Zdravím, potrebujem kúpiť topánky môjmu strýkovi ale mám problém, staršia generácia používa úplne iné číslovanie, takže on nosí topánky č. 8 a ja popravde netuším aké číslo to je :D (nemyslim si ze by pouzivali anglicke alebo americke cislovania). Ja si to pamatam z detstva ze sa to tak hovorilo, ze mam stvorky, patky, ale neviem si to previest na sucasne pouzivane cisla. Moze mi niekto pomoct co je ta panska 8? :D Vdaka
@nelca84 ja som googlila, ale vsade su len prevody z EU alebo US cisel a ja neviem ci je to to iste. nechce sa mi verit ze by rocniky 1950 pouzivali americke alebo anglicke cislovanie.
@franzovamater moja starka je ročnik 36 a keď povie, že nosí 5-ky, tak tým myslí 38-ky, neviem aké iné číslovanie si ešte predstavuješ
@franzovamater tie naše veľkosti používané v minulosti sedia s uk veľkosťou, takže v tejto tabuľke to máš:
https://tave.sk/tabulky-velkosti-znacky/tabulka...
@franzovamater ja som mala po starom 7-7,5 (41) ("polky" sa uz zrusili) ,,takze muzske 8 bude cislo 42 alebo 43 No skor lepsie poradi predavacka v obuvi
@franzovamater google, ženy, použite najskôr google ... 8 je EU 42