Ahojte, nedavno som pisala o kamaratke v povinnej katantene, ze ju udali za venčenie psa a dnes jej prišla pokuta.....všade je uvádzané, ze vencenie je povolene za tych a tych pravidiel, ktore dodrzala co je uvedene aj v zapisnici...ako je to mozne? Kam sa ma teraz obratit??? Dakujem za vsetky normalne odpovede.
@veronikaszabova ano
@lydia2211 tak ano, pokuta je opravnena. Bude ju musiet zaplatit.
Ak nemala nikoho, kto by sa jej o psa postaral, pripadne by jej ho chodil vencit, mala o takej situacii informovat mestsky, pripadne obecny urad.
@veronikaszabova toto je uvedene priamo na stranke korona, citala som x y diskusii, clankov, vela ludi pisalo ze to je povolene, ze volali aj hygienu tak nechapem
U nas v rozhlase hlasili, ze ked si v nutennej karantene a nemas sa ako postarat o psa, nakupy... treba kontaktovat urad, oni to uz zabezpecia.
Toť moja skusenost.
Nech sa obrati na toho odkial dostala pokutu
@veronikaszabova u nas nic take nebolo...a velmi ma to zaujimalo lebo psa mam aj ja a bola som v podobnej situacii, tak preco je to vsade zverejnene ako povolene....:(
@lydia2211 podla mna sa budu odvolavat na bod G
@lydia2211 nemusí , napíše ho každý troška inteligentnejší človek . Napíšeš proti čomu sa odvolávaš , čo rozporuješ , podložíš argumentami a nakoniec napíšeš to akoby mal vyzerať výsledok podľa teba. To je prvý krok , ak toto nepôjde je možnosť podať žiaosť o odpustnie sankcie alebo o jej úľavu .
@lydia2211 tak ale keby niekto z karanteny isiel nakupit alebo vencit psa - tak naco je potom karantena?
@lydia2211 však ale aký zmysel má potom karanténa, keby ľudia normálne chodili po vonku na nákupy, venčenie a pod. . . A neverím, že sa to nedalo riešiť iným spôsobom, že nemá susedov, rodinu, kamarátov a pod. Z mojej strany obyčajná nezodpovednosť a egoizmus. . Ja by som jej ešte pridal trestný čin šírenie nákazlivej choroby, ak by sa u nej Covid potvrdil. Prepáč, toto si asi nechcela čítať, ale toť môj názor. .
@lydia2211 takže môj súhlas s mogaa a kittykat22. .
Na stránke Národný portál zdravia sú podrobne rozvedené tieto podmienky karantény a tam sa nepíše, žeby mohol ísť nakupovať a ani sa nemá približovať ku zvieratám.
Tam nech si cvaka pokutu...ked dostala karantenu mala sedet doma na riti a 2 tyzdne by prezila stanky po psovi utierat ...keby takto ma kazdy behat po vonku a bohvie kde skaslat a bohvie co pochytat tak to dovidenia....presne takyto nezodpovedny ludia su v momentalnej situacii bacilonosicsky vrahuni
Urad verejneho zdravotnictva SR - to je smerodajna stranka pre informacie.
Tam mas pisane relevantne info - dala som ti aj screen vyssie.
@lydia2211
@lydia2211 a kolko jej dali pokutu?
@kittykat22 no a ešte keby tak všetci napríklad z dediny isli
@srandujete a suseda, kamaráta, rodinu už pri odovzdávaní psa nenakazí? Tam je oveľa väčšie riziko, ako keď si ho vyvenčí sám. Už vidím ako je niekto ochotný venčiť 2 týždne niekomu psa min. 4x do dňa. A to nehovorím, ak by išlo o veľké ostré plemeno. Kto bude zodpovedný za to, keď napr. niekoho rottweiler, stredoaziat a pod. napadne dajme tomu niekoho psa, alebo dieťa, lebo človek čo ho venčil ho nebol schopný zvládnuť? Sú psy, ktoré okrem svojich nikoho rešpektovať nebudú, na to sú vyšľachtené, tzv. psy jedného pána. Nehovoriac o tom, že taký pes sa bez dostatočného fyzického a psychického vyžitia stane časom doslova odistenou zbraňou. Nie každý má jorkširáka. A ako niekto môže roznášať nákazu, ak si dá rúško, rukavice a vyhne sa čo najviac ľuďom? Po poliach a lesoch môže so psom behať aj pol dňa a nikoho nenakazí.
@zuzanaam odovzda a prevezme psika pri dverach, ako ked sa rozvaza jedlo. . . za dodrzania bezp. opatreni ( rusko, rukavice) k nakaze nedojde. A ak uz velmi velmi chce ist z roznych dovodov ( aj tych, ktore si uviedla Ty) vencit majitel, nech sadne do auta a vyvezie sa tam, kde nie su ludia. Tam, kde ho nikto neuvidi, ze nedodrziava karantenu a nemusi sa bat naslednej pokuty. Len tak na okraj : moj osobny nazor je, ze velke ostre plemena do mestskych bytov nepatria ☹
Kto sa staral o psa kým bola v zahraničí? Ten by sa mohol postarať už aj tých 14 dní, čo je v karanténe. Karantena nie je zo srandy.tu ide venčiť psa, tu sa ide na nákup, tu prechádzka... nestráca to potom zmysel?
@srandujete len tak na okraj, nie každý vlastní auto a sú ľudia, ktorí ostré veľké plemená potrebujú, či už na ochranu seba, svojej rodiny a majetku, alebo výkon povolania. Napr. taký doberman, pes veľký aj ostrý, ale s krátkou srsťou, čiže nemožné ustajnenie vonku, bez toho aby trpel. Ak sa mu majiteľ dostatočne venuje, v byte mu určite nič chýbať nebude a nebude ani obťažovať susedov. Tam nevidím dôvod prečo by taký pes nemohol byť v byte, samozrejme potrebuje zodpovedného majiteľa, ale to aj keby žil na dvore.
@jachin trefna pripomienka.
@lydia2211 ona bola v povinnej karantene? --prisla zo zahranicia po 13tom marci??