávno navyše minúty . Takže skús si všetko spočítať koľko to vychádza dokopy či to sedí alebo máš o 27€ viac . Nad rámec prečerpanich minút budeš mať položku isto zvlášť. A možno by som zvažovala zmeniť operátora. Ja platím u O2 za mesiac 29€

mariska1989
9. dec 2024

Ja to mám takto . Data neminiem všetky lebo doma som na wifi

maranco
9. dec 2024

@mariska1989 keby si si dala O2 Radosť tak platíš 23€ za neobmedzené, ak by ti stačilo 200 minút a 12 GB tak platíš 12€

mk1111111111
9. dec 2024

veď to máš dobre, za 11,9 min nad rámec doplácaš 0,54 eur- teda, ak platíš 27 eur paušál za 200min.. ostatné sú iné poplatky - naviac- predplatné, 2x zatreté na červeno a 1GB dáta. Je to OK

mariska1989
9. dec 2024

@maranco mne to vyhovuje . Ja volám niekedy viac teraz mám akurát menej

autor
9. dec 2024

@mk1111111111 určite to nie je dobre. Toto je len suma nad rámec paušálu. Čiže ja zaplatím toto plus paušál. Oni mi nauctovali 211.9 minút navyše. Čiže by som musela prevolať 200+211.9 za dva týždne čo som fakt neprevolala.

maranco
9. dec 2024

@mariska1989 Neobmedzeno v rovnakej sieti máš o 6€ menej, v čom je vyhovujúce platiť 6€ navyše?