V súčasnosti nás v Bratislave o pomoc požiadali tri ohrozené rodiny. Tri matky, ktoré žijú v zložitých životných podmienkach a o chvíľu sa ich situácia ešte o niečo „skomplikuje“, pretože privedú na svet ďalšieho potomka. Bez odborného sprevádzania a finančnej dotácie im reálne hrozí, že starostlivosť o deti nezvládnu a tie im budú odňaté. Takéto riešenie by nikomu neprospelo, naopak. Išlo by o krajné riešenie hraničnej situácie, na ktorom by sa podpísalo zlyhanie nielen rodičov, ale aj pomáhajúcich subjektov. Podajme im spolu pomocnú ruku, ktorá im dovolí uveriť, že aj nepriazeň sa dá prekonať.
To, čo tieto rodiny budú v dohľadnej dobe potrebovať sú predovšetkým predmety dennej spotreby ako:
• plienky
• mliečna výživa
• detská drogéria.
Ide o rýchlo spotrebovaný tovar, ktorý nie je v dnešnej dobe najlacnejší a bez neho sa nezaobídu.
Prvá rodinka: Už v týchto dňoch sa má mamičke s deviatimi deťmi narodiť ďalšie dieťatko. Vzhľadom na to, že rodina býva v podnájme s relatívne vysokým nájmom a manžel pracuje za minimálnu mzdu, aj základné nutnosti pre dieťa sú pre nich finančne nedostupné.
Druhá rodinka: Odchovankyňa detského domova sa v decembri 2012 bude tešiť už z druhého dieťaťa. Jej partner tiež vyrastal v detskom domova, a tak sú obaja bez rodinného zázemia. Hoci sa partner snaží rodinu zabezpečiť a udržiava si stálu prácu, viac než na život v sociálnej ubytovni to nestačí.
Tretia rodinka: Mladá mamička prežila detstvo v detskom domove a verila, že aspoň ako dospelá zažije fungujúcu rodinu. Dnes sa však ocitla v situácii, kedy sama vychováva dieťa a pod srdcom nocí ďalšie. Partner ju opustil práve v čase, keď najviac potrebovala jeho oporu.
Kvôli ochrane osobných údajov neuvádzame mená rodín a ani fotografie.
PROSTREDNÍCTVOM VÁS VIEME PODAŤ POMOCNÚ RUKU
Spoločnosť Úsmev ako dar pomáha rodinám v kríze, náhradným rodinám a deťom v náhradnej starostlivosti a tým, ktorí už opustili detské domovy a nemôžu sa spoľahnúť na oporu vlastnej rodiny. Nie je to ľahká práca. Vyžaduje si veľa odhodlania, porozumenia a odbornosti. Na začiatku vždy stojí konkrétny človek, dieťa alebo rodina, ktorá potrebuje pomoc. Našou snahou je, aby sa im dostalo náležitej podpory a starostlivosti. No ak má byť pomoc skutočne efektívna, musí otvárať novú perspektívu, nielen hasiť už vzplanutý požiar. Usilujeme sa preto ukázať naším klientom spôsoby, ako sa postaviť na vlastné nohy, ujať sa zodpovednosti za seba a svoje okolie. Ak sa to podarí, je to výhra pre nich aj pre nás. Ale bez podanej ruky to často krát nejde.
Potrebujeme pomôcť trom našim klientským rodinkám, ktoré čakajú prírastok a nemajú zvyšné peniažky na zabezpečenie plienok, mliečnej výživy a detskej drogérie.
Ďalšie informácie:
www.usmev.sk
web http://www.ludialudom.sk/vyzvy/620
konkretne info na usmeve, pripadne mliecko, vyzivy plienky a pod je mozne doniest na usmev na sevcenkovej 21 v petrzalke, kde ich mozete odovdat priamo ludom ktori su s tymito rodinkami v osobnom kontakte 😉
@digysa je to tam popisane su to rodiny s ktorymi sa pracuje resp. s nimi pracuju socialny pracovnici neziskovky teda je tam pomoc ktora sa snazi hladat riesenia pre tieto rodiny a to aj v spolupraci so samopravou atd... v drvivej vacsine ide o rodiny kde su ohrozene malolete deti a to tym ze by mohli byt vynate z rodiny a skoncit v domove neziskovka Usmev ako dar sa roky ci uz vlastne desatrocia venuje dobrovolnickej praci s detmi z detskych domovov aj s odchovancami z detskych domovov a v poslednom obdobi rozsirila svoje pole posobnosti aj na deti a ohrozene rodiny
ja nie som kompetentna a ani oni by ti tie informacie co ziadas neposkytli, ide tu o pomoc detom vo forme suseneho mlieka, vyziv, detskej kozmetiky
k vyhodnosti resp. nejakej tej rentabilite aj ked by som strasne nerada aby tato tema sklzla do tejto roviny tak nas stat a teda nas danovych poplatnikov stoji jedno dieta v detskom domove na jeden rok viac ako 13 000 EUR takze rozhodne je ekonomickejsie aby sa rodinam kde hrozi detom vynatie do domova venovali socialny pracovnici neziskoviek, ci dobrovolnici aby ziadne dieta tam ist nemuselo
a my ktori mame doma deti ktore si presli detskymi domovmi a nesu si nasledky na cely svoj dalsi zivot to povazujeme za dolezite ze ak je moznost a co len minimalna sanca aby sa dieta nedostalo do sukolia ustavnej starostlivosti tak to treba skusit
ak niekto ma zaujem pomoct i osobnym kontaktom zapojenim sa do dobrovolnickej cinnosti blizsie info cez IP
@maznacik007 S tym s tebou suhlasim. Treba im pomoct postavit sa na nohy, aby sa postarali o svoje deti oni sami (ked uz ich maju) a nie stat a nase dane.
Ale ja chcem vediet, ci sa s nimi aj diskutuje a informujete ich, ze take mnozstvo deti je zataz hadam pre kazdu rodinu. Davate im poucenie, ze by mali zacat pouzivat ochranu, ukazujete im na papieri kolko by musel manzel zarobit, aby "skromne" uzivil vsetk deti? Ja som si ista, ze oni nepotrebuju iba financnu podporu, ale aj urcite poucenie o hodnotach....
A tym ich nechcem nejako odsudzovat, ze maju vela deti....ale ked uz sa cudzi ludia rozhodnu pomoct, tak to znamema, ze oni uz nezvladaju svoje deti zivit....tym padom by im mal niekto vysvetlit, ze sa dostali na dno.... Lebo som si ista, ze ak ma niekto 9 deti a caka 10-te v zivotnom rozpolozeni, ake si opisala, tak urcite nepochopil zavaznost ich situacie...
...nič v zlom..ale keď vidím v akej som zlej životnej a finančnej situácii a hlavne v dnešnej dobe,kde človek žije "z ruky do huby"tak nerodím jak čerešňa preboooooha...sa kedy mienia zobudiť!
k rodine č.1. ste zabudli do zoznamu dopísať: ANTIKONCEPCIA + KONDÓM, neviem si predstaviť v dnešnej dobe živiť 9 detí a čakať 10.... Je to úplne nezodpovedné.... Sama mám dve deti, obaja pracujeme a nevyskakujeme si v rámci financií... preto si neviem predstaviť mať toľko detí....
Tretí prípad nechcem súdiť, nakoľko nepoznám bližšie informácie.
Druhý prípad, no ako keby ľudia vyrastajúci v rodinách dostali po dovršení dospelosti od rodičov zariadenú vilu, auto a nemali žiadne starosti. Myslím, že väčšina mladých rodín nedostane nič alebo len málo a tiež sa musí postarať aby mali strechu nad hlavou a neodvážia sa mať dieťa bez toho, že by si mali ako platiť strechu nad hlavou.
A prvý, no bez komentára, to už sú teda skvelý rodičia, absolútne nezodpovedný, neviem či by sa tie deti nenaučili viac v domove ako u takých rodičov čo sú absolútne nezodpovedný a majú deti asi len kvôli peniazom.
Ja momentálne na rozdávanie peňazí nemám, ale ak budem mať, to dám radšej na zvieratá, tie sú za svoju situáciu nemôžu ako takýmto nezodpovedným ľudom.
Ako baby prepáčte,ale niekto tu šlušne žiadal o pomoc a vy ste namiesto nejakej pomoci začali len a len nadávať,ani ja nie som v nejakej super situácii a nebudem tu riešiť prečo sa dostali do tých situácii,ale keby môžem tak pomôžem.Načo reagujete,keď nemáte záujem pomôcť?prepáčte ale nedalo mi to nenapísať.
@maznacik007 Mam par otazok k prvej rodine. Aki stari su rodicia? (aspon vekova skupina od-do). Planuju po narododeni 10-teho dietata este dalsie? Dostanu tito rodicia (okrem hmotnych statkov) a nejake poucenie o tom, ake su minimalne naklady na vychovanie jedneho dietata?
Idem si nieco precitat o vasej organizacii....