Ahojte, partner má poľovníckeho psa z Rumunska.
Teraz v októberi sa chystá k trénerovi aby pes mal spravené poľovnícke skúšky.
Tréner povedal aby si vybavil papiere od lekára. Aké papiere bude potrebovať?
Predpokladám pas, o tom, že je čistokrvný, že má očkovania? Budem vďačná ak mi niekto poradí 🙂
@zojazoja od veterinára pre psa 😁
https://www.unkk.sk/phpmenu.php?s=183 pokukaj tu. tu je odkaz z webu Unie kynologickych klubov.
Ak je pes dovezeny, nahlasuje sa to cez "klub" danych psov, zasielaju sa papiere o povode, poplatok, vystavia nove doklady. K tomu ockovaci preukaz od lekara, cip (ten sa potom prehlasoval do SK databazy), tetovanie bolo povinne u nas ale to uz pri dovoze z inej krajiny. Cize predpokladam, ze tieto doklady ma, to sa riesi uz pri dovezeni psa, staci si ich nezabudnut :D Ziadne ine specialne doklady od veteriny netreba... no teda este ma napadlo nase plemeno ma povinne vysetrenia klbov, a nejkaych markerov z krvi (ale to pre uchovnenie). AK nieco specialne vase plemeno potrebuje najdete si to na nete...
Na skusky pravdepodobne potrebuje mat preregistraciu jedinca tj potvrdenie o importe psa, ako je vyssie napisane.
Z veterinarnych dokumentov to bude pas a cip a platna kompletna vakcinacia, a osetrenie proti parazitom (predpokladam endo aj exo).
Vycvikar by vam mal presne povedat co vyzaduje on, pripadne skusobny poriadok.
No pockat.Kto si ma vybaviť tie papiere? Od lekára priateľ ci malo to byt od zverolekári pre psa papiere?🙃