Prosím Vás chcem sa spýtať, koľko pokút je asi normálne dostať tak za rok na Slovensku lebo moj manžel dostal 4 pokuty za parkovanie prekročenie rýchlosti a tak...
Stále mu vravím že je to veľa nech si dáva pozor a jemu sa to zdá normálné....
tak neviem, za parkovanie davaju pokutu mestsky, nie? Ak zle parkuje, v zakaze alebo niekde na drzovku, patri mu to. horsie to je na cestach, za rychlost a nerespektovanie dopr.predpisov - to uz moze ublizit aj ostatnym ucastnikom cestnej premavky, tam by som to riesila prisnejsie, cim castejsie tym raznejsie!
@majkabr ja som za 14 rokov dostala 1 😕
môj otec dostal za 30 rokov jednu pokutu (minulý týždeň) a to robil šoféra z povolania vyše 18 rokov 😀 ......... a manžel dostal za 15 rokov jednu.
za 7 a pol roka so sme doma tak 2 krat
Za 13 rokov co mam vodicak, som zaplatila jednu.. ostatne som "uplakala".. 😉
Manzel sa asi bude musiet naucit pustit slzy na povel 😀
Ale nie..ci su 4 pokuty za rok vela, alebo malo, je relativne.. zalezi na to, za co, ci v meste, ci jazdi niekam mimo...
Podla mna vsak je to dost. V radiach hlasia hliadky..tak si vie clovek pomoct 😝 ale ak to je za kraviny ako pasy..parkovanie...tak to je nezodpovedne vyhadzovanie penazi, za ktore by mohol radsej nieco kupit....
Za rychlost je to tiez otazne, kedze nevieme, o kolko rychlost prekrocil... mohol aj o 10km/h na useku, kde mal prehlad..a jednoducho tam policahti chodia naisto....
ano je to vela, vobec nezalezi ci byva v meste alebo dedine, ma jazdit podla pravidiel a neohrozovat seba a inych ludi.
Povedz mu, nech ti tie peniaze dá radšej na nové topánky alebo kabelku. To je škoda dávať policajtom.
@fidka79 no nebolo to za rychlist a ani za alkohol, neboj sa... na to mam taky isty nazor ako ty. Avsak treba uznat, ze su miesta, kde je napr. 50-ka uplne nepodstatna a policajti tam veeeelmi radi chodia plnit statnu kasu.
Suhlasim vsak s tym, ze zakon je zakon aj cestny..a treba ho dodrziavat. Kto ho nedodrziava, nech nesie nasledky.
ale baby moj muz dostal doteraz dve pokuty za rychlost (ine nie) a to tak blbo .. raz na orave ... uz sme vychadzali z dediny do takeho kopca ... bola tam 40 tka ... a siel 44 km za h. samozrejme ze naschval tam policajti striehli ... a skasli .. druhy raz pri poprade ... tiez striehli hnusaci ... na rovnej ceste okraj mesta ... tiez 40 tka a siel nejako do 50 km za hodinu ... chudak bol nervozny viezol ma do nemocky mala som uraz... a ti zeleni nas este zdrziavali ... vsetko kontrolovali ... ale ine nenasli .. pritom videli ze mam ruku v trojrohej satke fixovanu ... co mi tak provizorne osetril doktor a poslal na rotgen do popradu ...
casto je to aj o policajtoch ze buzeruju a ked sa niekto ruti cez dedinu alebo chodi pravidelne opity s autom tak to riesia miernejsie .. alebo vobec ... holt SVK a znamosti
Poviem to z ineho uhla - aka je percentualna sanca ze ma policjati vymaknu - ked pacham priestupok........Samozrejme zalezi hlavne od trasy (niekde policajti stavaju pravidelne a od frekvencie pohybu) Dajme tomu 5 percent (co si myslim ze je este menej)...takze pri zaplateni 4 pokut ked ho policjati vymakli pricom 76 poruseni predpisov mu preslo bez pokuty. Myslim ze je to dooost poruseni dopravnych predpisov.
S toho mne osobne vyplyva ze dopraven predpisy porusuje casto a pravidelne a s toho ho iba 4 x pristihli.
Ja osoben som za 22 rokov platil 2 x pokutu a to si zivot bez auta nedokazem predstavit
@maznacik007 ved toto su presne take miesta, co som pisala...
Vie tu niekto žienky poradiť, v nedeľu som dostala pokutu za rýchlosť a policajt mi povedal, že mám si dávať pozor , lebo už je to 10-ta pokuta. Rieši niekto ak máte viac pokút? Ako napr. že musíte ísť na preskúšanie , vezme vodičák , atď. Vďaka
Pravdaže dopravný inšpektorát.
Keď máš 3 závažnejšie priestupky za rok (a teraz neviem či sa myslí kalendárny, alebo časový, že medzi 1 -3 pokutou ubehne 365 dní). Tak ti zoberú VP (či už fyzicky pri kontrole, alebo keď ako objektívna zodpovednosť tak ti príde vyrozumenie poštou ). Potom musíš preskúšanie a riešiť to s inšpektorátom.
@majkabr kolko je to normalne...?
no kolkokrat clovek spravi priestupok, tolko krat moze dostat pokutu a teda ja ich takym vodicom zelam aj 1000 za rok, co sa spravaju na ceste ako degesi 🙄
ak sa mu to zda byt normalne, tak to nie je normalne, bo ked sposobi fakt nejaku nehodu a pojde za to sediet, potom uz bude neskoro horekovat nad normalnostou byt pokutovany 😨