Pomerian Boo Mini

luivetakas
14. aug 2021

Ahojte baby ma niekto psíka pomeriana? Zvažujem kúpu, chcem sa opýtať akú má povahu a či vychádza s deťmi? Syn má 4 roky.

karhu
14. aug 2021

znama si ho zaobstarali k pubertakovi a 5r synovi, po par tyzdnoch ho predali
psik je to pekny, no temperamentny, ako kazdy spic
tu je to rozpisane pekne - https://vsetko-pre-zvierata.sk/pomeranian/

luivetakas
autor
14. aug 2021

@karhu ďakujem ti, úplne super rozpísané..

luivetakas
autor
14. aug 2021

👉 Ak by ste vedela niektorá o predaji šteniatka budem rada keď mi napíšte. Ďakujem

lula313
14. aug 2021

Žiaden mini, mili, micro pes neexistuje. Pes má len jeden štandard a tieto označenia používajú mnozitelia, aby zatraktívnili predaj ich krížencov. Boo je označenie strihu srsti, tiež to nemá s názvom rasy nič spolocne.
Kupila si ho suseda, bez Pp. Samozrejme má z toho 14 kilového orecha, ktorý sa vôbec nepodobá na pomeriana. cely deň len steká a snaží sa všetkých posexovat.. takze určite si naštuduj niečo o plemene a potom prečo nekupovať psa bez Pp.

lindusss2016
14. aug 2021

@luivetakas ale hlavne žiaden mini pes nie je moc vhodny k malym detom 🤷‍♀️ tieto male pokrizene plemena trpia roznymi chorobami...

luivetakas
autor
14. aug 2021

@lula313
@lindusss2016
Ďakujem baby, akurat o ňom čítam tak som už viac v obraze 🙂
Tak teda za tie prachy ho budem riešiť pravdepodobne len z chovnej stanici nech mám istotu.

rooberta
15. aug 2021

Velmi ustekane psiky, rovnako ako spice. Kamoska ho ma, tiez som ju varovala pred kupou, nepocuvla. Teraz ma doma ustekane male klbko, ktore nenavidi kazdeho obzvlast deti, tie by hned pozabijal.
Ja by som na tvojom mieste vybrala kludnejsie plemeno.

danusskaaa
15. aug 2021

@luivetakas majú ho moje dve susedy. Jednej pes pes sa nevie dočkať kedy k nemu prídu deti. Naháňa ich, akože hryzie a doslova miluje keď sa s nim trhajú a škrabkajú ho. Druhý je presný opak, este len kolo neho nejaké dieťa prejde a ide sa uštekať a uzúriť k smrti. Asi som nepomohla. Ale vela záleží od výchovy. Prvý pes bol od šteniatka s detmi druhý je vychovávaný dospelakmi asi to ovplyvnilo aj povahu.

katpox
15. aug 2021

Pomerian je to spicovite plemeno, netreba ratat, ze bude velky kamos s detmi, kolegyna ma pomeriana a ako spominali, je to ostry psik, ja som si to 3kilove klbko nedovolila pohladkat,... Ja mam 9rocneho maltezaka a dvojrocne dieta a teda maltezak je ozaj dobrak k synovi, necha so sebou manipulovat, jazdi po nom s autickami, necha sa synkovi krmit z ruky, ked sa maly hra na koberci psik si vedla neho lahne a spi pri nom.

acer11
15. aug 2021

@luivetakas hlavne pozor na starostlivosť o srsť... dosť náročné 😉

gdpr
15. aug 2021

Ako vychádza s deťmi je individuálne a povahu bude mať takú ako ho vychováte

fiffinkaa
15. aug 2021

Susedka má, steká hlasno, k malým deťom nie...ja keď ho vidím to je stále len spic o trochu hunaty, v dedine kde som bývala ho mali v každej druhej bránicke ako trhac a obranar..povaha jedovatá ako čivava.

luivetakas
autor
15. aug 2021

@fiffinkaa fakt? A to sa bavíme o pomíkovi v hodnote cca 3000€?

taskataska
15. aug 2021

@luivetakas Taku hodnotu ma len z overenej chovky, ze sa bezne vyskytuje cosi podobne v kazdom valale s tym nema nic spolocne. spicoidne psy su medzi orechmi dost rozsirene

fiffinkaa
16. aug 2021

@luivetakas áno bavíme sa o pomeranianovi, kupovanom v Maďarsku s PP.

fiffinkaa
16. aug 2021

@luivetakas na dvore sú ale nemecké špice a nie drahi pomovia samozrejme, no ja v tom veľký rozdiel nevidím, povaha rovnaká len štekať a hrýzť a v zhlade minimálny rozdiel. Susedka ma tiež že mini, ale mne to príde ako normálne stredné plemeno..skratka plemená mini sú len za obdobia šteniatka a potom ti vyrastie normal pes..a bez PP by som nekupovala ak nechceš mať doma 10 kg ustekanca.

luivetakas
autor
16. aug 2021

@fiffinkaa presne tohto sa bojim, že vyvalíme za neho tisíce € a vôbec nebude mini..

fiffinkaa
16. aug 2021

@luivetakas verím, my sme chceli takto pudlika toy, nesmrdi neplzne, inteligentný..ale presne tohoto sa bojím aj ja že ako bude vyzerať v dospelosti, lebo ho má jedna známa a tiež je vysoký...skratka toy a mini neexistuje..len šteniatko. hmm no to ti nik nezaručí asi ani tie PP aký bude veľký..všetko záleží od veľkosti rodičov a predkov..alebo by som kupovala väčšie cca 6 mesačne...ale teda už to nie je tak rozkošné ako šteniatko.

petrofka
16. aug 2021

@luivetakas tieto krasne minipsiky sa hodia k mladym ludom bezdetnym. Takym, co okolo nich budu skakat ako okolo svojho dietata. Ja stale odporucam do rodin s detmi pokojneho psa, co najpovodnejsie a nepreslachtene plemeno (kvoli tomu, ze nemaju ziadne choroby). Zlaty retriever a labrador su krasne a budu vas milovat, no maju strašne problemy zdravotne (aj tie z chovnych staníc). Určite by som k detom nebrala špice. A ani ziadneho minipsika, su dost utocne. Zovšeobecňujem, viem. Asi tiez nebehate kazdy den desiatky kilometrov, aby ste mohli mat pracovne a tazne psy. Skuste pozriet niečo poľovné. Sú mali, dobre cvicitelni a verni.