Politika a vojna

tanuki05
11. dec 2014

Zdravim vsetkych, co si rozklikli moju temu. O politiku sa velmi nezaujimam, v zaujme nervov. Zarazilo ma vsak nedavne odvazne vyhlasenie premiera (ktoreho som dovtedy mala za klamara), potom som si rozklikla par zdielanych clankov od priatelov na fcb. Popravde, vydesilo ma to. Situaciu na Ukrajine som brala skor ako "dalsi zbytocny konflikt" a vravela si, ze Sk to nijako vyznamne vojensky nezasiahne. Zacinam sa vsak bat. Ked tak pred dvomi rokmi boli plne noviny korejskych atomovych rakiet, nevnimala som to vyznamne. Teraz mam rodinu, staviame domcek a zacinam si uvedomovat, co vsetko mam a bojim sa o to. Dnes som sa dokonca zobudila s tazobou, ze dufam, ze sa nic nestane. 🤐

ivivaiveta
11. dec 2014

nesras....ja spravy radsej nepozeravam...je tam sama zloba, vsade zle, vsetko zle..nie, ze by som chcela byt totalne informacne dezorientovana, ale fakt som si uvedomila, ze pozeranie sprav mi nerobi dobre...vsetko si vsimat, rano ani do roboty nevstanem, lebo ze"ved naco"..

junova
11. dec 2014

@tanuki05 Len Boh vie čo bude. Tiež som tým znepokojena, ale my to neovplyvnime. Veľa žien ti tu bude písať, že bude vojna, že to je predurčené. A budeš sa stresovat ešte viac. Ja to mám ešte o to horšie, že manžel je vojak a máme malé deti. Ja už radcej ani správy nesledujem. Aj tak nám médiá ponúkajú skreslené informácie.

tanuki05
autor
11. dec 2014

Pravdu mate. Televiziu som nemala zapnutu uz vyse roka. Hlavne spravy- radsej si pozriem hodnotny film. Ale ked uz to zacali zdielat po socialnych sietach znami, dostalo to aj mna. Pritom take 2 roky dozadu som nechapala spoluziaka, ktory ani nespal, ked bol nejaky konflikt... V rodine mame tiez vojaka... Ten zatial nic nehovori, ze by sa malo nieco diat. Len sa nedokazem vyrovnat s tymi obavami...

klincek
11. dec 2014

@tanuki05 aj ja sa bojim..popravde, bojim sa odtedy, co doslo k anexii Krymu-ved kolko vojen sa zacalo obsadenim cudzieho uzemia? ozaj mam strach. je to velmi blizko. a Putin je cvok, mne teda velmi pripomina Hitlera, Stalina a dalsich im podobnych. takze len dufam, ze je aj natolko chytry, aby si spocital, ze vojna by aj pre Rusko znamenala ekonomicky (ak uz nie iny) problem, a bude sa snazit krotit. ale co mu fakt "vyslo", bolo ukazat svetu, ze na to ma..bohuzial ☹

tanuki05
autor
11. dec 2014

Lenze ti, co najviac vykrikuju, ze bude vojna, to hovoria vitaznym stylom (vidite, ja som vam to vravela, tak som mal pravdu, atd.) Neviem, preco, co z toho maju... Ale mna vcera pekne vykolajili.
@klincek dufajme, ze maju rozum. Vojna nema vitazov

klincek
11. dec 2014

@tanuki05 niekto si proste uziva pocit zadostucinenia, aj ked z blbych dovodov 😖
absolutny suhlas s poslednou vetou. cena je prilis vysoka..

alenatomova
22. jan 2022

@junova Aká pravdivá je dnes posledná veta!

tamarapolakova
6. mar 2024

Cela vojna je vymyslena...

fido69
6. mar 2024

Celá táto téma je vymyslená...
Dokolečka dokola tu niekto živí tieto somariny. 😈