Pomeranian mini

zuzana9415
26. feb 2023

Ahojte, ma tu niekto psika pomeranian mini? Velmi sa mi paci. Akej je povahy?

bloger
26. feb 2023

Mierna a láskyplná povaha robí z týchto psíkov skvelých spoločníkov do rodiny s deťmi. Najmä pre staršie deti bude pomík báječným kamarátom.

drzaopica
26. feb 2023

@zuzana9415 aktivny, ustekany cholerik

belllinka
26. feb 2023

Susedia maju, je to jeden ustekany nervak

belllinka
26. feb 2023

@bloger si skopiroval z nejakej stranky? 🙂

loginexistuje
26. feb 2023

ustekany cholerik

loginexistuje
26. feb 2023

vobec neni vhodny pre male deti nema rad manipulaciu s nim od deti

bloger
26. feb 2023

@belllinka Ako inak sa dá dopátrať k informáciam samozrejme. Uštekaný je každý pes. To sa nedá takto zovšeobecňovať.

belllinka
26. feb 2023

@bloger napr. z vlastnej skusenosti. A ustekany nie je kazdy pes. Tieto spicovite plemena su ale extrem

bloger
26. feb 2023

@belllinka Nie každý musí mať osobnú skúsenosť. Nemal som takého psíka nikdy. Je ale veľmi milý a pekný. Tiež sa mi páčia aj také čo vyzerajú ako ovečka.

gejb
26. feb 2023

@bloger na internete si to vygoogli každý, takže tvoja odpoved ma nulovu výpovednú hodnotu. Autorka chcela osobnú skúsenosť, na to slúžia fóra...dokonca aj toto kde si teraz.

loginexistuje
26. feb 2023

@bloger ale naco pises ked nemas osobnu skusenost s takym psikom a este uplne mimo to ze si videl na obrazku nejakeho psa je irelevantne

ropucha6
26. feb 2023

Aky mini? Pomeranian je len jedna velkost. Hlavne si kupte psa s PP, lebo pri tychto spicoch nikdy neviete, co vam z toho vyrastie. Ja co som mala v okoli, boli prave prekvapivo priatelske a menej ustekane, tak asi zavisi od jedinca.

bloger
26. feb 2023

@ropucha6 úplne s tebou súhlasím. Konečne rozumný názor.

syslik81
26. feb 2023

ja mam sice spica ale to je v podstate to iste uz ich nazyvaju rovnako .. rozdiel je len mierny a hlavne v polznuti jeden plzne a druhy nie .. kazdopadne ano su to ustekane psy,ale zalezi aj od povahy a cychovy .. ta moja ani neviem ze je .. neznasam hluk a tak bola aj vychovana .. deti miluje ludi miluje .. ide za kazdym kto ju bude hladkat a mojkat .. vzdy bola pritulna mila a v zivote nikoho nepohryzla .. ale nto neznamena ze aj ty budes mat rovnaku povahu u psa ... ludia ti mozu poradit v starostlivosti,vychove etc ale nik ti nepovie nic k povahe ...

syslik81
26. feb 2023

mini-trpazlici je prave spic ..ma niekolko velkosti mini,stredny vlci velky .. pomeranian je jedna velkost .. vyzor -spic sa podoba na lysku a pom na medveda.. spic ma srst jemnejsiu s podsadou co plzne a pom drsnejsiu bez podsady .. spic sa nestriha pom ano-ak chces a tazsie sa cese ... skus si najskor daco nastudovat nez kupis aby si nekupila jedno a nechcela druhe ...

janetinka27
26. feb 2023

@bloger ahoj, aj mne sa velmi paci. Ked ho niekde vidim, vzdy si ho obzeram. Ja mam klasickeho bieleho nemeckeho spica. Spice su ostrejsie,vsetko ich vyrusi,su rychle,stekaju a obcas aj hryzu 😄 ale aj tak by som nemenila. Naozaj vedia byt laskyplne ku svojim majitelom, kamaratske, hrave, vesele,su akoby vecne mlade. Nas je posadnuty nosenim lopticky,zotročí si hocikoho,len aby mu ju hadzal 😄

mk1111111111
26. feb 2023

@syslik81 to mas pravdu, vela ludi si mysli, ze pomeriana kupi za par eur na bazosi. Trosku pristrihnu spicovi "ofinku" a maju pom.

janetinka27
26. feb 2023

@zuzana9415 este by som dodala, ze cudzi ludia, ktori poznaju spica z okolia, vidia skor jeho zle vlastnosti: steka a je to nervak. Preto ti vacsinou napisu, ze je to nevhodny pes. Je to pes vacsinou nedovercivy, sluzi ako alarm, na vsetko reaguje, je stale v sluzbe. Nie je to pohodlny ani naivny pes. Ale k majitelom ma pes tento uplne iny vztah, je priatelsky, oddany, hravy, aktivny v rodine, naviazany na majitela. Ale tuto stranku psa pozna vacsinou len clovek, ktory takeho psa ma. Nas mal traumu ako malicke steniatko so susedovymi detmi,ktore preliezali plot a brali ho na ruky a jasili ho nasilu. Ked pridu nezname deti, vyhyba sa im, obchadza ich z dialky, lahne si pod krík. Blizkym detom nosi lopticku, ale hladkat sa nechce.

cafelatte
26. feb 2023

Pomik je mily hravý pritulny veselý, aspoň ten náš a je skvelý k deťom, lebo je trpezlivý. Naš ustekany nie je, nakoľko bývame v dome kde fakticky nie je nič počuť, tak ho nemá čo rozrusit. Veľmi rád si vyberie svojho panička a už sa ho nezbaví, čaká ma aj pri wc, sedí pri nohách, je strašne verný, zaľúbený.

zuzana9415
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
26. feb 2023

@zuzana9415 aj Paľo Rusko má, teda mal 😉

syslik81
26. feb 2023

@zuzana9415 aj tu zalezi od povahy ...moje dve spolu vychadzaju ..lepsie povedane sa respektuju ..

pomeranianlover
21. júl 2024

Hravá, priateľská, verná.. jednoznačne odporúčam lepšieho psíka som nikdy nemala. No neodporúčam kupovať bez PP. Psík s PP sa pohybuje pre predstavu od 2000€/50 000kč smerom hore záleží na farbe aj rodokmeni a pod.

Pozor ale aj na chovné stanice kde Vám prezentujú “pomíky” a v kúpno predajnej zmluve je Trpazličí Špic. - prvý rozdiel je že nebude mať tak chlpatú hlavičku ako si predstavujete (na šteniatku ťažšie rozoznateľné) a vidíte na fotkách na internete, má inú strsť(jemnú) pomeranian ju nemá úplne jemnú na dotyk. Pozrite si chrup či nemá krivé zuby alebo predkus, prípadne ak ho kupujete staršieho ako 7mesiacov či mu vypadli všetky mliečne zuby, prehrabte mu srsť či nemá na pokožke šupinky, otočte si psíka a pozrite sa mu na bruško či je všetko v poriadku .. ak je to psík skúste nahmatať či má obe “gulky” dole 🙂, je veľa vecí na ktoré pozerať ale toto je taký základ. Ktorý by Vás neskôr mohol stáť veľa peňazí.

Je veľa chovných staníc kde majú Pomíky na peniažky, nešetrite časom a zájdite sa pozrieť na viac miest nie len jedno. Aby ste videli ako to kde funguje a zároveň každý chovateľ sa pozná 🙂. Dozviete sa aj od nich “kadečo”. Ja osobne neodporúčam stanicu v Púchove už by som si ďalšieho psíka odtiaľ nekúpila to je môj osobný názor a skúsenosti. Nezáujem stanice o psíka po uskutočnenom predaji, psík trpel na “chodenie dokola” takže musel byť zavretý v klietke v malom priestore a nie tak ako to pani majiteľka prezentovala, ignoroval iné psy, bál sa sáčkov do koša takže nemožné ísť vysypať smeti so psom, bál sa cudzích ľudí(nestrážil). Mal krivé zuby,problém s očkami stále návštevy u zverolekára, tráviace problémi mohol jesť len granule … treba si naozaj premyslieť odkiaľ sa psík kupuje dokonca aj keď je s PP 😁. Skúsenosti.. no ale člena rodiny by ste už nemenili je to člen rodiny ale za tie peniaze a PP nečakáte že Vám zverolekár povie no ale to je viac špic ako pomeranian nechapem že pani ich predáva ako Pomeranianov, to isté v salónoch a dokonca aj majitelia Pomeranianov Vám na psíka povedia že je to špic, ušká taktiež má cca 4cm..

Osobne sa mi páčia chovné stanice na slovensku ako je napríklad Mariadolf vždy keď sa mi páčil Pomík na ulici tam bol odtiaľ, táto pani má nádherné a vychované psíky ale nie každému ich predá a cena je vždy fixná či prídete na Ferari alebo Felicii, to isté v CZ aj tam sú veľmi pekné Chovné stanice s 20ročnými skúsenosťami… nenechajte sa napáliť keď už idete platiť za psíka ktorý má svami stráviť viac ako 10 rokov života 🙂