Pokuta z Nemecka

9. jún 2022

Ahojte, viem, že toto je fórum pre mamičky ale už som z môjho muža v koncoch. Na firmu prišla pošta z Nemecka, kde informujú, že vodič prekročil rýchlosť. Firma má dať údaje vodiča, samozrejme tak sa aj stalo. A tu nastáva problém, hrozí mu zákaz vedenia vozidla v Nemecku? Firma tvrdí, že áno dostane zákaz, ale na internete som našla, že zákaz dávajú až od vyššie prekročenej rýchlosti. Snáď niektorá z Vás má skúsenosť alebo teda vaše polovičky. Prikladám aj fotku. Ďakujem Vám pekne 😊

kubkovamama
9. jún 2022

Ahoj.Pochybujem,že by dostal zákaz vedenia MV v zahraničí kvôli 20km.To môj by potom už nesmel jazdiť asi vôbec?

zuzanazu85
9. jún 2022

Tam je to ,,na body",čiže ak hrozí tam zákaz vedenia vozidla,nie je to na ,, prvý krát",čo bol pokutovaný. Čiže môže byť,ale na prvý šup isto nie. Tým chcem povedať,ak hrozí zákaz vedenia,nebolo to jeden krát.

autor
9. jún 2022

@kubkovamama
@zuzanazu85 o zákaze tam našťastie nepíše nič. Ale firma vraj už mala niekoľko takých vodičov, že dostali zákaz kvôli takej rýchlosti. On má za posledný rok a pol len jednu pokutu v Nemecku, nepamätám si o koľko prekročil, ale vtedy sme platili 20€. Ak by mu nebodaj prišlo, že ma zákaz vedenia vozidla, môžme sa odvolať? Bude to mať úspech?

luccija
9. jún 2022

To je kamión?a za čo sa chce odvolať, že porušil za rok aj pol 2x predpisy?To nech ani neskusa.Ale neviem či môže dostať zakaz

zuzanazu85
9. jún 2022

Oni sú ústretoví,niekedy,ale ak má firma pokút viac,tam nevyriešite nič. V tomto sú pedanti. Raz,no dobre, druhý krát už je varovanie a na ten tretí sa neserkaju a rovno pošlú a zaplatiť musí. Vravím,keby to bolo raz,sú v pohode. Kamionak ako profík,by si mal dávať na také veci bacha. To nie sú ,, kamoši" slovenskí 😏

ildiko36
9. jún 2022

Urcite nie, ja som uz tiez prekrocila rychlosť dostala som pokutu okolo 20euro, Firma mi to stiahol z vyplaty ako Busgeld..
Kolegina ta prekrocila aj 2x do mesiaca😅 ona platila do mesiaca aj okolo 200-300euro pokutu.V denine keby prekrocil by dostal vyssiu pokutu ale mimo mesta nemyslim si.
Oni maju bodovací system, keď prekocis cervene 1sek.1bod plus pokuta daaky minimum..
2sek.2body pokuta okolo 100euro až vyššie..
Myslim si okolo 12bodov ked pozbiera tak ma zakaz vedenia vozidla..ale pri prekročený rýchlosti neviem kolko bodov daju, pri 20km/h nemyslim si ze vela, inak by už kolegina nemala vodičský🤣

ildiko36
9. jún 2022

Našla som ten Busgeld, zalezi na com jazdil, podla toho davaju sumu

autor
9. jún 2022

@luccija je to dodávka do 3.5t, prvýkrát to bol osobný automobil. Ako nezastávam sa ho, nemám rada keď prekračuje rýchlosť, ale tá práca máš živý no.

@ildiko36 ďakujem 😊 tak našťastie toľko pokút ešte nedostal a snáď ani nedostane. Len na firmu chodia pravidelne pokuty, keďže zamestnávajú viac ľudí. On ešte na svoje meno pokutu u nich nedostal, ale aj tak ho strašia, že dostane zákaz v Nemecku na istý čas, a to si dovoliť nemôže. Zaplatiť pokutu nemá problém len sa bojí toho zákazu...

wade
9. jún 2022

20km mimo obce nie je na body / vodicak. Dostane len pokutu. Za 21 km/h v obci som tetaz platil cca 100 eur- bez straty bodov. A Výška pokuty záleží od bundeslandu. Je to rôzne.

kiki68
10. jún 2022

Pokutu treba ihned uhradit, zakaz tam nie je a nehrozi. Ved si precitaj ten zakon ( mas ho tam uvedeny) na zaklade ktoreho pokutu dostal. Zakaz je za opakovane priestupky.

erik2001xxx
15. jún 2022

Ahoj nebojsa nedostane zakaz! Ale v pripade ze nezaplati a ho vymaknu pri kontrole bude mat co vysvetlovat. Na jeho mieste nech to zaplati ta pokuta nieje velka!