Dobrý deň. Chcem sa opýtať mám strašný strach od zubára. Keď som bola malá tak som mala zlú skúsenosť so zubárov. Mala som asi 12r. A miesto zlého zubu mi vytiahol zdravý bez injekcie. Zuby mam v zlom stave hlavne predné potrebujem nový zub a aj samozrejme vŕtanie.. Poraďte mi ako prekonať strach 😱 Vždy keď vojdem do ambulancie spanikarim.. Neviem sa zbaviť toho strachu. Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti keď mi pychne injekciu bolí to aj vtedy? Ďakujem za odpoveď
@mejbelyn1994 mne sa v 12 stalo nieco podobne, ked mi zubar vrtal v kuse asi pol hodinu a to som povedala, ze k zubarovi uz neidem. Ale zacal sa mi robit na prednych kaz a musela som... Isla som s placom, ale zubar mi hned dal injekciu. Akoze injekcia zaboli trosku ale potom uz nic nie je citit, a do dnes chodim k zubarovi s respektom ale sadam do kresla a zubarka uz vie, ze len s injekciou a ona si moze kludne robit to treba... Drzim palce... S injekcia boli podstatne menej ako vrtanie. A este tip. Ked mi robila velke kazy, a citila som ze injekcia vyprchava tak som si vzala tabletku od bolesti a bol klud.
Ked pichne injekciu citis len tak boliet neboli... ak nedokazes strach prekonat skus sa informovat o narkoze...urcite si daj zuby do poriadku.nielen.z estetickeho ale hlavne zdravotneho hladiska
@mejbelyn1994 injekcia je od toho aby ta to nebolelo🙂 Keby si aj po nej citila trochu bolest tak povies a este ti dopichne.
ak chceš vyskúšaj hypnózu, sesternica sa tak zbavila klaustrofóbie, stačilo jedno sedenie
@mejbelyn1994 Ja som u zubára bola 2 krát za život... A to len kvôli vytrhnutiu zubu a na vŕtanie...Zo zubami problémy nemám... Treba si ich umývať každý deň.Ked pychne inekciu, tak to nebolí 🙂 Pocítiš iba pich a hotovo...
@mejbelyn1994 ahoj,ja mám panický strach zo zubára.zubarka čo mám teraz je známa a už len keď idem na preventívnu prehliadku tak sa rozplačem (som dospelá žena,ale neviem si pomôcť)..ak mi má niečo robiť tak mi musí umrtviť zub a až potom môže niečo robiť.inekcia štipne a potom nič nebolí..ak ti to umrtvi tak to dáš 🙂