Poľovnícky pes

3. okt 2023

Ahojte, partner má poľovníckeho psa z Rumunska.
Teraz v októberi sa chystá k trénerovi aby pes mal spravené poľovnícke skúšky.
Tréner povedal aby si vybavil papiere od lekára. Aké papiere bude potrebovať?
Predpokladám pas, o tom, že je čistokrvný, že má očkovania? Budem vďačná ak mi niekto poradí 🙂

zojazoja
3. okt 2023

No pockat.Kto si ma vybaviť tie papiere? Od lekára priateľ ci malo to byt od zverolekári pre psa papiere?🙃

autor
3. okt 2023

@zojazoja od veterinára pre psa 😁

zojazoja
3. okt 2023

https://www.unkk.sk/phpmenu.php?s=183 pokukaj tu. tu je odkaz z webu Unie kynologickych klubov.

simca06022011
3. okt 2023

Ak je pes dovezeny, nahlasuje sa to cez "klub" danych psov, zasielaju sa papiere o povode, poplatok, vystavia nove doklady. K tomu ockovaci preukaz od lekara, cip (ten sa potom prehlasoval do SK databazy), tetovanie bolo povinne u nas ale to uz pri dovoze z inej krajiny. Cize predpokladam, ze tieto doklady ma, to sa riesi uz pri dovezeni psa, staci si ich nezabudnut :D Ziadne ine specialne doklady od veteriny netreba... no teda este ma napadlo nase plemeno ma povinne vysetrenia klbov, a nejkaych markerov z krvi (ale to pre uchovnenie). AK nieco specialne vase plemeno potrebuje najdete si to na nete...

colsami
3. okt 2023

Na skusky pravdepodobne potrebuje mat preregistraciu jedinca tj potvrdenie o importe psa, ako je vyssie napisane.
Z veterinarnych dokumentov to bude pas a cip a platna kompletna vakcinacia, a osetrenie proti parazitom (predpokladam endo aj exo).

Vycvikar by vam mal presne povedat co vyzaduje on, pripadne skusobny poriadok.