Pomaturitné večerné štúdium - pedagogika

septemberkl
20. feb 2017

Absolvovali ste niekto pomaturitné večerné štúdium? V akom odbore a aké máte skúsenosti s uplatnením? Chcela by som otvoriť túto tému pretože rozmýšľam o uplatnení po materskej dovolenke, mám len strednú odbornú školu, ale v odbore ktorý som vyštudovala pracovať nechcem a ťažko sa mi v tom odbore aj zamestnáva. Ja konkrétne rozmýšľam nad večerným štúdiom pedagogiky. Poznáte niekoho kto sa s takým typom štúdia aj zamestnal v odbore, pretože väčšinou čo pozerám tak sa požaduje vysoká škola.

julia17848
21. feb 2017

Ahoj. Skúsenosti nemám ale tiež som o tom rozmýšľala. Konkrétne o daňových službách, to si môžem urobiť ak máš ekonomickú s maturitou, obchodnú a pod. Ty aby si študovala pedagogiku musíš mať aj SŠ také zameranie, aspoň tak som sa dočítala na stránke konkrétnej školy. Skús si popozerať stránky skol, ktoré majú možnosť takéhoto štúdia, tam býva bližšie info a keď nie tak napíš mail a spytaj sa rovno niekoho kompetentneho. Lepšie ako hľadať informácie, kadejaké tajto, čo ani nevieš koľko je na tom pravdy. Ja som tiež pozerala pedagogiku, ale predškolskú samj zdá, už to bolo dávnejšie... Ťažko povedať či ti to pomôže pri hľadaní práce v odbore, je pravda že hľadajú VŠ vzdelaných II. Stupňa.... Možno v nejakej súkromnej škôlke alebo skôr v centre voľného času.... To ťažko povedať. 🙂

julia17848
21. feb 2017

A nevšímaj si tie preklepy píšem narýchlo mobilom

jjuliaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kasokri
24. feb 2017

@jjuliaa nato , aby si robila v ms ti stačí aj stredná škola. Zistovala som si to na ministerstve školstva. Stačí, ak si urobíš nadstavbu pedagogickú. A potom, či si urobíš Vš aspoň 1.stupeň predškolskej a elementárnej pedagogiky je na tebe. nevyhodu vidím tu takú, že na take miesto je veľká tlačenica a známosti samozrejme závažia. Ale veľa zdaru vám želám.....

septemberkl
autor
24. feb 2017

@kasokri dakujem za informaciu. ved to si prave myslim aj ja, ze na take miesto asi bude tlacenica a prednost bude mat asi niekto s VS, co je samozrejme. dakujem za info.

septemberkl
autor
24. feb 2017

@jjuliaa dakujem za informaciu. nuz predpokladam ze vsade uz v buducnosti budu vyzadovat skor VS.