Pomoc, ex je na mne závislyý

31. máj 2021

Pomoc neviem uz ako dalej, moj ex sktorym som bola strasne kratko mesiac cca je doteraz na mne závislý a to uz preslo pol roka, neustale ma kazdy den cez fb kontaktuje vypisuje mi ze caka ze bude so mnou opäť atd ja ho ignoorujem ale to nepomáha on pise dalej , uz som mu to aj vysvetlila ze nech necaka ze bude s nim ale on si ide svoje, totalne mi dosral psychiku , neustale vyhrážky z jeho strany, obtazovanie, stalking cez internet (vsteky screeny vyhrazok mam v mobile) ja sa normalme začínam báť o svoj zivot ... pred par dni schvalili na sk zakon o obtazovani cez internet ako trestny čin zaco hrozi aj basa ... mali ste uz niektorá skúsenosť z obťažovanim a vyhrážanim cez internet??? Mam ist na políciu pomoze mi to ???pls pomoc

ella_price
31. máj 2021

Riešili sme to u brata. Bol to závažnejší problém ale pozri sem
https://www.eisionline.org/index.php/sk/ss-zlpa...

autor
31. máj 2021

@ella_price dakujem, takze dopúšťa sa trestneho cinu

whatever1
31. máj 2021

Napis mu jasne a strucne, ze este jedna sprava od neho a ides okamzite na policiu.

ella_price
31. máj 2021

Ak sa ti naozaj vyhráža a používa vety, ktoré myslíš, že by mala riešiť polícia... v inom prípade začni tým, že si ho zablokuješ na sociálnych sieťach. Ak to bude pokračovať ďalej a prekročí to hranice, môžeš ho udať.

obycajny
31. máj 2021

Vsade ho zablokovat,v ziadnom pripade nechodit sama hlavne vecer,povedat o tom celemu svojmu okoliu aby kazdy vedel aky je problem a varoval ta ak ho videl niekde postavat v tvojom okoli,ak pise vyhrazne maily,sms a pod. vsetko zalohovat,podat trestne oznamenie kde dolozis predmetnu vyhraznu komunikaciu,poradit sa s vysetrovatelom ci a ako sa da vybavit sudny zakaz priblizovania,poradit sa aj s pravnikom ak mas moznost.Asi tolko.

obycajny
31. máj 2021

(1) Kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

(2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) závažnejším spôsobom konania,

b) na chránenej osobe,

c) preto, aby inému zmaril alebo sťažil uplatnenie jeho základných práv a slobôd,

d) z osobitného motívu, alebo

e) verejne.

Zdrojový zákon
Zákon č. 300/2005 (Trestný zákon)
§ 360

autor
31. máj 2021

@obycajny v správach mi obtazujuco píše ze som len jeho žena nikoho ďalšie nemozem byt atd on zije v tom ze ja som jeho frajerka sam si v hlave vytvara nerelane veci, vyhrážal sa ze vybaví kazdeho mojho kamarta, a ze mne vyrazi zuby , a ze ci ma mkje fotky zverejnit na internete

autor
31. máj 2021

A vyhraza sa aj že vsetkym mojim známym si o mne povymysla ze som ku... atd, sirit o mne nepravdy a chce mi poskodit meno

kubkovamama
31. máj 2021

Niečo podobne sa mi stalo, ale islo o sms, po x upozorneniach som sa nerozpakovala ist na policiu. Az 2 krat, raz nepomohlo. Na co este cakas. Neviem, príde mi to, ze mas malo rokov a tvoj ex tiez..?

autor
31. máj 2021

@kubkovamama a pomohla ti policia ?? Mam 23 a on 30

obycajny
31. máj 2021

Hore som ti napisal zakon,hor sa na policiu.Este jedna vec,ak sa nahodou stane,ze by ta sledoval na ulici alebo za tebou kracal,okamzite vyvolaj cirkus a zacni jacat a kricat o pomoc,malo by to pomoct ho zahnat v tej chvili,to preto ak by mal nahodou vo vrecku noz alebo nejaku inu zbran.Kup si aj slzny sprej a nos vo vrecku.Predavaju aj take pipace ktore ked aktivujes zacnu strasne nahlas pipat a pachatel ujde.

whatever1
31. máj 2021

Mne osobne pomohlo pohrozit ako som pisala vyssie. Od vtedy svaty pokoj, vedel ze to myslim vazne. Hlavne pred nim "neutekaj" ,nediskutuj s nim, neodpovedaj mu. Iba mu oznam ze jedna jedina sprava a letis na policiu.

autor
31. máj 2021

@whatever1 ked mu napisem ze idem na políciu tak sa z toho vysmieva , ze nikto nezisti ze to pisal on a blbosti

deti95060810
1. jún 2021

to vážne ti napísal? Tak to potom je dosť nerozumný .... predsa číslo mobilu - sms správy a majiteľ čísla sa dá zistiť.... 😉

alaguema
1. jún 2021

prečo si ho doteraz nezablokovala?

hacula1816
1. jún 2021

neskusila si si zmenit cilo, zablokovat ho vsade kde sa dalo? mozno sa ti vysmieva len preto, lebo veri, ze si dost slaba na to, aby si nieco take spravila, no to by ta k tomu si myslim mohlo poriadne nakopnut. oni vedia velmi dobre taketo veci pozistovat, takze si nemyslim, ze by s tym mali nejaky problem

kubkovamama
1. jún 2021

Jasne,zavolali si ho a to necakal,aj to ma svoj efekt,ani ten tvoj predpokladam necaka,ze sa budes intenzivne branit tak si dovoluje,lebo vie,ze moze.Dostal napomenutie a pol roka bol pokoj.Druhy krát uz som necakal a isla hned po par sms,dostal pokutu.A odvtedy nevypisuje.Lenze ja som stara korcula a mame spolu syna uz veľkého.Obcas napise nejaky vykrik do tmy,ale to uz kaslem na to,moj manzel ho vie uzemnit v pripade potreby.Ja byt tebou sa nekaslem a idem to podať,ked uz nic aspon sa zlakne,predvolat ho musia

krisbar
1. jún 2021

A preco.ho uz davno nemas zablokovaneho?!? Dnes je to na 2 kliky.

elizabet173
1. jún 2021

na čo mu píšeš, že ideš na políciu, keď to neurobíš? Veď on si z teba robí dobrý deň. Rovno tam choď, nezabudni doma dôkazy a hlavne ho všade zablokuj

whatever1
2. jún 2021

Kolko mas rokov? To co robi je tresny cin, vyhraza sa, obtazuje ta, stalkuje...vysmial ta lebo neveri ze na policiu pojdes, lebo uz davno by si isla keby si chcela. Chce mat nad tebou moc a asi mu to robi dobre ze s tebou zameta, ked ta uz nemoze mat inak, tak aspon takto. Chod na policiu nech tam maju o tom zaznam, bude to len v tvoj prospech a verim tomu, ze mu nebude stat za to v tomto pokracovat a vyrabat si dalsie problemy. Ja by som este bez vycitiek vyhladala jeho blizkych(mamu alebo surodencov) a konfrontovala ich nech ma hanbu ako svet.