Oba psíky patria k menším bytovým plemenam. Vedel by niekto poradiť ktoré plemeno samozrejme s PP, by bolo vhodnejšie z hľadiska:
plznutia/ obe sú dlhosrste s posádkou, pom je hunatejsi
stekania/ sú obaja agresívny, ochranarsky?
Povahy/ či je to hravý psík veselej povahy.
Ďakujem za skúsenosti. Psík bude žiť v byte s tým že často pracujem HO, s venčenim ani samotou problém nebude.
@syslik81 ďakujem, rozumiem dobre špic plzne a pomeranian neplzne?
@bambulienka25 ďakujem, tak to ma teší..stretla som sa skôr s názorom že čivava je útočná atď..ale pozrela som si pár videí a zdá sa mi milá rovnako ako pom, ten mi príde doslova veselý. Je ťažko sa rozhodnúť. Môžeš sa spýtať ako je to s plznutim civavky?
My máme civavu ale kratkostrstu a je to najlepšia rána za mňa na svete apson ta naša je to brutálny člen rodiny nesteka neutoci je úžasná preto sme kúpili teraz ešte jedno 2 mesačne stena no uvidíme snáď bude taky dobrý ako staršia
ano ... pomeranian ma srst taku tvrdsiu - neake chlpy mu padnu ale je to minimum .. no je tazke najst naozaj kvalitneho chovatela co ich nemiesa -spisa s pomeranianom alebo dokonca som uz videla aj civavu s pomeranianom tzv pomci .. a zial aj papiere sa daju zfalsovat ale to je uz na chovatelovi a jeho profesiobalite ... kazdy maly pes je utocny -su male ludia na ne slapu psy si z nich robia hracky .. maju strach z vellkych veci-tak utocia aby o sebe dali vediet .. vsetko ssa vsak da vychovat a naucit ... kazdopadne civava je viac skladna mensia a aj sa menej doziva ... treba viac dbat na spravnu vyzivu
@michalka4193 prosím vás a z hľadiska plznutia? Dá sa zvládať? My sme mali kedysi fr.buldocka krátka spicata srsť a bol to horor..oblečenie deky gauč..srsť všade...do toho by som už nikdy nešla..návšteva keď došla v čtmavom oblečení amen tma.
To je ťažko dačo idú chlpy ale veľmi málo ma 2 roky ale ma tmavo. Hnedú srsť kamoška ma svetlu a ta viac plzne
cert jak dabel ... pomeranian je viac odolny a priebojny civava bojazlivejsia... spic/pomeranian je vraj ustekany ale tiez zavisy od povahy moja ani necekne len semtam .. je uz stara tak je viacmenej gaucovka akurat tej srsti ma viac ako cicavaa a ukakanu rit mava castejsie .. za mna je lepsi pomeranian -aj krajsi ...ale to mas jedno ak sa rozhodujes medzi tymito dvoma- pomeranian -original nie spic neplzne ...