Mam poľovnícke plemeno - zlaty retriever. Chcela by som sa opýtať, či máte skúsenosť s poľovaním psa na mačky. Psa aj mačky mame vonku. Pes ich obkusáva, nosí po dvore.. no nikdy im nič nespravila.
Odkedy je zlatý retriever poľovnícke plemeno????
@anjelicek26 kričíme po nej, dávame jej odmeny ak sa správa slušne pri mačke no mam pocit, že pred nami je slušná avšak ak odídeme tak si zasa robí po svojom.
no tak keď im nič nespraví, tak čo, hrajú sa... a veľmi často sa to asi nestáva, mačka je mrštnejšia ako pes, utečie mu alebo sa schová. Keby im to až tak vadilo, ľahko mu utečú. Náš pes tiež "vychováva" kocúra tak, že ho niekedy za trest chytí za kožu na šiji a odnesie ho dozadu do záhrady a kocúrovi to nikdy neublížilo.
Chudatka macky vo vecnom strese, ked ich ma pes ako hracku a ani to nema pre neho poriadne nasledky. Asi by som sa obratila na poriadneho trenera, nech poradi, co s tym. Lebo macky casom pojdu hladat domov inde, toto im za to zradlo nestoji...
Tie mačky sa majú kam ukryť, čiže nie sú nútené byť pri psovi...dokonca same k nej chodia (myslím ze ak by nechceli, tak by nesli), keď žerie tak jej chodia pozerať do misky.. čiže tak.
@jaja234 napisem ti moju skusenost. Neviem ci ti nejako pomoze. Mame krizenca labradora a svajciarskeho ovciaka, mali sme kocura. Pes si s nim robil co chcel, lebo kocur dovolil. Nosil ho v papuli, kocur si myslel, ze to musi znasat. Casom sa k nam nastahovala macka z ulice s macatami. Medzitym kocur zomrel. Ta macka z ulice si urobila take poriadky s nasim psom, omotala si ho okolo prsta, k nej si uz nas pes nic nedovoli, ziju v symbioze. Mame este dalsiu macku, tu pes vzdy olize na papulke a idu si kazdy po svojom.
Cize zalezi dost aj od macky, treba ostrielanu macku z ulice, ktora si nenecha so sebou hocico robit.
Keby macka nechcela, tak ver tomu, ze by si s vasim psom poradila alebo ak by sa aj bali, tak by neriskovali vylety na vas dvor. Takze asi aj ked sa ti to nejak nemusi zdat, asi maju medzi sebou dobry vztah
A ty co spravis psovi, ked vidis, ze chnapne po macke? Aky je trest? Robi len to, co si mu dovolila predpokladam :(