Pomoc maminke v núdzi

angel22
7. máj 2014

Chcem poprosit kto moze, alebo vie o niekom kto by mohol, chcem pomoct mamicke so 4detmi z Banskej Bystrice. Ak by ste mali niekto moznost ... matrac do detskej postielky, pripadne mliecko Sunar. Oblecenie sme nejake pozbierali, ale potesia aj hracky. Babatko sa narodilo teraz koncom aprila a je to dievcatko.

sissy27
7. máj 2014

@angel22 ahoj, možno by si mohla napísať viac aj o tej rodinke - trošku aj o tom, čo sa im stalo a prečo treba pomôcť a aj o ostatných deťoch či samotnej mamičke, aké majú veľkosti, čo by sa im zišlo, je tu dosť mamičiek s dobrým srdcom, ale bolo by fér, aby vedeli, komu pomáhajú 😉

angel22
autor
7. máj 2014

Neviem co by som viac napisala ... jedna sa o jednoduchsiu maminku, ktora ma psychicke problemy, snazi sa liecit a prosto sa stalo to, ze naletela 2 chlapom po sebe, obaja jej zmotali hlavu, spravili jej deti, ostali s nou kym im to vyhovovalo a potom sa na nu vykaslali. Deti maju 11,5,3 ( to su chlapci)2,a to posledne sa narodilo koncom aprila, obe dievcatka. Zije v podnajme, platby lata plata ako vie, pomahaju ako vedia aj jej rodicia. Jeden otec sice plati vyzivne, ale tak vselijako a aj z toho co by mal. si strhne za cestu za detmi alebo ked ich vezme na zmrzku a pod. Urady to uz riesia, ale tie jej nemozu dat ani financie, ani materialne veci, preto tato moznost. Nic extra.

sissy27
7. máj 2014

@angel22 jednoznačne vysúdiť výživné a pokiaľ ho nebude platiť povinný, tak má nárok na náhradné výživné od štátu - to je prvá a základná vec, ktorú by mala poriešiť skôr ako pýtať pomoc od cudzích... a nič v zlom, ale mala by zvážiť aj nejakú formu antikoncepcie, aby jej zase niekto nezamotal hlavu ☹ lebo nechať si spraviť 4. dieťa keď už pri treťom jej muselo byť jasné, že to nezvláda, je silná nezodpovednosť...

trasko
7. máj 2014

@sissy27 mozno nevysudi nic ako ja...ja som udala exa uz stvrty krat a nic!!!!ani peniaze ani basa.a nahradne vyzivne slavne????!!!! A kto ho vrati statu?dieta ked vyrastie?je to banda nepodarena tam hore a aj taky otcovia fuj ako som sa rozculila.nijak nepomaha stat takymto matkam 😠

sissy27
7. máj 2014

@trasko aha takže lepšie ani nevyužiť všetky zákonné možnosti ale rovno žiadať od cudzích, lebo to je najľahšie 😕 nič v zlom, ale keď sa chceš na niekoho hnevať, tak v prvom rade sama na seba, že si si nechala spraviť dieťa od takého chumaja, lebo nechce sa mi veriť, že až kým neprišlo na výživné, tak to bol jeden bezúhonný,slušný, inteligentný, seriózny, zodpovedný a skvelý človek, len zrazu sa niečo stalo... pokiaľ si svojprávna, tak za svoje konanie a svoje deti nesieš zodpovednosť ty sama, nie štát, ja nevidím dôvod, prečo by štát mal nejako extra pomáhať slobodným matkám (a to ňou sama som).

trasko
7. máj 2014

@sissy27 ty sa citas vobec?! a co vlastne mna riesis a posudzujes ked si sama slobodna matka?ja so LEN reagovala na vyzivne a nahradne vyzivne...ja moja zlata nemam posrate vyzivne od 2007 a nahradne som ani neziadala tak sa laskavo krot.mne ide o potrestanie toho chumaja,pretoze ON je nezodpovedny ja svoje deti vychovavam ako najlepsie viem ty pani dokonala

majca1581
7. máj 2014

@sissy27 najprv si chcela vediet voac o rodine ktorá potrebuje pomoc a teraz ked on nej vies tak vypisujes debiliny a utočíš na slušných ľudí... bud sa vrát k téme alebo chod si riešiť svoje problémy niekam inam lebo len robiš negatívnu energiu 😠

sissy27
7. máj 2014

@trasko ja som zakladateľke poradila, aké má dotyčná mamička zákonné možnosti a treba v prvom rade treba využiť vlastné schopnosti a možnosti, potom tie, ktoré ponúka štát a až keď toto všetko vyčerpá, tak potom je na mieste žiadať pomoc od cudzích ľudí... a ty tu začneš prskať a rozčuľovať sa nad tým, že tebe sa nepodarilo, že tvoj ex neplatí a nesedí a ja si mám po sebe čítať?? sa preber !! ak nechceš aby bol tvoj príspevok nejako komentovaný, tak si ho nemala ani písať, pretože toto je verejná diskusia a bude si sem prispievať kto uzná za vhodné či sa ti to páči alebo nie... a áno, som slobodná matka, vyriešila som si výživné aj exa "dala do laty", a to nie som jediná... ostatné majú rovnaké možnosti, netreba len fňukať a vykrikovať ako sa čo nedá, ale aj dvihnúť zadok a otvoriť si ústa na tých správnych miestach... len to žiaľ niektoré dokážu akurát tak anonymne v internetovej diskusii...

@angel22 áno, viem že sú prípady, kedy sa s ex pohnúť nedá, peniaze sú nedobytné, ale tak snáď sa táto diskusia nezvrhne smerom aký sa snaží udať @trasko, ale prídeme aj na nejaké riešenia a rady, ako dotyčnej pomôcť nie len materiálne, ale aj ju trošku nasmerovať v tom, kde čo a ako sa dá poriešiť... 🙂

trasko
7. máj 2014

@sissy27 ako ty dobre vies ze ta pani alebo aj napr ja a kopa inych uz neskusili vsetko co sa da.... ja nefnukam ani nevykrikujem ako sa neda takze tu nepis kraviny.hold asi sme viacere sproste,lenive a vyuzivame podla teba stat lebo tebe pani dokonala ide zivot ako po masle podla vsetkeho,ze? si trapna.

sissy27
7. máj 2014

@majca1581 aké debiliny? a na akých slušných ľudí ja útočím? pokiaľ viem, tak @trasko nie je ani zakladateľkou témy a už vôbec nie ona začala slušne, ale prvá sa tu začala ocapovať...
zakladateľke témy som slušne poradila, na čo má mamička v núdzi zo zákona nárok a normálne sa chcem baviť s ňou o tom, čo už využité bolo a čo ešte nie, prípadne ako ďalej postupovať... to niekto iný sa tu nevie vpratať do kože a obviňuje tu druhých za svoje chyby, tak sa ukľudni aj ty...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
7. máj 2014

@trasko ešte raz, pomaly a naposledy reagujem na tvoje prízemné príspevky - neviem o tom, čo dotyčná žena využila, nie je to tu napísané a preto sa na to pýtam aj zakladateľky, ak všetko bolo využité, tak sa môžem s ňou baviť o tom, čo sa dá robiť ďalej... ale s tebou nemám o čom, táto téma nie je venovaná tebe...

trasko
7. máj 2014

@sissy27 tak veru pomaly a este raz si precitaj moj prvy prispevok a veru nevies co vyuzila uz ale uz si mala pripomienky aj ku mne a privlastok Prizemne si odpusti a zopakujem teba draha -diskusia-verejna 😎

trasko
7. máj 2014

@fidka79 asi ked sa lieci na psychiatrii tak uziva asi aj lieky si myslim...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
trasko
7. máj 2014

@fidka79 to ja neviem v akom stave je,len som reagovala na ten sunar ... 😉

naturonline
7. máj 2014

Ahojte. Radi jej pošleme nejakú kozmetiku - šampóny, mydlá, sprchové gély, kozmetiku pre dieťa. Ak dostaneme adresu, radi prispejeme.

anatalia77
7. máj 2014

@angel22 tiez poprosim o jej adresu do ip,v juli budem mat 2 tyzdne dovolenku,tak ak by chcela,tak by sme sa mohli stretnut,nico vymysliet..
Pripadne,by som vedela poskytnut stravu aspon pre deti,aj tak budem vyvarat ako sialena..
Som z BB.

angel22
autor
8. máj 2014

Takze ma v prvom rade mrzi ze sa to tu zvrhava inym smerom. ☹ Matka vyuzila co sa da. Z otca ma strach, v minulosti ju napadol, takze hoci jej plati, tak su to smiesne sumy a ona nema silu to riesit. Odnat deti nie je take jednoduche ako si vacsina ludi mysli. ide mi len o dobrovolnu pomoc, kto chce pomoze, kto nie, v pohode. Netreba riesit. Ja osobne som zastanca kojenia, no maminka zrejme ma svoje dovody preco tak nerobi.